Bütün Şiirleri

Köçekçeler

Salâh Birsel
Çıt çıt çıt Güzin demek buzlu viski Siz bilmiyorsanız ben biliyorum Ben içki seviyorum Güzin'i de seviyorum sıcak olursa Haziran oluyorsa bütün esmerleri topluyorum Ama nerden şimdi aklıma geldi Güzin varken Haziran Akşam olursa Güzin'leri selamlıyorum 100 bin Güzin bir o kadar da dudak işte 300 dudak iyi kötü eğilip öpüyorum Ben çiçekleri esmerlere boyuyorum Üsküdar'ı da boyuyorum kalabalık olursa Ama nerden şimdi aklıma geldi Güzin varken Üsküdar Çıt çıt çıt bütün esmerleri ben övüyorum Güzin'i de övüyorum esmer olursa Güzin demek düğün dernek Siz inanmıyorsanız ben inanıyorum Ben Pakistan'ı da seviyorum Ama nerden şimdi aklıma geldi Güzin varken Pakistan
Sayfa 81·Kitabı okudu
Yemek yer, su içer, yolda yürür, dinlenir, dahası, uyku uyurken -bunda abartma yoktur- hep o şiiri yaşarım.
Sayfa 266·Kitabı okudu
Etimoloji Defteri
Mücellit Nedir ?
Cicidan
Boğazı dokuz boğumlu dünya Fingirdektir kıpırdaktır Çınarları frenk elmaları Kışları genç yazları sayılmıştır Gönlü kıvrak insanlar Kaynak kaynak gülenler Kokusu amberler süslü pembeler Faşal fayrak yayılmıştır Hi beni dünyadan ayırmayın Laci olurum mavi olurum Yağmur damlalarında yüzerim Aman beni burda tutun Cansız oyuna ses çıkarmam Ey dört kaşlılar ey mercanlar Kimsenin kürkünü yıkmadan Topunuza ırgatlık ederim Hi hi vikviktir dünya Bülbüldür cicidandır N'olur n'olur yollamayın beni Şiirimin şekerini çıkarayım
Sayfa 274·Kitabı okudu
Şiir
İnsanların çoğu tatsız kek
Sayfa 285·Kitabı okudu
Herkes sersem zırtapoz her aydın yarı-aydın
Sayfa 174·Kitabı okudu
Güneş Ülkesi
Şiiri seversen Yıldızlar kollarına atlar Güneş bahçene yerleşir Gece gündüz ışıldarsın
Sayfa 284·Kitabı okudu