Türk Cihan Hâkimiyeti Ülküsü

Yeditepe Yayınevi

21. yüzyılın Kızıl Elması
2024 44. kitabı
Okunma: 11 Ekim 2024 06:31
Kızılelma'yı bilmeyen mankurttur! Öncelikle, eserin sahibi değerli hocama, çalışmalarından dolayı teşekkür ederek sözlerime başlamak istiyorum. "Kızılelma" terimini duyunca aklınıza ilk gelen nedir? Ya da aklınıza bir şey geliyor mu? En ufak bir çağrışım dâhi de mi yok! Tekrar vurgulamak istiyorum Kızılelmayı bilmeyen MANKURTTUR ! Bu ülküyü yapay zekaya sordum ve işte sonuçlar: 1. Bilim ve Teknoloji Liderliği 2. Ekonomik Güç ve Refah 3. Demokrasi, İnsan Hakları ve Hukukun Üstünlüğü 4. Bölgesel ve Küresel Barış 5. Türk Dünyası ile Stratejik İş Birliği 6. Çevresel Sürdürülebilirlik ve Yeşil Ekonomi Sonuç olarak, 21. yüzyılın Kızıl Elması, fetihlerle değil; bilim, teknoloji, ekonomi, insan hakları, barış ve sürdürülebilirlik gibi çağdaş hedeflerle şekillenen bir vizyon olmalıdır. Bu hedefler, Türkiye'yi dünya sahnesinde güçlü ve saygın bir konuma taşıyabilir. Ülküne sahip çık! Keyifli okumalar.
2023 45. kitabı
Okunma: 10 Ekim 2023 20:09
Akıcı, bilgi dolu, öğretici. Diğer kitaplarında olduğu gibi. Hele aleviler ve Türkmen aşiretleriyle ilgili sağlam bilgi istiyorsanız kesinlikle doğru adres. Dillere pelesenk olmuş Kızıl Elma ülküsünün doğuş ve zaman içinde neleri simgelediğinin akademik olarak incelenmesi. Güzel bir araştırma. Tufan hocanın muhteşem kalemiyle. Kesinlikle tavsiye ederim.
2025 1. kitabı
Okunma: 19 Ocak 2025 17:58
Kızıl Elma nedir? Bir yerin adı mı, yoksa bir ülkü mü? Tüm Türk tarihi boyunca Kızıl Elmanın varoluşu adına güzel bir çalışma olmuş, keyifle okumuş oldum.
Alıntı
Kızılelma'ya kadar gideriz!
2024 11. kitabı
Okunma: 27 Eylül 2024 21:37
Kızılelma hakkında genel bir bilgi sahibi olabileceğiniz bir kitap. Öyle derin manalar çıkarabileceğiniz türden bir kitap değil ve gayet küçük bir kitap. Akıcı, okuması kolay. Anlatım Eski Türklerden günümüze doğru ilerliyor. Eski Türklerde ki cihan hakimiyetinin İslam ile birleşmesinden bahsediliyor. Kızıl Elma'nın sadece bir fikir mi olduğu, bir yer veya bir figür mü olduğu kaynaklar ve örneklerle tartışılıyor. Bunu yaparken de milli gururunuz okşanıyor tabii. Aynı zamanda içinde edebi manada şiirler de barındırıyor. Kitabı bitirdiğinizde Kızılelma'nın ne olduğuna dair kesin bir yanıt sahibi olmuyorsunuz ama tarihsel gelişimi hakkında fikir sahibi oluyorsunuz.
·200 syf.·
2024 5. kitabı
Tufan Hoca'nın Kızılelma'sı son zamanlarda okuduğum en nitelikli kitaplardan biriydi. Eser Türk tarihinin en eski zamanlarından beri her ne kadar adı Kızılelma olarak belirlenmese de cihan hakimiyeti ülküsünün ortaya çıkışını tarihi kaynaklar ışığında açıklıyor. İlk defa Osmanlı zamanında kullanılan Kızılelma tabirinin farklı zaman dilimlerinde değişen anlam ve hedefini yine gerek tarihi gerek edebi metinler ışığında açıklıyor. Aslında kitap hızlı bir Türk tarihi olarak da görülebilir ancak farklı olarak sadece dünya hakimiyeti ve Kızılelma üzerinde odaklanmış. İslamiyet öncesiyle başlayan eser yeni Türk devletinin yani Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasıyla son buluyor. Kızılelma olarak görülen Viyana kapılarına dayandığımız zaman dilimiyle şaha kalktığımız ve koca imparatorluğun çöküşüyle Kızılelma'ya artık yeni hedefler ve yeni anlamlar yükleyen Ziya Gökalp gibi fikir adamlarının görüşlerine yer veriliyor. Eserin, Zeytindalı Harekatı'nda bir askerin Kızılelma kelimesini kullanması ve ülkemizde üretilen savaş uçağına Kızılelma adının verilmesinden bahsederek bana göre harika bir sonla bitiriliyor. İçinde bulunduğumuz kaotik siyasi ortam sonrası giderek tükenen umutlarım, bu eser sayesinde biraz olsun yeniden canlandı. Bu yönüyle Tufan Hoca'ya teşekkür etmek istiyorum.
KızılelmaTufan Gündüz · Yeditepe Yayınevi · 2023127 okunma
Hedef Turan . Durmadan Kızılelma'ya...
2023 17. kitabı
Tufan hocamızı 3de 3 tarih programında beridir takip ediyorum. Gayet beyefendi, kibar, bilgili, sevecen ve en önemlisi çok kuvvetli bir Türkçü'dür. (Şahsi görüşüm) bu kitapta da ne güzel bir anlatım şekli sunmuş bize, ellerine, bilgisine sağlık. Severek sıkmadan okunabilecek bir kitap. Kesinlikle tavsiye ederim.. Hedef Turan, Durmadan Kızılelma..

Tufan GündüzYazar · 19 kitap
1987 yılında G.Ü. Gazi Eğitim Fakültesi Tarih Öğretmenliği bölümünü bitirdi.1996'da ''Bozulus Türkmenleri 1540-1640''adlı tezi ile doktarasını tamamladı.2006 yılında Doçent ünvanını aldı.2011 yılında Profesör oldu.Halen Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nde öğretim üyesi olarak görev yapmakta olup,XVI. ve XVII. Yüzyılda Türkmen aşiretleri,Safeviler ve Bosna-Hersek'ten Göçler üzerinde kitap ve makaleleri bulunmaktadır.