Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Küçük Feministin Kitabı

Sassa Buregren

Küçük Feministin Kitabı Gönderileri

Küçük Feministin Kitabı kitaplarını, Küçük Feministin Kitabı sözleri ve alıntılarını, Küçük Feministin Kitabı yazarlarını, Küçük Feministin Kitabı yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Mary Wollstonecraft sürekli okuyor, filozoflarla, yazarlarla mektuplaşıyordu. 1700'lü yıllarda, demokrasiyle ilgili yeni fikirler gelişiyordu; her insanın eşit değerde olduğu, zengin ve güçlü olup olmadıklarına bakılmaksızın herkesin ülkesiyle ilgili kararlar verme hakkına sahip bulunduğu düşüncesi yayılıyordu. Fanny'nin hastalanıp ölmesinden sonra Mary grubun faaliyetlerine son vererek Londra'ya taşındı. Burada kitap yazmaya başladı. İlk kitabının adı Kız Çocuklarının Eğitimi Hakkında Düşünceler'dir. İki kızı oldu. Birinci kızının adının Fanny koydu. İkinci kızının doğumu sırasında hayatını kaybetti. O dönemde kadınların doğum sırasında ya da lohusalık dönemlerinde hayatlarını kaybetmeleri çok yaygındı. İkinci kızına onun adını verdiler, Mary. Mary Wollstonecraft Shelley de annesi gibi yazar oldu. Kaleme aldığı en ünlü eserinin adı Frankenstein'dır.
Mary Wollstonecraft - Kadın Haklarının Gerekçelendirilmesi
"Küçük bir çocuk, ne yapacağına hızlı karar veremez, özellikle de bu bir kız çocuğuysa. Böylece bağımsızlıklarını kazanamamaları, bazıları tarafından doğal bir durum olarak görülür. Oğlanlar temiz havada koştururken kız çocukları hareketsiz bir yaşama mahkûm edildiklerinden kasları gelişmez ve sinirleri zayıflar."
Sayfa 29 - Güldünya Yayınları, e-kitapKitabı okudu
Reklam
Dünyanın Egemenleri
Dünyada gençler, yaşlılar, erkekler, kadınlar, beyazlar, siyahlar yaşarken, neden hep erkekler karar veriyor? Haksızlık bu! Eğer, bütün insanlar eşitse, neden bu yaşlı adamlar dünyayı yönetiyor?
Sayfa 13 - Güldünya Yayınları, e-kitapKitabı okudu
-Eğer kızsanız, yumuşak ve zayıf olduğunuzu, erkekler ve süslenmekten başka bir şeyle ilgilenmediğinizi sanıyorlar. -Eğer oğlansanız, her zaman güçlü ve cesur olduğunuzu, futbol ve motosikletten başka bir konuyla ilgilenmediğinizi sanıyorlar. -Ve herkes görüntünüzle uğraşıyor. Şişman olmak da kabahat, zayıf olmak da. Saçlarınız seyrelmişse ya da göbeğiniz çıkmışsa, o da yanlış oluyor. -Ne giyeceğimize de kendimiz karar veremiyoruz. Nasıl görünmemiz gerektiğine hep başkaları karar veriyor.
"Zavallı Mary, adaletin sağlanmasının iki yüz yıldan fazla süreceğini nereden bilecekti."
Sayfa 73 - güldünya yayınlarıKitabı okudu
"Düşünmeden, araştırmadan eski gelenekleri sürdürmeye devam ediyoruz."
Sayfa 63 - güldünya yayınlarıKitabı okudu
Reklam
Acaba neden?
"Dünyada gençler, yaşlılar, erkekler, kadınlar, beyazlar, siyahlar yaşarken neden hep erkekler karar veriyor? Haksızlık bu! Eğer bütün insanlar eşitse, neden bu yaşlı adamlar dünyayı yönetiyor?"
Sayfa 16 - güldünya yayınlarıKitabı okudu
Kapak
"Her kız çocuğu bir gün erkeklerin egemen olduğu bir dünyada yaşadığını ve kendisine oğlanlardan başka bir biçimde muamele edildiğini fark eder."
güldünya yayınlarıKitabı okudu
Kendimizden hoşnut olmamamız birilerine para kazandırır.
Kendimizi cinsiyet rollerinden kurtarabilir ve açık düşünceli, bağımsız, özgür insanlar olabiliriz. Tıpkı, Mary Wallstonecraft’ın hayalindeki gibi.
Reklam
Bu benim kendi bedenim: Noktalarıyla, yara izleriyle, zayıf bacaklarımla ve sadece bana özgü kokumla.
Doğuştan gelen ayrıma karşı bir şey yapamayız. Fakat gelenekleri insanlar yarattığı için, bu gelenekleri değiştirebiliriz.
Bugünkü haklarımızın bizlere toplumu yönetenler tarafından armağan edilmediğini de bilmelisin. Bu hakları bizden önce yaşayan kadınların mücadelesi sayesinde kazandık.
235 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.