Şubat 2019
Tuti Kitap

2022 47. kitabı
Okunma: 20 Mart 2022 17:42
Bazı kitaplar ilaç gibi vakti gelmeden okunmayan,okunamayan.Zamanı geldiğinde sizi bulan kitaplar.Mümine yıldızın bu kitabı da öyle oldu benim için bazı anlar vardır kaybolmuş hissedersiniz,kimsesiz.Sonbaharda dökülen yapraklar gibi ordan oraya savrulursunuz öyle bir zamanda kesişti yollarımız. ”Allah kulunu hiç zorda,çaresiz bırakır mı?O’nun yanında her şey kolay…Zor diyen,zor gören biziz ancak.” Şeyh Galib’in şiirinden mısralar ile bitirelim incelememizi Hoşça bak zâtına kim zübde-i âlemsin sen Merdüm-i dîde-i ekvân olan âdemsin sen
2021 4. kitabı
Okunma: 01 Şubat 2021 01:09
Mümine hanımın okuduğum ilk kitabı.. Çok zarif duygularla yazılmış bir eser. Eserde yazarın heyecanını hissedebiliyorsunuz.. Hele bir de Rahman'ın yazarın karşısına çıkardığı ince mesajlar.. Enfes bir eser. Tavsiye ederim
Kâşif
Puan vermedi·272 syf.·
2020 11. kitabı
Yazarla tanışmam aslında sosyal medyada yaptığı güzel paylaşımları sayesinde oldu.Daha sonra ilk kitabı olan “İnce hayat”ı alıp okudum.O kitabı çok etkilemişti beni.Sanırım ikinci kitabı Kaşif.yer yer ilk kitabındaki tekrarlara düşmüş olmasına rağmen ben sözcükleri kullanışını ,o hissettiği duyguları bana geçirebilmesini sevdim.tasavvufi bir kitap ve çoğu zaman tasavvuf alimlerinden de alıntı yapmış.ben okurken kendimi iyi hissettim ama tabi ki bana abartılı gelen yerleri de oldu.okurken çoğu yerin altını çizmek aklınıza kazımak unutmamak istiyorsunuz.
2019 55. kitabı
Okunma: 05 Haziran 2019 18:48
Mümine Yıldız’ın ilk kitabı İnce Hayat’ı okuduktan sonra öyle mest olmuştum ki bir kitap yazsam ancak bu kitabı yazardım demiştim. İkinci kitabının çıkmasına haliyle çok sevindim. Kendi içsel yolculuğundan bahsediyor bize. Bu kitabını da fazlasıyla beğendim. Bir çok not aldım; ziyaret etmem gereken yerler, beğendiğim sözler, içten yapılan dualar, istekler, O’nunla muhabbetler. İçimde bir yerlere dokunmayı başardı yine. ‘Ben’ gibi bakıp, ‘ben’ gibi düşünüp, ‘ben’ gibi sevip, ‘ben’ gibi hissedip kısacası ‘ben’ olup yazmış yine. Bil ki “Ben” , “Sen’im” işte. Pir’in gibi sanki. Belki biz de bir gün bir yerlerde karşılaşıp hasbıhal ederiz sizinle. Çünkü nereden bakarsak bakalım manzaralarımız aynı, gördüğümüz, hissettiğimiz, sevdiğimiz, bildiğimiz, Bir’liğimiz aynı. Hangi altını çizdiğim cümleyi paylaşayım ki sizinle? Hepsi öyle kıymetli, öyle güzel ki.. Yolcuyuz ya hepimiz, işte yola revan olanların kitabı bu. Bir kişiden çıkıp yine ‘bir’e uzanıyor. “Hoşça bak zâtına kim zübde-i âlemsin sen Merdüm-i dîde- i ekvân olan âdemsin sen.( Kendine hoşça bak ki âlemin özüsün sen, varlıkların gözbebeği olan insansın sen) “Sen niyet et! Küçücük bile olsa bir iyiliğe, iyiliğin kendisi olmaya gayret et! Haydı kımılda! Bir kımılda. Bir kımılda en evvela! Kımılda ki içindeki okyanus çıksın ortaya. Kımılda ki bir damla bir damla daha derken damlalar dönüşsün ummanlara. Haydi, bir kımılda! Kımılda ki vermeye bahane arayan kerim Mevlâ, senin bir ettiğini döndürsün milyonlara.”
