Kitap başlarda çok sıkıcı ve anlamsız o kadar çok olay ve kişi var ki ilk 100 sayfada gerçekten kitabı okumayı bırakmak istiyorsunuz ama sabredip de ilerlerseniz hem kahramanlar hemde olaylar kafanızda birleşecek ve muhteşem bir kitapla karşılaşacaksınız. Sessiz sakin bir ortam da dinç kafayla okumalık bir kitap.
Komplo kitabının yorumu ile geldim
𖥧Yazarla ilk tanışma kitabım. Güzel bir başlangıç oldu diyebilirim. Kitap sonuna kadar aksiyon dolu.
𖥧Jay Tice üstün yetenekleri olan bir ajan. Fakat yaptığı yanlış seçimler sonucunda mahkum edilir. Ama o intikamını almak için hapisten kaçmayı başarır. Jay'i bulması için ise Elaine Cunningham görevlendirilir ve işi hiçte kolay olmayacaktır. İkisi bir araya geldiğinde ise macera yeni başlayacaktır.
𖥧Çok fazla karakter, çok fazla yerler ve olaylar kafa karışıklığı yapsa da polisiye severler için güzel tavsiye. Kitabın ilk yarısında sıkılmaya başlasanız da ikinci yarısında kitap sizi içine çekiyor. Akıcı sürükleyici bir roman.
𖥧Kitap ile ilgili tek sorun tabi ki Amerikan edebiyatındaki Müslüman düşmanlığı. Terörist varsa o kim olacak tabi ki.... Bu konu kitaptan zevk almayı biraz zor hale getiriyor. Bunu aşmak gerekiyor diye düşünüyorum. Çoğu polisiye romanların da bu olay var. Dile getirilsede pek faydası olduğu söylenemez.
𖥧Genel olarak bakarsak olay örgüsü, aksiyonu tavan yapan polisiye-suç türünde okunası güzel bir kitap.
Kitap ile ilgili düşüncelerinizi yorum bırakabilirsiniz
Okumayı ihmal etmeyin
İlk başlarda sıkıcı geldi diyebilirim
Karakter sayısının biraz fazla olması başta biraz karışıklığa yol açabilir ama sabırlı bir şekilde ve seesiz güzel bir yerde okunduğunda harika bir kitap
Üvey kızına güzel bir atıf sonrası başlayan bir kitap. Kitabı -yalan olmasın- net araştırdım yani ismi pek yok, fiyat desen yüksek ve bende sadece o kitabı o site üzerinde alabilenlerin yorum attığı
Bu kitaptan beklentim garip bir şekilde çok düşüktü fakat kitabı okumaya başlayınca bırakamadım. Her şey o kadar iyi kurgulanmıştı ki.
Çok sürükleyici bir kitaptı kitabın 200 lü sayfalarına geldiğimde çok fazla şey yaşanmıştı ki daha ne olabilir diye düşenmekten kendimi alıkoyamadım.
Ben kitabı çok beğendim... ️
Kitap Yorumu;
16 Kasım 1985 te Batı Berlin ve Doğu Almanyası arasında bir casus takasıyla başlar herşey. Jay Tice
ABD için önemli bir CIA ajanıdır ve aynı zamanda istihbarat biriminin şefidir. Bu takas sırasında bir ihanete uğranmıştır ve herşey çığrından çıkar. Biri bilgi sızdırmakta ve büyük oynamaktadır jay tice bu olaylardan sonra hapishaneye ihanet eden kişi olarak girer. Yıllar sonra kaldığı hücre boştur ve hiç bir iz olma dan hapishaneden kaçmıştır. Olayları araştırmak ve Jay'ı yakalamak için ise bir avcı görevlendirilir CIA genç ve yetenkli Elaıne yi bu olayı çözmesi için görevlendirir. Olaylar o kadar karmaşık gider ki herşey bir birine girer kimin dost kimin düşman olduğu anlaşılamaz durumlara varır. Elaıne' nin işi çok zordur. Suikastlar çatışmalar herşeyi içinde barındırır. Lakin en önemli anları yazar böyle çok basit ve nerdeyse anlamsız şekilde geçmiş gibi hissettim ben geçişler çok bağlantılı değilmiş gibi geldi takip ettirmedi bende fazla kendini okurken zaman zaman sıkılmadım da değil. Ama içinde ilgi çekici yerlerde mevcut yani hele bir yer varki çok şaşırdım kendilerini tanımak için yapılan bir eylemde özellikle bunu belirtmesem yazık etmiş olurdum.
Keyifli okumalar dilerim...
Kitabın hikâyesi hakkında söyleyebileceğim çok şey yok... Böyle bir kitabı elinize aldığınızda, kafanızda nasıl sıradan bir konu canlanırsa tam olarak öyle, hiç şaşmıyor.
Karakterler çok fazla, direkt sizi bir koşu moduna sokuyor gibi ilerliyor. Ağır da bir dili var. Kısacası okurken baya sıkıldım.
Eski bir casus, ihanetle suçlu bulunduğu üzere, tutulduğu hapishaneden kaçar. Olayı basına duyurmadan casusu yakalamak için gizli birimden bir avcı görevlendirilir. Ancak eski casus Charles Jay Tice’i yakalamak hiç de kolay olmayacaktır. Avcı Elaine Cunningham , Jay’in kaçış nedenini öğrendikten sonra kaçış planına dahil olmak ve gizli işler çeviren birimleri ifşa etmek gibi bir çok konu artık birlikte çözmeleri gereken bir mesele haline gelir.
