2019 116. kitabı
ikinci cildindeki ikinci bölüm olan "ırk ve devlet" bölümünde devletin tanımının çok doğru yapıldığını düşündüğüm kitaptır. aynı zamanda 1000 kitap gibi ansiklopedi niteliği taşıyan insanların bulunduğunu düşündüğüm bir ortamda bu kadar az okuyan insanın çıkmasını sahte barışçıllık görüşüne bağlıyorum. hitlerin davasını anlattığı ve iktidara gelmeden önce hapiste iken yazdığı kitap. hitler davasini edebi olarak cok iyi anlatabilir, cok gercekci sebepler de one surebilir ve hatta soylediklerinde hakli oldugu yanlar bile olabilir. ama bu onu olsa olsa iyi bir hatip yapabilir ama hic bir hakli sebep "insanlari yok etmeyi" gerekce gosteremez...
2021 2. kitabı
Bundan yaklaşık 100 sene önce doğan ve bugün herkesin hakkında birkaç şey söyleyebileceği biri Adolf Hitler. Tek sorun hemen hemen hiç kimsenin onun hakkında iyi şeyler söylemeyecek olması. Hitler bu kitabı siyasi hayatının başlarında, bir darbe teşebbüsü sonucu girdiği hapishanede yazıyor. O dönem kimse O’nu ve kitabını ciddiye almasa da yıllar sonra İngiltere Başbakanı Winston Churchill’in ‘Eğer Hitler’in ‘Kavgam’ adlı kitabını ciddiye alarak okusaydık, İkinci Dünya Savaşı'nın çıkmasına engel olurduk’ sözüyle önemli bir itirafta bulunuyor. Ve tabi bu kitap ülkemizde de uzun süre en çok satanlar listesinden inmiyor. Beğenelim ya da beğenmeyelim Hitler, dünya tarihine damga vurmuş biri. O dönemin savaş sonrası ekonomik buhranını, Almanların yenilgiyle yaşadığı aşağılanmışlık duygusunu ve avrupadaki antisemitizm (yahudi karşıtlığı) rüzgarını arkasına alıp üzerine iyi çalışılmış bir propagandayla dünyayı sallıyor. Seçimle gelen bu lider, hatalarıyla milyonlarca insanın ölümüne neden oluyor. Tarih tüm görkemi ve birikimiyle ondan yararlanmamız için kitaplarda saklı bekliyor. Hangi millet daha çok kitap okursa bu birikimin verdiği güçle yükselecektir. Bizim klavuzumuz Nutuk şüphesiz. Ama Almanların tarihi de bizim için derslerle dolu. İlginizi çektiyse tavsiyedir, keyifli okumalar... Puanım:8/10
Tarih
2020 1. kitabı
Nasyonal Sosyalizmi anlamak için okunması gereken bir kitap. Adolf Hitler'in darbeyle yargılandıktan sonra Landsberg cezaevinde derlediği bir seridir. Bu kitapta Hitler, kafasında tasavvur ettiği Büyük Almanya fikrini okuyuculara empoze ediyor. Kitap beklediğimden daha da sürükleyici. Bu kitapta dikkatimi çeken Hitler'in görüşlerinin temelini, Alman Siyasi Coğrafya kurucusu Friedrich Ratzel'den aldığı. Ratzel derk ki; Devlet bir canlı bir organizma gibidir, bu organizma kendi gelişim kanunlarınca hareket eder. Devlet yayılmayı ve gelişmeyi arzu eder... İşte Hitler'in kafasına Büyük Almanya fikri buradan girmiştir. Hoş bu bir fikir olarak kalmadı, tüm Avrupa'ya korku saldı ama... Siyaset ve yakın tarihe merakınız varsa aklımıza bulunsun. Kitabı okurken bir manifestonun nasıl gerçek yaşamda hayat bulduğuna tanıklık edecek ve yakın zamanın en acımasız, bir o kadar da kırılgan bir liderini tanıma fırsatı bulacaksınız...
2021 6. kitabı
Okunma: 07 Nisan 2021 20:12
Hangi görüşten olursanız olun bu kitabı okumanız gerektiğini düşünüyorum. Adolf Hitler'in Yahudilere karşı olan düşmanlığının nedeni kitapta biraz anlatılsa da bu kin ancak bir tramvanın eseri olabilir diye düşünüyorum. Hitler insanların da hayvanlar gibi doğal seçilime uğraması gerektiğini ve sağlıksız olanların öldürülmesi gerektiğini savunmuştur. Sonuç olarak tarihte kara bir leke, soykırım meydana gelmiştir. Kitap Hitler'in kendi ağzından anlatılmakta ve o dönem hakkındaki en yakın bilgiyi bize sunmaktadır.
