Günay Gafur
Ekim 2011
Fantastik Kitap

2026 5. kitabı
Okunma: 08 Mart 2026 13:53
Bu kitabı instagramda görmüştüm. Çok beğenilmiş ben de merakla aldım. İlk 300 sayfayı itekleyerek zorla sayfa atlaya atlaya bir yandan da bu oyun ne ile sonuçlanacak diye merakla okudum. Son 100 sayfayı o kadar hızlı okudum ki bütün düğüm çözüldü. Sonu güzeldi. Sanırım bu kitaptan önce okuduğum kitap serisi ilk sayfadan beni içine alırdı bu beklentiyle okuduğum için heyecanlandırmadı. Yazarımıza siz şans verebilirsiniz
2020 100. kitabı
Yazarın ilk kitabı olmasına rağmen, gereksiz ayrıntılar dışında başarılı bulduğum ve sonunu tahmin etmeme rağmen; akıl dolu bir konuyla yabancı yazarlarla yarışacak düzeyde olan bir kitap..
2021 51. kitabı
Okunma: 21 Aralık 2021 08:33
Kahinden sonra okuduğum ikinci romanı Günay Gafur'un. Yine aynı heyacanla okudum. Bilimin içine katılmış fantastik tat ayrı lezzetli geliyor. Oyun içinde oyun bence daha çok okunmalı ve okutmalı Günay Gafur da yazmalı..
2019 54. kitabı
Okunma: 08 Ağustos 2019 03:46
Tek kelimeyle BAYILDIM. Kitap nasıl elime geçti hatırlamıyorum ama uzun bir süredir kitaplıkta bekliyordu. Aşırı denecek miktarda polisiye kitap okuduğum ve artık polisiye kurgular beni tatmin etmediği için elim gitmiyordu polisiye kitaplara. Derken kitabın okur yorumlarına baktım ve okuyasım geldi. Daha önce okumadığıma kesinlikle pişmanım, çünkü okusaydım yazarın çıkarttığı tüm kitapları da alır okurdum. Türk yazardan beklenmeyecek bir kurgu saçmalığına girmeyeceğim. Gayet Türklerden çıkabilecek -hatta daha iyisi bile çıkar - bir kurguydu. Satır aralarında yazarın Türk oluşunu gururla hissettim. Biz yaparız, zoru hemen yaparız da imkansız biraz zaman alır:). Kitabın hakettiği ilgiyi görmediğini ve gereken popülariteyi yakalayamadığını düşünüyorum.
2020 18. kitabı
Okunma: 27 Ekim 2020 06:35
"İnsanlığın kaderini değiştirmek üzere olan başka oyuncular var mıydı acaba gökyüzünün altında?" Müthiş bir konu, muhteşem bir kurgu ile birleşince ortaya fevkaladenin fevkinde bir polisiye/ gerilim romanı çıkmış. İnanın okurken beynim yandı. Sürekli tahminlerde bulundum fakat okuduklarım her türlü tezimi çürüttü. "Bir kurgu ancak bu kadar zekice kaleme alınır “dedim. Günay un kalemine, yüreğine sağlık. ️ Gelelim kitabımızın konusuna; Simonize Rexton, o sabah gözlerini açtığında, kendisini evinden çok uzaklarda, karanlık bir odada kelepçelenmiş bir şekilde bulur. Yanındaki siyah zarfı dehşet içinde okur. Bir yol seçmek zorundadır. Ya bu oyunun içinde olacak, ya da hayatı alt üst olacaktır. ️ Aynı kaderi yaşayan iki kişi daha vardır. Eylül Belen ve Dr. Gregory onlar da aynı şekilde bir seçim yapmak zorundadır. Yaptıkları seçim onları kusursuz bir oyunun birer kuklası haline dönüştürecektir. Birbirlerinden habersiz bu üç kişi, siyah zarflarla gelen talimatları yerine getirmeleri gerekmektedir. ️ Ortadan kaybolan insanlar ve bulunan cesetlerin boyunlarında asılı olan kukla resmi Dedektif Michael Kenway için tek ipucudur. Bu olayı çözmek için elinden geleni yapar. San Franscisco, Türkiye ve New York üçgeninde oynanan oyunu çözmesi pek mümkün görünmemektedir. ️ Oyunun kuklaları olarak seçilen üç kişi bu oyundan sağ sağlim kurtulup, onlara bu dehşeti yaşatan kuklacı ile yüzleşebilecekler miydi? Peki ya Dedektif Michael Kenway bu olayı çözebilecek miydi? ️ Cevapları merak ettiyseniz, mutlaka bu kitabı alıp okumalısınız. Herkese gönülden tavsiyemdir. Keyifli okumalar.