Akıcı sürükleyici bir roman.
Çok fazla ayrıntı çok fazla gizli birim mevcut hikayede
Bir de birimlerin gizli işlerini yürüttüğü , silah kaçakçılığı ve casusluk gibi faaliyetler yine Müslümanların üzerinden anlatılıyor. Amerikalı yazarların klasik terörist tanımında nedense hep Müslümanlar oluyor. Bu durumun bir an önce değişmesi temennilerimle
Keyifli okumalar dilerim.
Maltepede gezerken indirimde olduğunu görüp konusuna vs bakmadan aldığım bir kitaptı.Sayfaları çevirdikçe kitabın heyecanı da tadı da artıyor konusu oldukça klasik de olsa insanı içine çekiyor.
Komplo Gayle Lynds Olimpos Yayınları
#kitapyorumu
Kitabı hiç aklımda yokken yaptığım bir kitap alışverişi sırasında görüp aldım. Malum aksiyon, macera kitabı görünce dayanamıyorum.
Kitabın konusu için klasik Amerikan edebiyatı diyebiliriz. Üstün yetenekli, herkesin hayran olduğu bir ajan ve yaptığı seçimler sonucu hayatının altüst oluşunu okuyoruz. Bu tarz kitapların en bilindik özelliği çok fazla karakter ve olay olmasıdır. Yorumlara baktığımda bu konuda çok şikayetedenler olmuş. Ancak onlara bir tavsiye; eğer bu durum sizi sıkıyorsa bu türde kitap okumamalısınız ya da çok fazla seçici olmalısınız.
Kitabın dili, anlatımı ve olay örgüsü güzeldi. Genel anlamda sıkılmadan merakla okudum. İlk yarıda merak odağı biraz düşük olsa da ikinci yarıda bu duygum daha da arttı.
Kitabın ödüllü olmasını düşünürsek çokça okunmuş bir kitap olduğunu söyleyebiliriz. Bu kitapta en sevmediğim ve beni kitaptan soğutup itici gelen şey Amerikan edebiyatında klasikleşmiş olan islam düşmanlığıydı.
Buradan sonrasını anlayacağınız gibi kitaptaki teröristler müslümandı! Sık sık müslümanların cahilliğinden ve yanlış inanışlarından bahsediliyordu. Bir ara biz Türklerin, Yunanlardan korktuğuna bile dem vuruldu.
Amerikan’ın ırkçı kimliğini edebiyatını okuyarak da çok net anlamak mümkün. Ama itiraf etmek gerekiyor ki adamlar algı operasyonunda çok başarılılar. Bu konuda sabahlara kadar konuşabilirim. Fazla uzatmadan toparlamak gerekirse, aksiyon severlerin okuyabileceği ama zaman zaman kitapla kavga edebileceği bir eser. Keyifli okumalar ve güzel günler dilerim.
Gayle Lynds, Amerikalı bir yazardır. Erkek egemen yazarlardan oluşan casus romanı veya casus gerilim türlerinde az sayıdaki kadın yazarlar arasındadır. Kitapları yirmi kadar ülkede yayınlanan ödüllü bir yazardır. Nebraska'da doğan Lynds, Iowa'da büyüdü, Iowa Üniversitesi'nden mezun oldu ve Maine'de yaşıyor.
Lynds Arizona Cumhuriyetinde bir muhabir olarak yazarlık kariyerine başladı. Daha sonra, devlete bağlı bir düşünce kuruluşunda Top Secret güvenlik iznine sahip bir editör olarak çalıştı. Yazarlık kariyeri, kendi adıyla yayınlanan edebi öykü ve G.H. Stone, Gayle Stone, Nick Carter ve Don Pendleton gibi takma adlar altında birkaç pulp kurgu romanıyla başladı. Ayrıca, gizemli roman dizisi The Three Investigators'e üç roman yazdı. Robert Ludlum ile Covert-One serisini yarattı ve üç kitap yazdı. 2004'te ortak kurucusu olduğu International Thriller Writers , Inc.'in ortak başkanlığına ( David Morrell'le birlikte ) seçildi.
The Last Spymaster (
Komplo ), Amerika Askeri Yazarlar Topluluğu'ndan 2006 Yılın Romanı ödülünü kazandı. Masquerade, tüm zamanların en iyi casus romanlarından biri olarak Publishers Weekly tarafından listelenmiştir. The Coil, 2004 yılında BookPage tarafından "Notable Title" olarak seçildi ve Affaire de Coeur okuyucu anketiyle "Best Contemporary Roman" ödülünü kazandırdı. Mosaic adlı romanı Romantic Times dergisi tarafından "Yılın Gerilimi" olarak seçildi. Mesmerized adlı romanı, 2002 Daphne du Maurier Ödülü için finalist oldu. Robert Ludlum'la birlikte yazdığı The Hades Factor, Nisan 2006'da CBS televizyon dizisi oldu.
Yine bir roman yazarı olan ilk eşi Dennis Lynds, Ağustos 2005'te öldü. 2011'de Maine eyalet mahkemesi hakimi John C. Sheldon ile evlendi.
Romanları:
- The Assassins (2015)
- The Book of Spies (2010, Library of Gold ismiyle de basılmıştır.)
- The Last Spymaster (2006)
- The Coil (2004)
- Mesmerized (2001)
- Mosaic (1998)
- Masquerade (1996)
Robert Ludlum ile ortak romanları
- The Altman Code (2003)
- The Paris Option (2002)
- The Hades Factor (2000)