2019 5. kitabı
Sosyal medya aracılığıyla tanıdığım Mümine Yıldız 'ın bu kitapta beni kendine çeken tarafı şüphesiz ki tasavvuf yolunda arayışları. Kitabı okurken yer yer sıkıldığım yerler oldu. Sanki bazı noktalarda tekrara düşmüş.Fakat kitabın genel anlamda ufkumu açtığını söylemeden edemeyeceğim. Özellikle tasavvuf ehillerinin ve büyük zâtların düşünceleri beni farklı alemlere taşıdı. Kitabı bitirdiğinizde ruhunuzda bir haz bırakacağı kesin.
2020 11. kitabı
Kitapta mümine hanım kendi hayatını çocuklarını evini anlatıyor ilk kitabı gibi. İçinde taşıdığı ınancı, şükrü, tevekkülü gıpta edecek türden. İnsan kendiyle kıyaslamadan edemiyor. Hak dostu zatlara olan samimiliği, kabirlerini ziyaret ederkenki coşkusu takdire şayan. Fakat arayışının sonuçları ne kalbime ne de aklıma uydu. O kadar aradı o kadar aradı ki. Acaba aradığından bulduğunu hakikat mi sandı?
Puan vermedi·272 syf.·
2023 2. kitabı
Elinizdeki, ilk bölümünden itibaren insanı saran, tüm bölümler boyunca kendi içine yolculuk ettiren; dünya, insan ve ikisi arasındaki ilişkiyi anlamaya dair derin düşüncelere sevk eden muazzam bir kitaptır. Kitabı elime aldığım andan itibaren dilimden düşüremedim ve çevreme tavsiye etmeden geçemedim. Tüm okuyucuların aynı düşünceyi paylaşacağına inanıyorum. “Kendine hoşça bak ki alemin özüsün sen Varlıkların gözbebeği olan insansın sen Şeyh Galib” Kitap bu ve benzeri pek çok güzel, öğretici ve içinizi ısıtıcı alıntı barındırmaktadır. Şimdiden keyifli okumalar dilerim :)
2019 14. kitabı
Okunma: 26 Kasım 2019 00:04
Ilk baslarda benimsesemde sonraki sayfalarda aynı seylerin hemen tekrar etmesi biraz sıkıcı yapmis. Şahsi bir görüşüm bir tv programcisini almis kitaba anlasilan Turkiyede o kisiyi tanimadigu icin saygiyla bahsetmis orda beni itti birseyler ama kitabin tamamini okumami engellemedi çünkü emeğe saugi. Tasavvufi yönünü ön plana çıkartan yazar hep bir bilinmezligin icinde gibi hissettirdi. Pir adli bir zattan bahsetti ismini söylemedi ve de neye vakif olacağımızı bilemedik. Genel anlamada begendim diyemem ama bazi değindiği konular gerçekten güzeldi . Tesekkurler elinize saglik.
·272 syf.·
2020 24. kitabı
Yazar ince hayat isimli kitabındaki gibi iç yolculuğuna bizi de yoldaş ediyor. Kendine has üslubuyla hayata baktığı pencereden bizim için bir perde aralıyor. Hayal etmenin,beklemenin ve teslim olmanın, ümit ve heyecanlar ve sonunda gerçekleşen vuslat.. İstanbul'un çok bilinmeyen manevi sultanları da öğrenmiş oluyoruz..iki defa okudum..
Felsefe
2021 4. kitabı
Okunma: 20 Ocak 2021 12:06
Yazarın, okuduğum 3.kitabı oldu. Açıkçası ilk kitapta aldığım lezzeti ne ikinci kitaptan aldım ne bundan. Hatta okuduğum son kitabı Kaşif i zorla bitirdim desem yeridir. Çünkü üç kitaptır aynı şeyi okuyor gibiyim. Bir de benim gibi yazarı sosyal medyada takip edip gönderilerini okuyorsanız hepten tekrarları görüyorsunuz. Sımsıcak bi yuvası ve tertemiz bir yüreği olduğunu yazdıklarından görüyorum. Ama bir kitabını okumak benim için yeterli.

Mümine YıldızYazar · 5 kitap
"Göçebe ruhlu, iki çocuklu bir anne. Diyarbakır'da doğdu. İstanbul, Moskova, Petersburg, İskoçya derken Londra'ya düştü yolu Resmen Matematikçi, Mühendis. Fiilen her şeyin malzemesi olduğu işçi. Hem klasik hem yenilikçi. Hem seyyah hemde evcimen. An peşinde. Hayat ve güzellik avcısı. Az makul, çok deli. Anneliği çok çetrefilli. Bu yüzden kendine "Deli Anne" dedi Aşka Meftun. Doğanın nefsine, kainat tekkesine tutkun bir mecnun"