Kızıl Aura

24 Nisan 2024
Doğan Kitap Yayınları

2024 70. kitabı
Okunma: 26 Mayıs 2024 16:17
Soner Gedik | Kızıl Aura “İyilerle kötüler arasındaki savaşı bir kez de iyiler kazansındı!” Sanat tutkunu ve bilgisayar programcısı Osiris, gözü kara anti kapitalist Lili. Genç ve dinamik bir ikili. Tek amaçları ise daha adil daha iyi bir dünya hayali… Hepimizin hayalidir bu değil mi? Bir bilgisayar oyunu kurulur ve bu oyun çok fazla rağbet görmeye başlar. Erişime kapatılana kadar tabi. Oyunda insanlar dört bölüme ayrılıyor: Siyah Aura; Kötülük Beyaz Aura; İyilik Gri Aura; Tehlikeli Kızıl Aura; Kötülerle savaşan, zeki ve cesur. Bu dört aura kategorisine göre insanları sınıflandıran, hangi insanın hangi kategoride yer aldığını ölçen bir oyun. Aura renginize göre hayatta kalmak ya da ölmek… Bir bilgisayar oyununa göre seçilen kişiler, yine bir bilgisayar programı üzerinden öldürülür. Ölenlerin aniden kül olup kayboldukları duyulur. Dünyanın farklı yerlerinde gerçekleşen bu olay kısa zamanda her yerde duyulur. Olayların gerçekleştiği yerden kilometrelerce uzaktadır bu ikili. Siyah auralıları yok edip, sadece iyilerle dolu bir ütopya hayali onları bu yola çıkartan. Ama ne yazık ki hiçbir şey düşündükleri gibi olmaz. Bir program da olsa ortada, onu yönetenler insandır. İnsancıl duygular zamanla ele geçirir onları. Aşk, hırs, öfke… Zamanla aşk nefrete, ütopya ise distopyaya dönüşür. Yazarın kalemini o kadar sevdim ki, kitabı okurken kendimi adeta içerisinde buldum olayların. Olay örgüsünü çok güzel ele almış, zekice anlatmış. Osiris ve Lili’nin tanışma hikayelerinden, oyunun kurulması ve uygulamaya koyulmasından tutun da son ana kadar o maceranın içinde yer aldım. Karakterlerle birlikte o ütopyayı da , o ütopyanın distopyaya nasıl dönüştüğünü de ve o aşkla başlayan şeyi nefretin nasıl ele geçirdiğini de hissettim okurken. Yazarımız bu kitabında nefes kesici bir
Puan vermedi
Kızıl Aura #okudumbitti Soner Gedik'in "Kızıl Aura" kitabını okurken, kendimi adeta olayların içinde buldum. Yazarın kalemi öyle güçlü ve akıcı ki, sayfalar su gibi akıp gitti. Kitap, daha ilk sayfasından itibaren beni içine çekti ve sonuna kadar bırakmadı. Hikaye, insanların aura renklerine göre sınıflandırıldığı ve bu sınıflandırmaya göre kaderlerinin belirlendiği bir bilgisayar oyunu etrafında şekilleniyor. Siyah aura kötülüğü, beyaz aura iyiliği, gri aura tehlikeyi ve kızıl aura ise kötülerle savaşan, zeki ve cesur bireyleri temsil ediyor. Bu oyunun dünya çapında yayılması ve erişime kapatılana kadar geçen süre boyunca yaşananlar gerçekten nefes kesiciydi. Ana karakterlerimiz Osiris ve Lili, dünyayı iyilerle dolduracakları bir ütopya yaratma hayaliyle yola çıkıyorlar. Osiris'in insanların aurasını ölçen programı, onların bu hayalini gerçekleştirmek için bir araç olarak görülse de, işler planladıkları gibi gitmiyor. Oyunda seçilen kişilerin gerçek hayatta öldürülmesi ve geride sadece kül yığınları bırakması, hikayenin gerilimini sürekli yüksek tutuyor. Osiris ve Lili'nin tanışma hikayesinden başlayarak, oyunun kurulması ve uygulanması sürecine kadar her aşamada, karakterlerin yaşadıkları içsel ve dışsal çatışmaları derinden hissettim. Yazar, bu iki karakterin dünyaya karşı duydukları öfkeyi ve adalet arayışlarını öyle güzel işlemiş ki, onların duygularını ve motivasyonlarını çok iyi anladım. Ancak zamanla, insani duyguların devreye girmesiyle aşk, hırs ve öfke gibi duyguların nasıl her şeyi değiştirdiğini görmek, ütopyanın nasıl distopyaya dönüştüğünü izlemek gerçekten etkileyiciydi. Gedik'in olay örgüsünü zekice kurgulaması ve detaylara verdiği önem, kitabı daha da etkileyici kılıyor. Özellikle, yanmış cesetlerin ardındaki gizem ve sokakları dolduran siyah kül
