Yazarın ilk kitabı gibi bu kitabı da güzeldi. Türk filmi tarzında bir kitaptı. Tek beğenmediğim şey biraz daha aksiyon olsa sanki daha iyi olurdu. yazarın kalemini çok beğeniyorum. Umarım en kısa zamanda yeni bir kitapla karşımıza çıkar sabırsızlıkla yazarın yeni kitaplarını bekliyorum.
Leyla annesini küçük yaşta kaybettikten sonra ondan yadigar kalan köşkü elinde tutmak ister annesinin hatıraları ile yaşamak için. Ama babasının intihardan önce iflas etmesi ve parasını olmaması işleri zorlaştırır. Yeni ev sahibi ile konuşmak için evlerine gider ve Adnan ve eşi ile tanışır. Ona bir tek şartla evi geri vermeyi kabul edeceklerini söylerler ve Leyla istemese de kabul eder.
Sonra Selim ile tanışır ama Selim Leyla ile Adnan arasında ilişki olduğunu zannettiği için Ona kötü davranır ve çekip Amerika'ya gider 3 ay sonra arkadaşının düğünü için gelir ve Leyla ile düğünde karşılaşır ve kızı kolundan tutup sürükleyerek kendi evine götürür ve Selim çok arzuladığı Leyla ile Leyla'nın sarhoşluğundan da faydalanarak beraber olur. Sonra Selim ablası ve eniştesi Adnan ile konuşmaya gider ve Leyla'ya ne kadar haksızlık yaptığını fark eder ama olanları bir türlü aklı almamaktadır.
Sonrası işler biraz karışır vs. daha fazla spontai vermeyeyim arkadaşlar. Okuyup öğrenin.
İyi okumalar.
Ilk kitaba nazaran daha basit kalmış kurgusu çok ütopik geldi pek sevemedim
Konusu taşıyıcı annelikle alakali severseniz okuyabilirsiniz taşıyıcı anneyle bukadar yakin olmak vs degisik geldi cok masum cok iyi niyetli herkes sanki
Kitap içerisinde ana karakterlerin aşkına ziyade Meral ve Adnan’ın birbirine olan sevgisi düzeldi ve Meral’e karşı gösterdikleri hassasiyet hoştu . Her ne kadar Meral’in biraz şımarıkça tavırları olsa da en azından kitap başında verdiği kararla çok şımarıkça bir karakter imajı çizmişti.
İsminin hakkını veren bir hikayeye sahip. Mükemmel bayıldım diyemem ama kötü bir kitapta değil elinizde varsa, Türk filmi klişelerinden hoşlanıyorsanız okunabilir.
Merhabalar, sizlere Seda Özerbay'ın yazmış olduğu Kördüğüm kitabının yorumuyla karşınızdayım.
Leyla babasının intiharıyla ne yapacağını bilmez hâldeyken annesinden kalma, her bir köşesi anılarla dolu olan köşkün satıldığını öğrenmesiyle büyük bir acı yaşar. Annesini gözünün önünde yaşadığı acılara şahit olmuş ve çok küçük yaşta kaybetmiş, babasının sorumsuzluğuyla yadigar denilebilecek o köşk onun için her şeydir. İşte tam da bu yüzden köşkü satın alan Adnan'ın kapısını çalar. Ne kadar o evin kendisi için değerli olduğunu anlatmaya çalışsa da bir yabancı için bunlar etkisiz kalır. Köşkü kaybettiğini düşündüğü an Adnan'ın karısı Meral, kızın gözlerinde gördüğü istek ışıltısını kendisininkine benzettiği için bomba etkisi yaratacak bir teklifte bulunur. Delice olan bir teklife Leyla'nın yanıtı da aynı derecede olur. Kördüğümün ilk yumağı bu anda başlar ve peşlerini bırakmaz.
Meral'in teklifi ilk başta delice olsa da yaşadıklarını okuyunca insan hâk vermeden yapamıyor. Yaşadıkları gerçekten çok zor ve yıpratıcı. Elleri, kolları bağlı olan eşi Adnan, karısı için her şeyi yapmaya hazır olması. Her eşi onun gibi olamaz gerçekten! Bu ikilinin birbirine olan sevgisine, bağına hayran kaldım.
Asıl macera Leyla'nın teklife 'Evet,' dedikten sonra tesadüf eseri karşılaştığı Selim'e aşık olması kördüğüm yumağını çıkmaz hâle getiriyor.
Bir teklifle hayatları değişen insanları neler bekliyordur?
Kitabı okurken belli bir yerden sonra 'Sinir harbi' yaşadım bunun nedenini kısaca anlatmak istiyorum. Leyla ve Meral'in anlaşmasıyla başlayan hikaye, olaya Selim'in dahil olmasıyla işin rengi değişmeye başlar. Açıkçası Selim'i gerçekten tavrı konusunda haklı buluyorum. Fakat Meral'in ısrarla gerçeği Selim'e anlatmaması beni deli etti.️ Olaylar tam çözüldü dedikten sonra Leyla'nın durmadan
" Şimdi söyle bana baba, bir kadının kırılan kalbini onarabilir misin? Sırf seni seviyor diye 'Kalbini tekrar avuçlarımın içine bırak' , diyebilir misin?
Herkese merhaba. Son zamanlarda okuma konusunda büyük sıkıntımı alıp savuran keyif dolu bir kitap oldu.
Her açıdan sevdiğimi söylemek istiyorum
Bazen Meral olup anne olma hayallerinde yaşanan sorunların açtığı derin yaraların bir kadına neler yaptığını yeniden hatırladım.
Bazende acaba Leyla olsam yaparmiyim bunu dedim.
Hayat insanlara özel süprizler hazırlar. Ve her daim mutlulukla başlamaz. Bazı şeyler yüreğinizi delice yakarken bir yandan mutluluk için sizin neler yapabileceğinize bakar.
Ve Aşk. Kördüğüm gibi sarıp sarmalayan o muhteşem duygu sizi yerlebir ederken Eros bize çok gülüyor belkide
Kitapta en çok umut aşılayan o ruh haline vuruldum diyorum. Yüreğin paramparça olsa bile ayağa kalk saçlarını savur #herseycokguzelolacak .
Aile olmak sadece kan bağı ile olmuyormuş. Öncelikle can bağı ve yürekten sevgi
Yazarın ilk kitabı Kaşıbeyaz I sevmistim lakin bu kitabı hiç sevemedim. Çok sıradan ve basit geldi. Kitap benim için hayal kırıklığıydi. Malesef beklentimi karşılamadı.
1974 Yılında İzmir, Karşıyaka'da doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi'nde başladığı eğitimine Marmara Üniversitesi'nde devam ederek 1999 yılında lisans eğitimini tamamladı. Evli ve iki kız çocuğu annesidir. 2015 yılından bu yana, aşk, heyecan ve tutku dolu hikayelerini, sosyal medya platformlarında paylaşan yazar, Kaşıbeyaz adlı romanıyla Wattys 2017 Hikaye Ustaları ödülünün de sahibi oldu. Bu eser aynı zamanda yazarın ilk basılı kitabıdır. Kördüğüm ise yazarın Ephesus Yayınları'ndan çıkan ikinci eseridir.
Kanser hastalığı ile mücadele eden yazar 10 Ağustos 2022'de vefat etmiştir.