Daha Kusurlu ve Daha Değerli

2023 71. kitabı
Alıntı
2022 48. kitabı
Okunma: 13 Temmuz 2022 11:33
Merhaba arkadaşlar! Bugün size #kintsugi adlı bir kitap ile geldim. “Kitabın ismi olan ‘Kintsugi’ kırılan bir nesneyi altın ile yapıştırarak tamir etmek anlamına gelen bir Japon geleneğinin adıdır. Kırılan kısımları kapatmak şöyle dursun adeta o kırıklar sayesinde nesneyi eskisinden çok daha değerli bir hale getirme uğraşıdır diyebiliriz Kintsugi için özetle. Kintsugi felsefesi açısından kırılma, bir yok olma anlamına gelmiyor, aksine yeni bir var olma şekli olarak kabul ediliyor.” Anlamını okuduğunuz gibi kitap bize kırılanın eskisinden de değerli olabileceğini anlatıyor. Asıl olanın onarabilmemiz olduğunu böylelikle eskisinden daha değerli olabileceğini gösteriyor. Biz bir çok kayıp verirken elimizdeki kırıkları onarmayarak kayıpların arasına dair edebiliyoruz. O zaman kayıpları bırakın elimizde kırık da olsa var olan duygularımıza, hayatlarımıza ve anılarımızı toparlayabildiğimiz kırık olan her şeyi onaralım öyle yapalım ki eskisinden daha değerli olsun!.. Film izlerken, kitap okurken nasıl seçimler yaparak bir yol izlememiz gerektiğini, vaktimizi nasıl daha verimli ve kaliteli geçirebileceğimizi bunların yanı sıra bir çok film ve kitaptan bahşetmiş. Yazarımız öneri için olmazsa bile izleme kalitesini ele alarak bahsettiği fillerden merak ettiklerimi listeme aldım. İnsanın ruhuna ışık tutan ruhunun nasıl karanlıktan çıkarabileceğini gösteren bu eser bir çok noktada bizim kendimizi silkelememize neden olarak yaşam tarzımıza küçük dokunuşlarla daha iyi hale gelmesini sağlıyor. Kalemini severek okudum. Konusu ilginizi çektiyse mutlaka alın ve okuyun. Yazarın kalemi daim olsun.
Neslihan Saraç
Neslihan Saraç
@r_sarisakal https://1000kitap.com/dilhunn__
2021 3. kitabı
İstemek, isteyeni değiştirmekle kalmaz istenilen şeyi de değiştirir; tıpkı beklemenin bekleyeni de beklenilenle birlikte değiştirdiği gibi.istediğine kavuşamaz bu sebeble insan hiçbir zaman..
2022 40. kitabı
Okunma: 11 Mart 2022 17:12
"Daha kusurlu ve daha değerli" Kintsugi kırılan bir nesneyi altın ile yapıştırarak daha değerli hale getirmek için yapılan bir Japon geleneğidir. "Daha kusurlu ve daha değerli" sözü bu geleneği çok güzel özetliyor. Felsefe daha önce hiç okumadığım hatta ağır gelir diye çekindiğim bir tür ama kitapta anlatılmak istenenler, filmlerden kitaplardan irili ufaklı parçalarla okuyucuya sunuluyor. Acı ile sefalet arasında bir ayrımı yapmak gerekirse acı size kırılabilir olduğunuzu sizi zorlayarak, canınızı yakarak öğretir, sefalet ise kırarak öğretir, kırılabilir olduğunuzu.. Bireyi kendi için düşünmeye sevk eden bir kitap, felsefe okumayı sevenlere kesinlikle tavsiye ediyorum. Okumalısınız, kitapla kalın ‍️
Kintsugi
2022 76. kitabı
Puan vermedi
Merhabalar. Öncelikle kitabın adının anlamı o kadar hoşuma gitti ki... Kintsugi... Kırılan bir nesneyi altın ile onarmak. Kitapta fa denildiği gibi hem daha kusurlu hem daha değerli. Kırıldığı için fazla kusurlu ama bir o kadar da değerli. Benim için hep aklımda kalacak bir kelime olacak. Nadiren okuduğum ama çok sevdiğim bir tarz ile buradayım. Eleştiri, yorumlama tarzını çok severim ve zaten sık sık da yapıyorum. Genelde kitap eleştirileri okurum, filmleri de izleyeceğim zaman okurum. Bu kitabımızda çeşitli filmlerin yorumları bulunuyor. En sevdiğim kısmı da anlatımın merak uyandırıcı olması. Şu anda birçok filmi merak ediyorum ve listeme de aldım.