Dini, siyasal amaçlarına ve işlerine alet etmekte değerli bir araç kabul edenlere karşı ne kadar ağır sözler söylense yine de azdır.
Sayfa 261·Kitabı okudu
Her çiçeğin bir mevsimi, her kitabın bir zamanı vardır. Haziranın tadını yeni hikâyelerle çıkarın.
Şerefsiz bir sürünün nesilleri hiçbir hürriyete layık değildir. Köle olmak isteyen kimse şeref ve namusa sahip olamaz. Eğer olmaya kalkarsa, böyle bir namus ve şeref kısa bir zaman sonunda hafife alınır.
Panama Yayıncılık·Kitabı okudu
Sözün kısası savaşın bizim niyetimizde olmadığını unutmamalıydık. Biz insanlığın barışını sağlama işine katılmış olduğumuzu itiraf etmekten utanç duymalıydık. Bu sebeplerden dolayı öyle çok fazla bağrışmalarla ordunun harekatının temizliğini lekelememek gerekirdi. Çünkü dünya böyle bir durumu kötüye yorumlardı. Gerçek bir kahramanın sessizlik içinde parlak faaliyetlerini unutmak için gösterdiği tevazu kadar hayranlık duyulacak başka bir şey olamazdı. Çünkü her şey bu tevazu içinde özetleniyordu.
Panama Yayıncılık·Kitabı okudu
Millet, kapitalist sınıfların bir uydurmasıydı.
Panama Yayıncılık·Kitabı okudu
Yahudi'nin gerçek gayesi hiçbir zaman yazının tamamında aranmamalıdır. Yahudi gayesini satırların arasında gizler.