Eylül 2022
Dergâh Yayınları

Kaz Ayağı
2023 2. kitabı
Hayatın içinden, kısa ama yaşanılanların dolu dolu olduğu anlara ortak ediyor bizleri Nihan Feyza Lezgioğlu’nun ilk öykü kitabı Kaz Ayağı. Kâh bir komşuya kulak kabartıyor kâh bir evin sessizliğinde umut arıyor her hikâye kişisi. Bazen bir suskunluğun, bezen bir çığlığın arkasından günyüzüne çıkarıyorlar umutlarını. Dert edindikleriyle hesaplaşıyor birisi ve bir diğeri deva arıyor sancılarına… Kısa kısa 20 hikâyeden oluşan, olura küçük bir soluklanma anı yaşatan bu hikaye kitabını severek okudum. Hikayeler eksik olmasın.
Hikaye
2024 10. kitabı
Okunma: 13 Mart 2024 16:09
Nihan Feyza Lezgioğlu - Kaz Ayağı @dergahyay ° "İnsan yalnızca çektiği acıyla büyümek için vardı aslında..." ° Selamlar . Öykü kitaplarını okumayı seviyorum. Yeni bir yazar ve kitap keşfetmek kadar güzel bir şey yoktur. Yazarımız çok genç ve önünde uzun bir yol var. Bir başlangıç yapmış okuru bol olsun . - Nihan Feyza Lezgioğlu, 1995 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 2018 yılında mezun oldu. İstanbul İşletme Enstitüsü bünyesindeki Kitap Editörlüğü Atölyesi’ne katılarak sertifika aldı. Öyküleri Hece, Dergâh, Lacivert, Yedi İklim, Kirpi gibi edebiyat dergilerinde yer aldı. Yanı sıra, hukuki konulardaki yazıları Güncel Hukuk dergisi ve Hukuki Haber internet sitesinde, güncel konulara ilişkin yazıları da Gazete Duvar ve Yeşil Gazete’de yer aldı. İstanbul Barosu’na kayıtlı avukat olan Nihan Feyza, aktif olarak edebiyatla ilgilenmeye ve öykü yazmaya devam ediyor. - İlk öykü kitabı için fena değildi. Yirmi kısa öyküden oluşan Kitabımızın konuları günlük yaşantılarımız aslında. Okurken kendinizden parçalar bulacaksınız. Sadece öyküleri bence biraz daha uzun tutabilir. Anlatmak istediği şeyleri kısa bir şekilde anlatıyor. Biraz daha içeriğini geliştirerek öykünün can alıcı noktalarına vurgular yapabilir. Öykülerin isimlerini görselde gösterdim dostlarım. Beni en çok etkileyen öyküler, - Sezen Abla - Reçel Kokulu Ada - Vişneçürüğü - Yeni kitaplarını okumak için bekliyorum. Ayrıca kitabın kapak tasarımını da çok beğendim. Dergah Yayınları son zamanlarda yeni yazarlarımıza şans vermeye ve desteklemeye devam ediyor . @nihanflezgioglu Gözde Turan Kitap pandam ° °° °°° #NihanFeyzaLezgioğlu #KazAyağı #dergahyayınları #öykü ° °° °°° #book #kitap #bookstagram #kitapkurdu #books #instagram #photography #edebiyat #instagood #bookworm
Puan vermedi
Merhabalar Bugün sizlere oturup çayınızın kahvenizin yanında keyifle okuyacağınız zevkle okuyacağınız bir kitap ile geldim.Okurken kraterlerle kimi zaman duygulanacaksınız kimi zaman onların öfkelerine, pişmanlıklarına,hüzünlerine şahit olacaksınız.Zarif bir dille kaleme alınan eser yazarın okuduğum ilk eseri ama son olmayacağını söyleyebilirim.Hikayelerden en çok Reçel Kokulu Ada, Burgazada’daki evine önceleri sadece mayıs ayında gelir, eylülden sonra dönerdi.Anthea ile arkadaşlıkları dostluğa döşünce evi cüzi bir ücretle satın aldı ve evdeki hiçbir şeye dokunupta dokusunu bozmadı.Anthea babasını dünyaya gelmeden kaybetmiş fiziksel olarak annesine çok benziyordu ve annesinden öğrendiği “anne reçelini “ tarif öğrenmişti mis gibi kokulu portakal reçeli. #alıntı — Yaşlı değildi ama genç de hissetmiyordu. dünya için verilen en büyük Armağan’ın hissedebilmek olduğuna inanmıştı onlarca yıl boyunca. Ölümün ağırlığını idrak edene kadar. Oysa kastettiği yalnızca mutluluk değildi. Hüzünde, acı da, keder de... Hem belki bütün bunlar sanrıydı birgül insan yalnızca çektiği acıyla büyümek için vardı aslında... Diğer beğendim öykü ise Mavi şehrin kalabalıklarından sıkılıp kendini masmavi gökyüzüne yakın yeşillikler içinde bir yayla evinde yaşamaya başlıyor.(Belki bu öykü benim de hayalim olduğu için çok sevdim ) #alıntı — Bahçede çürümüş her şey. Evin hanımının bir zamanlar diktigi mavi akasyalar, susuzluğa da dayanırlardı hani, sahur eden sessizlik öldürdü onları. Sessizlikler öldürür ya çoğu zaman. Ölüleri bile öldürür. Mezar ziyaretleri bundan. — Unutmak biraz ölüm olsa da o da görecek ve alışacak. — Kalanlar, uzaktakiler için yeni yeni adetler edinir; bu da öyle aylarca onun sevdiği kitapları okuyup onun sevdiği çaylardan içti. Bunları yaparken hiçbir şey beklemişti. Ne içine