Kızıl Aura
2024 17. kitabı
"İnsanlar değişebilir, bu bilgiye sahip olduğumuzda kötülüğün de baki olmadığını anlayabiliriz." Herkese selam dostlarr Bugün sizlere kalemi ile yeni tanıştığım @soner_gedik kitabi #kızılaura kitabı ile geldim... Yazarın kalemi gayet akıcı ve anlaşılır. Dünyanın her geçen gün ne kadar karmaşık hale geldiğini görüyoruz. Oysa dünya kötülüklerden kurtulmuş olsa, savaşların olmadığı herkesin mutlu bir şekilde yaşadığı bir dünya ne kadar güzel olur değil mi ? Yani kısacası yaşanır bir dünya halinde olsa... Kötülerin olmadığı sadece iyi insanların yaşadığı bir dünya kulağa hoş geliyor... Yazarımız da bu kitabı ile iyilik ve kötülük kavramlarını sorgularken, okuru da kendiyle yüzleşmeye zorluyor. Gizem ve macera dolu önemli her detaya değinen bir kurgu olarak yazılan bir kitap olarak düşünülse de öğretici ve oldukça düşündürücü bir kitaptı. #kizilaura Ütopik düsüncenin distopya'ya dönüstügü bir kurguya sahip. Biraz konusundan bahsedelim... Ana karakterlerimiz Osiris ve Lili, dünyada sadece iyilerin olduğu bir ütopya yaratma hayaliyle yola çıkıyor ikili. Kızıl aura adını verdikleri bir bilgisayar oyunu çıkarıyorlar Kızıl Aura; Kötülerle savaşan, zeki ve cesur. Siyah Aura; Kötülük Beyaz Aura; İyilik Gri Aura; Tehlikeli Bu dört aura rengine göre insanları sınıflandıran, hangi renk aura da yer aldığını ölçen bir oyun. Aura renginize göre ya hayatta kalmak ya da ölmek…
Bilim-Kurgu
2024 6. kitabı
Sadece göründüğümüz bedenlerden mi ibaretiz?Yoksa manyetik titresimlerle mi cevriliyiz? Kozmik,ruhsal,duygusal,fiziksel bedenden oluşan bir varlığız. Ruhumuz temizse temiz bir enerji alırız. Zihin yapımız ise bakış açımız ,hayatı-olayları ,acı-tatlı,bilinçalti olayları algılamamızı sağlar. Fiziksel,ruhsal ,zihinsel beden de sağlıklı olabilirsek hayatta da pozitif düşüncelere sahip oluruz. . Negatif enerjiler bizi tüketir ,başka insanların bedenlerinden gelen bozuk enerjiler bizim frenkansimizi düşürür .Auramiza girerek bizi bozar. Bedensel yakınlaşmalar bile bizim enerjimizden besleniyorsa bizi yok edebilir.Bazı insanlar bile enerjimizden faydalanır ,bizi bitirir. #aura ışığımızdir. Güçlü bir aura bizi korur. . Bilge kişilerin ,sakin,gulen yüzlü insanların aurasi mavi-mor renktedir .bunu doğum tarihlerinin hesaplamasindan da yaparak bulabilirsiniz .benim sayım 7 çıktığı için auram mor renk çıkmıştı . . Ve #kızılaura büyük bir keyifle okudum. Olay örgüleri ,kişilerin tanıtımı ve aksiyon dolu sayfalar. Konunun matematiğini bilmekte fayda var yoksa sizi aşar. Bizi engelleyen düşünceler ,düşük frekanslar ,tabular ... İyilerin yöneteceği bir dünya ütopyası kuran Osiris insanların aurasini ölçen bir program gelistirir ama sonra ... Aslında bazen hisler devreye giriyor ;olaylara ve kişilere karşı. Yaydığı titreşim,sağlıklı ve temiz aura'ya sahip olmak kişinin hayrına. Bunca telaşa,soruna,çıkmaza gerek var mıydı? Kapitalizmin işleyiş biçiminde iyilik varola bilir miydi? Peki hayalini kurdukları ütopya da insanlara yaptıkları ne oluyordu? Ne demişti Taner Bey ; " hem yargıç hem cellat olmak istiyorsun. İyilik mi şimdi bu"? . Bir süre sonra insan kendi icadinin esiri olabilir mi? Ve ondan kurtulmaya çalıştıkça batmasına ne demeli? Ve gerçekten insan değişim gösteren ,içinde