Puan vermedi·496 syf.·
2021 182. kitabı
Adolf Hitler, genel bakış açısıyla bakacak olursak, fazla ilerigörüşlü ve vatan sevgisiyle yanıp kavrulan zeki bir siyasetçi olmuştur benim gözümde. Özellikle Yahudiler'in oyunlarını ve planlarını bu kadar net ve açık bir şekilde kitabına yazması da takdirimi almasına sebep olmuştur. Şuan üst dünya yöneticileri, Küreselcilerin bitmek bilmeyen dünya hırsıyla donanmış yahudiler olduğunu zaten biliyoruz. Ve Adolf Hitlerin yaşamında öncelikle bunun için savaş verdiğini görmekteyiz. Eğer bu düşüncelere çok karşı olsanız dahi bile, bir akıllı okuyucu olarak, bu kitaba kesinlikle şans vermenizden yanayım. Hiçbirşey olmasa dahi, genel kültürünüz açısından verimli olacağına inanıyorum.
2020 2. kitabı
ÖN AÇIKLAMA: Öncelikle kitaba niçin 8 puan verdiğimi belirteyim ki sonradan ırkçılıkla suçlanmayayım. Kitabın sekiz puan almasındaki sebep, kitabın çok iyi bir kurguya sahip olması, mantık
Deneme
Okunması gereken bir eser
Puan vermedi
Alman tarihini ve siyasetini bilmeden okunursa kitap askıda kalır. Size tavsiyem bu kitabı okumadan önce şu kitapları okuyun. 1) Kısa Avrupa tarihi 2) Almanya'nın kısa tarihi 3) Gotlar (Almanların kökenine dair) 4) İngiltere'nin kısa tarihi Bu kitaplar sayesinde Avrupa'nın içtimai durumlarinin ötesinde cografyası ve kaynaklar hakkında da bilgi sahibi olursunuz ve genel fikriniz oluşur. Zaten Gotlar hariç hepsi kısa. Bu arada Hitler dışında Dostoyevski gibi yazarlarında kitaplarında Yahudilerin ne denli ticaret dehası olduğuna şahit oldum. En kısa zamanda Yahudi tarihi ve yaşamları üzerine araştırma yapmak istiyorum. Gittikleri her ülkenin kaynağını kurutup kendilerine bağlıyorlar gibi. Almanlar ortadoğu ülkesi olmadığı için aptallıklarından ders çıkarırlar, ben bir daha bu tarz bir olayın Almanlar tarafından yaşanmayacağına eminim. Bunun acısını hâlâ çekiyorlar. Willy Brandt'ın nasıl diz çöküp özür dilediğine bütün Dünya şahit olmuştu. İşte, hatanızı görüp fikrinizi değişebildiğiniz sürece insansınız. Bu arada!! Bu kitapla alakalı olan, psikolog Victor e Frankl tarafından yazılan 'İnsanın anlam arayışı' kitabını şiddetle tavsiye ediyorum. O kitap hayata bakış açımı değiştirdi.
Tarih
KavgamAdolf Hitler · Uğur Matbaası · 012,8bin okunma
Çok fazla sıkıcı ve okumaya devam edememis yarım bırakmıştım. Yarım bıraktığım üç kitaptan biri. Sıkıcılığından yarım bıraktığım ilk kitap. Fakat okunması gerekli. Bazı insanların hayatları ve düşünceleri düşünce ufkunun genişlemesi açısından elzemdir.
2020 20. kitabı
Bir Gün Gelecek, Öldürmediğim Her Yahudi İçin Bana Lanet Okuyacaksınız.! Adolf Hitler ---------------------- "Önceleri yahudilerin ıssız bir adada ya da benzeri bir alanda toplanmasını düşünüyordum ama onları tanıdıkça her birinin, görüldükleri yerde öldürülmelerinin gerekliliğine karar verdim" Adolf Hitler ----------------------------- Bir gün gelecek, yahudileri tamamen ortadan kaldıramadığım için bana küfredeceksiniz. Adolf Hitler ---------------------------------- "Bugün benim öldürmediğim yahudiler ve olacak çocuklarının 50 yıl sonra yapacaklarını gördüğünüzde bana hak vereceksiniz" Adolf Hitler
·%63 (314/496 syf.)
birazını okuma şansım oldu ama okuduğum kadarıyla anladığım herkesin yaptığına bir kulp bulabilmesi. iyi veya kötü bir şey yapsa da böyleymiş. kendi hayatından ve davasından bahsediyor anladığım kadarıyla. tarihi değiştirmiş insanı daha fazla eleştirme hakkı bulmuyorum kendimde.

