Jack Ryan Serisi 1

Orijinal Adı:
The Hunt for Red October

2026 38. kitabı
Okunma: 31 Mayıs 2026 16:44
Merhaba dostlar. Her kitabın ardından kısa bir sessizlik olur. Bu satırlar da o sessizliğin içinden çıkan ilk düşünceler. Soğuk Savaş’ın son evrelerinde şekillenen jeopolitik dengeleri ve nükleer caydırıcılık anlayışını kurgusal bir olay örgüsü üzerinden ele almaktadır. Eserde yer alan askerî ve teknolojik detaylar zaman zaman dramatik etki amacıyla abartılmış olsa da dönemin uluslararası ilişkiler yapısı, denizaltı stratejileri ve istihbarat faaliyetleri büyük ölçüde tarihsel gerçeklikle örtüşmektedir. Bu nedenle roman, tarihî bir kaynak olmaktan ziyade dönemin siyasi atmosferini anlamaya yardımcı olan nitelikli bir kurgu eser olarak değerlendirilebilir.
Puan vermedi
Otuz yıl sonra bile takır takır çalışan roman. Teknoloji eskidi, ancak temalar zamansız. İnanılmaz derecede etkili bir gerilim hikayesi... The Great American Read listesindeki kitapların baş köşesinde.
2015 343. kitabı
Son derece güzel bir casusluk romanı. Albay Ramius, Sovyetler Birliği'nin en iyi denizaltı komutanlarından biridir ancak karısına yapılanlardan ötürü sistemden nefret etmektedir. En son olarak son teknoloji ürünü Kızıl Ekim adlı denizaltının yönetimi kendisine verilir. Ancak Ramius'un niyeti ABD'ye iltica etmektir. Bunun için oldukça karmaşık bir plan hazırlar. CIA adına değerlendirmeler yapan ajan Jack Ryan eline geçen bir belgeden dolayı bu işin içine girer. Olay bir anda bütün dünyayı sarar. Sovyetlerin büyük bir filosu ABD sularına yaklaşmıştır. Amaçları Kızıl Ekim'i yok etmektir. ABD de incelemek için gemiyi kurtarmak niyetindedir. Acaba Ramius bir gemi dolusu adamı kandırıp subay arkadaşları ile beraber iltica etmeyi başarabilecek midir? Hangi ülke bu soğuk savaş gerginliğini kazanacaktır? Soluksuz okunan bir roman.
Teknoloji
Heyecan Dolu
2024 11. kitabı
İyi bir yazardan, macera ve casusluk dolu bir kitap, son derece bilgilendirici ve heyecan dolu bir eser. Kitap gizli servislerin çalışma şekilleri ve denizcilik üzerine ekstra bilgiler vermekte Kızıl Ekim Tom Clancy
Roman
Hunt for red october
2020 1. kitabı
En sevdiğim kitaplardan birisi. Abd-Sovyet soğuk savaş döneminde geçiyor yeni teknoloji deniz altı ve peşinde onu avlamaya çalışan tüm sovyet filosu kesinlikle okumaya değer :)
Kızıl EkimTom Clancy · Altın Kitaplar · 198451 okunma
Jack Ryan Evreni (dizisi ve oyunlari olan)
2026 1. kitabı
Okunma: 01 Ocak 2026 00:31
Yazdığı kitabin gerçekçiliği yüzünden Pentagon tarafından sorgulanan bir yazarın zihnine hoş geldiniz. Tom Clancy Kızıl Ekim kitabını yazdığında denizaltı teknolojileri ve stratejileri hakkında o kadar detaylı ve gizli bilgilere yer vermişti ki Amerikan donanması ve Pentagon şaşkına döndü. Yazdığı kitap o kadar gerçekçiydi ki Pentagon bu adam gizli belgeleri nereden çaldı diye peşine düştü. Clancy ise tüm bu bilgileri sadece açık kaynaklardan ve teknik dökümanlardan topladığını söyleyerek herkesi şaşırtmıştı. Okyanusun dibinde devasa bir nükleer denizaltınin saklambaç oynadığını düşünün. Kızıl Ekim. Sessiz itki sistemiyle tüm dünyayı parmağında oynatan bir mühendislik harikası. Denizlerin altındaki o mutlak sessizlik aslında bir mühendislik savaşıdır. Kızıl Ekim. Kaptan Ramius ve radarın yakalayamadığı o devasa gölge. Bir adamın tüm bir sistemi karşısına alıp kendi özgürlüğünü tasarlaması. Tom Clancy teknik detayları öyle bir işlemiş ki her sayfa bir blueprint gibi zihnimde canlanıyor. Tasarım ve stratejinin kusursuz birleşimi. Kızıl Ekim Tom Clancy

Tom ClancyYazar · 18 kitap
Soğuk Savaş dönemi ve sonrasında yazdığı askeri, politik ve polisiye macera romanları ile ünlenen ABD'li bir romancıdır. Yapıtları gerçekçiliği ve teknik detaylara gösterilen özen ile dikkat çeken Clancy, aynı zamanda askeri ve teknolojik konularla ilgili bir dizi dokümenter yapıt ve bilgisayar oyunu için danışmalık yapmış ve ismi bu yapıtlara marka olarak verilmiştir. (örn. Tom Clancy's Rainbow Six & Splinter Cell : Blacklist) ABD Büyük Beyzbol Ligi'nde mücadele eden Baltimore Orioles takımının da ortaklığını yapmış olan Clancy, takımın halkla ilişkiler yöneticiliğini de yürütmekteydi.