2024 80. kitabı
Sanat tutkunu bir adam aynı zamanda bilgisayar programcısı geliştirdiği üst düzey bir programla insanların aurasını ölçüyor.. Gözü kara antikapitalist bir kadın. Annesini kaybettği metro kazasından sonra, içinde büyüttüğü kocaman bir ütopyası var. Daha iyi bir dünya, kötülerin olmadığı, sadece iyilerin yaşayabildiği… Ve bu ikili bir araya gelirse ne olurdu sizce? Birinin ütopya tasarımı diğerinin insanların iyi ve kötü olarak ayırt eden aura programıyla hayallerini gerçekleştirebilirler mi? Neydi bu aura programının detayları biraz bahsedeyim mi: İnsanlar siyah auraya sahipse suçlu, saldırgan geçmişi psikolojik travmalarla doludur demektir. Yasaların doğru biçimde işlemesi adaletin yerini bulması için bu insanların ortadan kaldırılması gerekir! Beyaz auraya sahipse, iyicil, yardımsever ve olumlu bir kişiliktir.. Daha rahat yasabilmeleri için yeryüzünün temizlenmesi gerekmektedir Ve kızıl aura,İyi insanların hükümranlığını kurmak için kötülerle savaşan, cesur, zeki duyarlı, sanatsever avcı özellikleri olan kişilerdir. Kahramanlarımız kendilerini kızıl auraya sahip olarak görmektedir. Ve öncelikle basit olarak görünen programı çalıştırmaya başladıktan sonra milyonlarca insanın ölümü ile sonuçlanan, sonra dünya nüfusunda ciddi bir azalmayla devam eden süreç akabinde sistemin işleyişini bir anda çökmesine kadar gider.. Ya sonra neler olur dersiniz? Aşk nefrete, ütopya distopyaya dönüşünce ben yine o baş ağrıtan sorularla baş başa kalırım.. Nefis bir romandı gerçekten…
Ütopya-Distopya
2024 43. kitabı
Selam Müptelalar merhaba "Her felaket yanında yeni fırsatlar, yeni bir umut getirir. Boşluğu biz doldurmazsak başkaları doldurur." “Hayat, silgi kullanmadan özgürce yazma sanatıdır!” “Salgın hastalıkların, savaşların en önemli nedeni insan faktörü değil mi? Sözde iyilerle kötülerin savaşı.” Kızıl Aura, sürükleyici kurgusu ve derin temalarıyla daha ilk sayfadan okuyucunun dikkatini çekiyor. Soner Gedik'in güçlü kalemi, okuyucuyu hikayenin içine çekerken, sayfaları su gibi akıp gidiyor. İnsanların aura renklerine göre sınıflandırıldığı bir dünya düşünün ve bu renklere göre kimin iyi kimin kötü bilseydiniz ne yapardınız? Osiris ve Lili'nin dünyadan almak istedikleri bir intikam var ve sadece iyilerin yöneteceği bir dünya ütopyası hayali distopyaya dönüştürüyorlar. Olayların gizem dolu ve gerilimli atmosferi, kitabı son sayfasına kadar merakla okumaya teşvik ediyor. Gedik, karakterlerin duygusal derinliklerini başarıyla işleyerek, okuyucunun kendini hikayeye yakın hissetmesini sağlıyor. İyilik, kötülük ve adalet kavramları üzerine derin düşündüren bu roman, unutulmaz bir okuma deneyimi sunuyor. Kitabın sonunda Osiris için çok üzüldüm. Beni düşündüren bir kurguydu ve öyle bir teknolojiye sahip olsaydınız, dünyayı kurtarmak için sevdiklerinizi kaybedeceğinizi bile bile bu teknolojiyi kullanır mıydınız? Sağlıkla ve kitapla kalın müptelalar... #kızılaura #sonergedik #doğankitap #roman #distopya #ütopya #kitap_muptelasi_ #temmuzayındaokuduklarım Kitap Sayfa:231
2024 61. kitabı
Okunma: 20 Mayıs 2024 09:58