2024 61. kitabı
Okunma: 12 Mart 2024 22:10
Merhabalar Bugün sizlere satırlarını okurken kendinizden bir şeyler bulacağınız, kahvenizin yanına bir güzel eşlik edecek hikaye kitabı ile geldim. İçerisinde yer alan öykülerde bazen dostluk, aşk, sevgi bazen hüzün ve anılara dalıp gideceğiz. Su gibi tabirini yaşadığım bu akıcı üslup ile yazarın kaleminin takipçisi olacağım kesinleşti, gönülden tavsiye ederim. En sevdiğim öykü; tahammülü az biri için iyi bir sohbet arkadaşı olan Sazende ablanın arkadaşı oldu, bir diğeri ise Mavi adlı öyküydü ki anda olan güzelliklerin fark edilmesi ve gözümüzden kaçan güzelliklerin gösterilmeye çalışılması hoştu. Günebakan tarlası öyküsünde, baktığı yerde geçmişini ve dedesini anımsayan güzel insanın "Böyledir mutluluklar hep birden üşüşür başımıza." sözü ise beni düşünmeye sevk etmedi değil. "Uzamak için güneş ışığı büyümek için sevgi isterler" diyor dede, çiçekler için. Günebakan çiçekleri de aslında tıpkı insanlar gibi... ~ #alıntı ~ Bir şeyler kafamızı meşgul etmiyor değildi, kafamızı meşgul eden şeylere cevap aramıyorduk. Bu bizi gamsız yapar mıydı? ~ Yaşlı değildi ama genç de hissetmiyordu. Dünya için verilen en büyük armağanın hissedebilmek olduğuna inanmıştı onlarca yıl boyunca. Ölümün ağırlığını idrak edene kadar. Oysa kastettiği yalnızca mutluluk değildi. Hüzün de, acı da, keder de... Hem belki bütün bunlar sanrıydı, insan yalnızca çektiği acıyla büyümek için vardı aslında... ~ Ölümün alışkanlıklarımı elimden alabileceği ihtimalini düşünüyorum günlerdir. Galiba hayat, onlar. Yanımıza yakıştıramadığımız uğursuz, bütün düzeni altüst etmek için eşikte bekliyor şimdi. Ama benden sonra da birilerinin doğacağını ya da yaşamaya devam edeceğini biliyorum. Bu yüzden, öleceğim fikri, hayatın devam edeceği gerçeği kadar yormuyor beni. Hayatın bensiz devam edebileceği gerçeğine
2024 35. kitabı
Kaz Ayağı öyküsünde on yıl sonra bir ölümü bekleyen aile evine özür,pişmanlık,telafi duygularıyla giren bir kadın aracılığıyla bir ailenin yapısına,ruh haline,onu inşa eden ilişkilerin taşlarına şahit oluruz. Reçel Kokulu Ada kitap içinde beni etkileyen,bazen en büyük mirasın yaşananlar olduğunu hatırlatan bir öykü oldu. Bir ayrılık sonrasını anlatan Yabancı ,hepimiz için geçerli olan ortak bir noktadan bahsediyor;insanlık hallerinden biri... Kısa Çöp,evliliğini sürdürüp sürdürmemeye karar verecek olan bir kadının,bu süreçteki iç savaşını ,iç hesaplaşmalarını işleyen bir öykü. Kısa olmasına rağmen çok şey anlatan öykülerden biri.Uğursuz öyküsü yine kısacık olan etkileyici öykülerdendi.Aynı zamanda pandeminin edebiyata girdiğine de bir örnek.Süregelen öyküsü insanın iç dünyasında isim veremediği duyguları hissetmesi gerekenle hissettiğinin çatışmasını anlatan güzel bir öykü. Genel olarak yıllar öncesinde hayatlarında yer alan kişilerle iletişime geçen karakterler var. Öykülerin,öykülerdeki karakterlerin merkezinde geçmişe,geçmişlerine ait izler bulunuyor. Kitap İştah,Zikzaklar ve Uçucu Şeyler öyküsüyle vurucu biçimde bitiyor.

Nihan Feyza LezgioğluYazar · 0 kitap
1995 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 2018 yılında mezun oldu. İstanbul İşletme Enstitüsü bünyesindeki Kitap Editörlüğü Atölyesi’ne katılarak sertifika aldı. Öyküleri Hece, Dergâh, Lacivert (Öykü ve Şiir Dergisi), Yedi İklim, Kirpi gibi edebiyat dergilerinde yer aldı. Yanı sıra, hukuki konulardaki yazıları Güncel Hukuk dergisi ve Hukuki Haber internet sitesinde, güncel konulara ilişkin yazıları da Gazete Duvar ve Yeşil Gazete’de yer aldı. İstanbul Barosu’na kayıtlı avukat olan editörümüz, aktif olarak edebiyatla ilgilenmeye ve öykü yazmaya devam ediyor.