Kitabın içinde çocuk kitabı yazmıyor lakin kitap sitelerinde çocuk kategorisine eklenmiş. Kitabın çocuklara uygun olduğunu düşünmüyorum. Kesinlikle çocuklara alınan her kitap önce okunmalı.
Kitabın içinde bazı Türk masallarının değişik versiyonları var.
Kitap pek bana hitap etmedi.
Kitap 7 tane masaldan oluşuyor. Yazarın dili oldukça akıcı. Ağır kitaplardan sonra küçük tatlı bir molayı kitapla vermek isterseniz, sizin için masallarin dunyasına dalmak eğlenceli olacaktır. Şimdiden keyifli okumalar.
Kitabı çok beğenmedim. Masalların içerikleri bana hitap etmedi, kitabı alırken böyle hayal etmemiştim. Gerçi eski zaman insanlarının hayal ürünü gibisinden bir açıklama var kitabın arka kapağında ama bilemedim...Masallar çocuklar için uygun değil bu arada mesela Mintil Ağa masalında ,Mintil Ağa teyzesinin kızını parçalara bölüp bir fıçıya koyuyor masalda ayrıntılı olarak anlatılmamış ama yine de rahatsız edici böyle bir kaç anlatım daha var çocuklar okumasa iyi olur o yüzden .
Kediler PadişahıTahir Alangu · Yapı Kredi Yayınları · 200974 okunma
Masalları çok severim, ilginç bir derleme olmuş. İçeriğinde yedi adet masal bulunuyor. Büyülü Fasulyeleri ve Üç Turunçlar masallarının benzerlerini daha evvel okumuştum sanıyorum, bu ikisi tanıdık geldi. Kitaba ismini veren Kediler Padişahı masalını sevdim. Çizimli, tekerlemelerle dolu içerik...
İçinde devler, dev anaları, keloğlanvari tembel ve pekala zeki bir oğlan, ihtiyar analar, güzel kızlar vs..var. :)) Arkadaki sözlüğü de okudum. Son olarak kitap çocuklara göre değil, bazı masallar içinde korkunç eylemler vardı sahiden...
Kediler PadişahıTahir Alangu · Yapı Kredi Yayınları · 200974 okunma
Akıcı olmakla birlikte içinde bulunan 7 masalın hiç biri iyi bir mesaj vermiyordu hatta kötü davranışlar normal görülüyordu.Çocuklar için uygun değil,büyükler de okumasa da olur.
Kediler PadişahıTahir Alangu · Yapı Kredi Yayınları · 200974 okunma
Kitapta 7 masal var. Tahir Alangu’nun Keloğlan Masalları kitabını okumuş ve öğrencilerime okutmuştum. Çünkü masal farklı bir içerik ve kültür ürünüdür.
Kediler Padişahı da Tahir Alangu’nun olunca bu özel günlerde öğrencilerime okuttum. İçeriğini bilmem gerektiğinden ben de okudum. Çocuklara masallar işte... Ancak günümüz çocuklarına yeter mi, emin değilim...
Son olarak, yabancı film ve kitaplardan öğrendiğimiz Sihirli Fasulyeler masalını burada da okudum. Kaynağını bizim masallarımızda gördüğüme sevindim.
Kediler PadişahıTahir Alangu · Yapı Kredi Yayınları · 200974 okunma
İlk defa bu türde bir kitap okudum. Kitap güzel denebilir ama bana çok tatmin edici gelmedi açıkçası. Tabi yazar masallar konusunda üstatlar arasında ve emeği göz ardı edilemez. Ancak masal seçimi yetersiz sanki. Ben böyle bir kitap yayınlayacak olsam daha farklı masallar seçebilirdim.