Merhabalar, Gizem ve macera dolu, sürükleyici kurgusu ile etkileyici bir roman oldugunu düsündügüm #kizilaura Ütopik düsüncenin distopya'ya dönüstügü bir kurguya sahip. Ana karakterler Lili ve Osiris'in ekseninde dönen hikayemiz daha güzel, daha adil bir dünyanin kurulmasi istekleriyle giristikleri aura ile ilgili arastirmalar sonucunda karanlik ve tehlikeli bir dünyanin içine girmelerini konu alyor. Utopik master planiyla siyah aura'ya sahip insanlarin yok edilmesine odaklandiklari bir nevi tanricilik rolünü üstlenen ikilinin düsündükleri gibi gitmiyor olaylar. Gergekçi bir dille yazilan roman karakterlerin içsel çatismalar ve geligimleri sürecinde insan dogasinin karanlik ve aydinlik yönlerini, iyilik, kötülük kavramlarini tartigiyor. Sonu beni oldukça gagirtan ters köse finale biten kitap fantastik ve gizemli bir hikaye arayanlar için ideal bir seçim.
2024 139. kitabı
Okunma: 20 Mayıs 2024 14:38
Merhabalar Bugün sizlere kalemini yenice keşfettiğim bir eserle geldim, @soner_gedik oldukça sade,anlaşılır akıcı üslubuyla çıkıyor karşımıza. #kızılaura bizlere ütopik dünya düzeninin kapılarını aralayan teknolojiyi müjdeliyor. Acaba insanların iyi veya kötü olduğunu bileceğimiz renkleriyle auralara vakıf olsaydık ne olurdu? Kötü insanlar dünyadan süpürülse, nüfus azalsa geriye yalnız iyi insanlar kalsa? Kaos, işsizlik, eylemler, açlık, savaş ortadan kalkar mı? Osiris ve Lili birbirine aşık ve teknolojik, bilim anlamında kendilerini yetiştirmiş iyi genç dahi. Buldukları buluşla bu soruların cevabını kendileri veriyor, adaleti dünya genelinde sağlamaya çalışıyorlar. Peki adalet nedir? İyi insan zamanla kötülüğü veya kötü insan zamanla iyiliği seçebilir mi? Kime göre kötülük var ? Dünya genelinde farklı düşünen her insanı yok edersek bu ırkçılığa girmez mi ? Bu süreçte Osiris ve Lili aşklarıyla da sınanır, bakalım başlarına neler gelecek, tavsiye ederim "İnsanlar değişebilir, bu bilgiye sahip olduğumuzda kötülüğün de baki olmadığını anlayabiliriz." ~ "Toplumu dizayn etmeye çalışan bütün ideolojiler insanın olumlu yönde gelişebilme yeteneğini görmezden gelmiştir." ~ "Bence" dedi Lili, "hayat, silgi kullanmadan özgürce yazma sanatıdır!" ~ @dogankitap_etkinlik @dogan_kitap Oktay Volkan Alkaya
2024 54. kitabı
Bugün sizlere kalemini ilk kez okuduğum @soner_gedik kitabi ile geldim.Kalemi gayet akıcı ,dil sade ve anlaşılır. Dünyanın her geçen gün ne kadar karmaşık hale geldiğini görüyoruz.Oysa dünya kötülüklerden kurtulmuş olsa,infazlar,bombalı saldırılar,ölümlerin olmadığı zaman diliminde olsak.Yardımlaşmanin ve iyiliğin kol gezdiği bir dünyada yaşasak,işsizlik,açlık,kaos olmasa kulağa ne kadar #ütopik geliyor değil mi? İşte kitabimizda Lili ve Osiris teknoloji ve bilim adına kabiliyetini ortaya koyan ,dahi iki genç ve birbirlerime aşık.Osiris #avrupabirliginin İnternet güvenliğini sağlayan bir uzmandir.Lili ise annesini terör saldırısında kaybetmiş babasından öğrendiği gibi kendi ütopyasi olan ve o ütopya da yaşayan bir #hacker dır.Yaptiklari araştırmalar ile tehlikenin içine adım adım yürüyorlar.Osiris sanata olan düşkünlüğü kendinisini geliştirerek insanların iyi mi kötümü olduğunu keşfedecek bir #aura geliştirir. Siyah aura kötülüğü içi de olanları gün yüzüne çıkaracaktır. Bir de #kizilaura vardır.Lili ve Osiris bu #ütopya nin etrafında yolları kesişiyor.Keşfettikleri programı uygulamaya koymaya karar verirler.Bu Aura sayesinde izlerini kaydettirmeleri yaşanan olayların dünyayı şaşkına çevirmesi kimlerin yaptığını,neler olduğunu bilemezler.Soluk soluğa okuyacağınız bir kitabı sizlere bırakıyorum.Ben çok sevdim tekrar okuyacağım kitaplar arasında yerini aldı.Kötülüğün son bulduğu bir dünya da yaşamak dilegi ile...
