Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Kırmızı Yel

Osman Şahin

Kırmızı Yel Sözleri ve Alıntıları

Kırmızı Yel sözleri ve alıntılarını, Kırmızı Yel kitap alıntılarını, Kırmızı Yel en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Ula ben Ağayım diyorum size. Bu memlekette hiç adamda mı vurmayak yani. Nedir nolmiş?
Sayfa 24 - E YayınlarıKitabı okudu
Çok boğulanımız olmuş, acıkan yerimiz bir de acıyan yer olmuştur.
Reklam
Bir kere bu işiniz hökümetin kağıdına geçerse daha bir başı gelmez,kıçı da bitmez.Bir yanı ağa öte yanı hökümet.Yani senin anlayacağın at teper,katır teper,arada eşek ölür.
Sayfa 44 - Cem YayıneviKitabı okudu
Kabristanımız kazmayla küreği yanında tutmuştur hep.Ölümün ağır devesi çökmüştür kapımıza.Açlık bizim Muğdetli'nin çağalarını almıştır ilkin.Sonra sırasını getirmiştir ihtiyara, düşküne.Öyle bir iş ki,komşu komşuya kabirde yetişemez olmuştur.Çünkü herkesin birer ikişer ölüsü arkası arkasına...Yani açlıktan mezarlığa yolumuz çifte gelmiştir.Şükür siye, Allah bir dileğimizi bol vermiş.Ölü yumağa suyumuz kıt değil.Fırat başımızın ucundan akıp gidiy...
Sayfa 19 - Cem Yayınevi-Kırmızı YelKitabı okudu
---Demen doğrudur oğul,dedi.Hemin de çok dogri.Emme Museyip bir ağadır.Bunu hep akılda tutmak gerek. Yönünü Fettah dedeye vuran Bağdo kadın sıkıştı. ----Ağaysa ağa,ne yapalım Fettah Emmi?... Önünde Fırat'a köprü mü durak.Güneş hepimizin üstünden bir geçmiyor mu?..
Sayfa 43 - Cem YayıneviKitabı okudu
Reklam
Gözüyüzden ırak durmuşam diye, gönlüyüze eğrilik gelmeye.
Bir yanı ağa, öte yanı hökümet. Yani senin anlayacağın, at teper, katır teper, arada eşek ölür.
Ağaysa ağa, ne yapalım Fettah Emmi? Önünde Fırat'a köprü mü durak. Güneş hepimizin üstünden bir geçmiyor mu?...
Madem ki senin hesabında gitmek nasıl yoksa, benim hesabım da öyledir ha! Ahha bir tırnak canımı önüne sermişem. Hökmün neye yetiyorsa yap. Zaten at götünde sinek olmuşuz. Yaşadığımıza bin şahit gerek... Ölen adamın hiç kefeni çalınır mı? Sıfatıyla denk mi bu Ağam? Şıhlar mı tenbih etmiş. Kur'anda mı geçer bunun bahsi?
Reklam
Zengin sofralarda ağırlanmak alışkanlığı biraz da memur yapılarında vardı zaten... Herzaman her şeyin en iyisi önlerine çıkarılsın, sunulsun isterlerdi. Ta Osmanlı'dan beri böyleydi bu. Vermeden almaya alışmışlardı hep. Vermek ise yüzyıllardır Anadolu köylülerinde varolan en zengin davranış biçimlerinden biriydi. İnsana saygı, ilkin vermekle başladı çünkü.
Mahkeme demek, hökümat demek değil mi ? Museyip Ağayla Zülfo'mu hep bir boy tutmayacak mı kanun ? Yoksana, oralıkta da mı imanlar, aşağılı yukarılı ?..