Kitaptaki masalların adları şu şekilde: Bürümcekli Kadınla Sülün Bey- Mintil Ağa- Çifte Kamburlar- Süpürgeci Baba- Kediler Padişahı- Büyülü Fasulyeler- Üç Turunçlar. Bürümcekli Kadınla Sülün Bey isimli masal fikrimce kitaptaki en kötü masaldı. Favorilerim ise Çifte Kamburlar ile Üç Turunçlar. İkisi de çok büyüleyici.
Ayrıca kitabın sonunda masalların tarihi hakkında mini bir bilgilendirme ve küçük bir sözlük var. Sözlüğün eklenmesi iyi olmuş. Lakin, kitabın arka sayfalarını karıştırmak adetim olmadığından, durumun farkına kitabı bitirince vardım.
Sonuç itibariyle, keyfine, kafanızı dağıtmak için okuyabileceğiniz bir kitap.
Kediler PadişahıTahir Alangu · Yapı Kredi Yayınları · 200974 okunma
Tahir Alangu, Türk masallarından seçtiği yedi masala yer vermiş bu kitapta. Masal diyarına keyifli bir yolculuk yapmak isteyenlere önerilir. Çocuklarınıza uyumadan önce anlatacağınız yeni masallarınız olur.
Kitapla ilgili: kitapokurum.blogspot.com/2018/12/tahir-a...
Kediler PadişahıTahir Alangu · Yapı Kredi Yayınları · 200974 okunma
Masal deyip geçme içinde ne nasihatler gizli. Tahir Alangu'ya Ferhan Şensoy'un kitabında ilk defa rast geldim, hocaları kendilerine okumalarını telkin ediyordu. Ben de okuyayım diye düşündüm ve eserlerine ulaştım. Kediler Padişahı adlı kitaba ismini veren masal dahil içerisinde çok güzel eğlenceli ve düşündürücü masallar var keyifle okudum herkese tavsiye ederim.
Kediler PadişahıTahir Alangu · Yapı Kredi Yayınları · 200974 okunma
Masal sözcüğüyle özellikle büyüler dünyasından gelen şairane bir hayal ile yapılmış hikayeler, gerçek yaşamın koşullarına bağlı olmayan, anlatılanlar inanılmaz olsa bile yüksek ve aşağı sınıflar tarafından sevilerek saraylarda da yer almıştı ve 13. yüzyılda ev sakinleri uzun kış gecelerini kısaltmak için alevler
saçan ocağın etrafında toplandıkları zaman anlatılırdı. Masal anlatmanın bir meslek olduğu klasik ilk zamanların "fabulator"ları gibi Türk meddahiarı da mimik ve müzikal sanatları kullanmışlar ve bu işle geçindikleri zamanlar olmuştur.
Eğitimci, edebiyat tarihçisi ve halkbilimi araştırmacısı. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ’nü bitirdi (1943). Köy enstitülerinde, liselerde edebiyat öğretmenliği yaptı, bazı yüksek okullarda ders verdi. Üniversite öğrenciliğinden itibaren halkbilimiyle ilgilendi, özel olarak masallar üzerinde çalıştı. Boğaziçi Üniversitesi Folklor Kulübü’nde verdiği seminerler 1970 sonrasında yetişen halkbilimciler üzerinde etkili oldu. Türkiye Folklor Elkitabı (1983), Alangu’nun halkbilimi ders notlarının ve yazılarının derlenmesiyle oluşturulmuş dikkate değer bir çalışmadır. Billur Köşk Masalları (1961), Keloğlan Masalları (1967) ve Kediler Padişahı (2009) onun yeniden kaleme alınmış, bilgilendirici yazılarla sunulmuş masal kitaplarıdır. Alangu’nun Türk edebiyatıyla ilgili çalışmaları da var: Cumhuriyetten Sonra Hikâye ve Roman (I-III, 1959-1965), Ömer Seyfettin. Bir Ülkücü Yazarın Romanı (1968) ve VIII. Yüzyıldan Günümüze 100 Ünlü Türk Eseri (I-II, 1974).