2024 Okumalarım
2024 44. kitabı
Dünya tüm kötülüklerden kurtulsa, sadece iyiliğin olduğu, katliam, infaz, saldırı gibi ölüm haberlerini duymadığımız, işini dürüst yapan, yardımlaşmayı ve paylaşmayı seven insanların olduğu, çocukların özgürce oyunlar oynayabileceği bir yer olsa... Tüm bunlar ancak ütopik bir dünyada olabilir değil mi? Babası Türk, annesi İtalyan olan Osiris, doğumunda ikizinin ölmesi üzerine Mısır kültürüne ilgisi olan annesi tarafından bu ismi alan Avrupa Bankalar Birliğinin internet güvenliğini sağlayan bir uzmandır. Lili ise daha beş yaşındayken annesi Nell'i Londra'da gerçekleşen bir terör saldırısında kaybetmiş kendi ütopyasında yaşayan bir hackerdır. Osiris sanata olan düşkünlüğü ve sanat eserlerinin insanlar üzerinde oluşturduğu aura dan yola çıkarak bir program geliştirir. Bu programa göre insan auraları deşifre olacak ve iyi olanla kötü olan ayırt edilebilecekti. Yalnız sadece iyi olanların yaşama hakkı olacaktı. Yolları Lili ile kesişen Osiris hayal ettikleri kötülükten arınmış yeni dünya için hazırladıkları programı aktif hale getirmeye karar verir. Sanal ortamda izlerini kaybetme görevini de Lili üstlenir. Yolu kötülükten geçmiş ya da sabıkası olan pek çok insan bu program yüzünden yanarak siyah küle dönüşür. Dünya dehşete düşer ama bu olayların arkasında kimlerin ya da neyin olduğu bulunamaz. İstedikleri ütopyaya kavuştuklarını düşünen iki aşığın unuttuğu bir gerçek vardır: İyiler her zaman iyi olarak kalmaz. Ütopya hayallerinin onlar için nasıl distopyaya dönüştüğünü merak ediyorsanız bu kitabı okumalısınız. @soner_gedik @dogan_kitap Oktay Volkan Alkaya #doğankitap #distopya #ütopya #neokumalı #kitaptavsiyesi

Soner GedikYazar · 0 kitap
Soner Gedik, 1958 Eskişehir doğumlu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, İktisat ve Maliye Bölümü’nden mezun oldu. 1982 yılında Maliye Bakanlığı Hesap Uzmanları Kurulu’na girdi. 1985 yılında Hesap Uzmanı oldu. 1987 yılında Özel sektöre transfer oldu. Hürriyet gazetesinde Yönetim Kurulu üyeliği ve Genel Müdür Yardımcılığı görevlerini 1994 yılına kadar sürdürdü. 1994-2016 yılları arasında Doğan Grubu’nda Yönetim Kurulu üyeliği, İcra Kurulu üyeliği, CFO’luk görevlerinde bulundu. Doğan Holding CEO’luğu görevinden sonra Amerika’ya taşındı. New York’ta dört, Miami’de ise iki yıl yaşadıktan sonra Türkiye’ye dönüş yaptı. Halen Yalçındağ Aile Ofisi’nde Yönetici Ortak olarak çalışmaktadır.