Adolf HitlerYazar · 12 kitap
Adolf Hitler, 20 Nisan 1889 yılında Yukarı Avusturya'nın Braunau kasabasında doğdu. Bir gümrük memuru olan Alois Hitler (1837-1903) ve Klara Pölzl (1860-1907) 'ün altı çocuğundan dördüncüsüdür. İlk tahsilini doğduğu kasabada, orta tahsilini Linz şehrinde yaptı. On üç yaşında tüberkülozdan babasını (Hitler'in memur olmasını isteyen babası Alois Hitler ile arası açılmıştı çünkü kendisi sanatçı olmak istiyordu), on sekiz yaşında (1907) annesini kaybetti. Orta öğrenimini başarısız bitirince ressam olma ümidiyle Viyana Güzel Sanatlar Akademisi sınavına girdi ancak başarısız oldu. Alman Tarihi derslerinde Akademideki profesörlerin Yahudi olduğu, ve Yahudilere karşı ilk kinin burada oluştuğu anlatılır. Bir başka teze göre ise Hitler'in annesinin ölüm anında gelen doktor bir Yahudiydi. Adolf Hitler annesinin ölümünü kabullenemeyip, bu Yahudi doktoru sorumlu tuttu. Ve bir çok bilim adamlara göre Hitler'in babaannesi Yahudi'dir. Bu yüzden bütün doğduğu yerleri yakmıştır. 1912'de Viyana'dan Münih'e geldi. 1914'de I. Dünya Savaşı çıkınca Hitler, Bavyera ordusuna gönüllü olarak girdi. Alman mağlubiyetinden sonra Hitler, arkadaşı mühendis Feder ve altı kişi tarafından kurulmuş olan Alman İşçi Partisi isimli gizli bir fırkaya katıldı ve kısa sürede bu fırkanın reisi oldu. Fırkanın adını NSDAP (Nationalsozialistische Deutsche Arbeiter Partei/ Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi) olarak değiştirdi ve nüfuzunu arttırdı. Taraftarlarına kısaca "Nazi" ismi verildi. Kendisine de, taraftarları, rehber anlamına gelen "Führer" lakabını verdiler. Parti 25 maddelik bir program hazırladı. Bu programın ilk maddesi Almanya'yı Versay'ın zilletinden kurtarmak idi. Alman vatandaşlığının yalnız Alman kanını taşıyanlara hasredilmesi lazım geleceği programın temel maddelerindendi. Aynı zamanda büyük sermayeyi devleştirmek de yine programın esaslarından birini teşkil eder. Völkischer Beobachter adlı gazeteyi yandaşları çıkarıyordu. Josef Goebbels bu gazetenin tamamen parti bülteni halini almasını sağladı. Gazetede partisinin fikirlerini açıklayan makaleler yayınladı. 1924'de Münih'ten hükümeti devirmek için teşebbüslerde bulundu fakat başarılı olamadı. Bunun üzerine 10 ay hapse mahkum edildi ve bu zaman içinde "Mein Kampf" (Kavgam) isimli bir kitapta fikirlerini yazdı. Şimdilerde bu kitap Almanya'da antisemitizme yol açtığı gerekçesiyle yasaklanmaya çalış çok sıkışıyordu. Bu kitapla birlikte yeni teşebbüslerine de yol gösterdi. 1924 ve 1929 yılları arasında partisi başarısız oldu. Ancak Dünya Ekonomik Krizinden sonra daha fazla oy kazanabildi (1929). 1930 seçimlerinde yüzde 18 oy ile SPD'den sonra ikinci büyük parti oldu. Hitler'in oyları Katoliklerden daha fazla Protestanlardan, şehirlerden daha fazla kırsal bölge ve kasabalardan, işçilerden daha fazla orta ve üst kesimden geldi. Seçimle işbaşına gelen Adolf Hitler kısa zamanda anayasa değişikliği hakkını elde etti. Hemen ardından diğer partileri yasakladı. Almanya'da aşırı artık gösteren işsizliği savaş hazırlığı için kullanarak, iş sahası oluşturdu. Ülke genelinde büyük otobanlar inşa ettirdi. Batı Avrupa ülkelerini ve Rusya'yı karşısına aldı. Bu cephe genişliği II. Dünya Savaşı'nın sonucunu belirleyen en önemli etken oldu. Savaş sonucunda Almanya'nın yenilgisini gören Adolf Hitler ümitsizliğin iyice artması üzerine 30 Nisan 1945'te Berlin'de karısı Eva Braun'la birlikte aynı anda siyanür hapı içip, önce Eva Braun'u sonrada kendisini bir silah vasıtasıyla vurarak intihar etti. Kendi isteğiyle Führerbunker bahçesinde benzinle cesetleri yakılmıştır. Hitler'in bunu istemesinin sebebinin Sovyet ordusu tarafından yakalanıp teşhir edilmek istememesi olduğu iddia edilmektedir. Hitler ölmeden önce ikili vasiyetnamesini yazdırmıştır: Siyasi ve Özel Vasiyetname. Hitler'in siyasi vasiyetnamesi bir hınç çığlığıdır. Ona göre; Almanya bütün milletler için bir zehir gibi tehlikeli olan Yahudileri ve Bolşevizm'i kovalamaktan asla vazgeçmemelidir. Almanya'nın geleceğini tartışmasız bu olgu belirleyecektir. Hitler, savaşa girmekte haklı olduğunu savunuyor ve yenilgiden korkak yalancı generalleri sorumlu tutuyordu. Özel Vasiyetinde ise, tüm hayatı boyunca topladığı sanat eserleriyle doğduğu şehir olan Linz'de bir müze kurulmasını istedi. Tüm şahsi mallarını partiye eğer parti kalmamışsa devlete bıraktığını söylüyordu.