2021 49. kitabı
Okunma: 08 Kasım 2021 22:17
Günay Gafur'un Yargıç 'tan sonra okuduğum ikinci kitabı Kuklacı harika kurgusu, sizi soluk soluğa bırakan temposu ile okunmaya değer.Acı hatıraları ve üzüntüleri unutmanın yolu olsa siz hangisini seçerdiniz? Acılarınızla yaşamayı mı yoksa unutmayı mı?
2021 53. kitabı
Yazar Günay Gafur ile #yargıç kitabı ile tanıştım ve hiç tereddütsüz Kuklacı ve Kahin kitaplarını aldım. Bazen bir kitap okursunuz ve son olmadığını bilirsiniz diğerleri sizi çağırır. Kuklacı bittiğinde iyi ki dedim ve gönül rahatlığı ile polisiye ve psikolojik gerilim severlere tavsiye ederim hatta ısrar bile edebilirim. Tanışmadıysanız geç kalmayın derim. Bu tarz okumayı sevenler genellikle yabancı yazarları okumayı tercih ediyor Türk polisiye kitapları malesef çizginin biraz altında kalıyor ama bu düşünceyi Günay Gafur tuzla buz ediyor. Umarım çokça dile çevrilip birçok ülkede okunur ve hakkettiği başarıya ulaşır Farklı tarzlarda kitaplar okuyan biri olarak polisiye türünde yazmanın hepsinden daha zor olduğunu düşünüyorum. Kurgu çok iddialı olmalı, gözüne soka soka kafanı karıştırıyorum bak sevgili okur dememeli mesela. Ben kurguyu, karakterleri oldukça başarılı buldum. San Franscisco - Türkiye - New York üçgeninde oynanan esrarengiz bir oyun, oyunun içinde kendini bulan kuklalar... Kuklacı ile yüzleşmek için siyah zarflarla gelen talimatları yerine getiren Rexton,Eylül Belen, Dr.Gregory gerilimin ortasına düştükten sonra hayatta kalıp oyunun sonunu görebilecekler mi? Oyunun sonunda aslında biraz da insan psikolojisini okuyoruz. Bir insan sevdikleri için neleri göze alabilir? Menfaatlerimiz için neler yapabiliriz? Yaptığımız tercihlerin sonucunu yaşarken ne hissederiz? Korkularımız bize neler yaptırabilir? Uzun lafın kısası okuyun
2017 28. kitabı
Okunma: 05 Ekim 2017 00:45
Hayatın iplerini elinde tut!Ya da kuklalar mezarligindan kendine bir yer seç! Kitabımı okudum.Genel olarak polisiye_gerilim kitaplarini zaten severim.Yıllardır bir çok yabancı yazardan okuduk,bu tarz bir romanı bir de Türk bir yazardan Günay dan okumak daha keyif vericiydi doğrusu. Kitap daha ilk sayfada sarıyor sizi ama son 100 sayfayi su gibi ictim desem yeridir. Okurken resmen ben kukla oldum.Kendimi Dedektif Micheal'in yerine koyup olayları birleştirmeye çalıştım ama buldum dediğim sonuç doğru sonuç çıkmadı sonuçta.Ben de yenildim kabul ediyorum. Kitapta olmasaydı da olurdu dediğim karakter Vincent'in buz dağı annesi diyorum.Annesi olmadan babası da olayı götürürdü.Olay örgüsünün tamamiyla Turkiye'de geçmiş olması nasıl olurdu acaba diye düşündüm ama olmaması daha yerinde olmuş. Illaki bize bizi hatırlatacak cümleler, mekanlar arayışı içindeyiz ya benim ki de o hesap. Kitabin konusu hakkinda yazmak istemiyorum sadece ilk okumaya başladığımda yıllar önce izlediğim testere adlı film canlandı gözlerimin önünde ve o şekilde ilerleyecegini düşündüm.Mantık olarak evet anımsattı bana testereyi ama testeredeki kadar işkenceye maruz kalmadı hiçbir karakter. Kısacası sevgili kitap sever arkadaşlarım polisiye seviyorsanız bu kitaba da listenizde yer vermelisiniz.400 sayfayi çok kısa sürede okuyacaksınız biliyorum.
2022 9. kitabı
Bir gün kendinizi evinizden çok uzakta, hiç tanımadığınız bir odada, kelepçelenmiş olarak, bir oyunun içinde bulsanız ne hissederdiniz? İşte Simonize Rexton, Eylül Belen, ve Dr Gregory ayrı zaman ve yerlerde birbirlerinden habersiz olarak vahşi ve kusursuz bir oyunun içinde bulurlar kendilerini. Bu üç sıradan oyuncu; gizemi çözmek ve kuklacıyla yüzleşmek için müthiş bir gerilimin ortasına atılırlar. Böylece San Franscisco-Türkiye-New York üçgeninde oynanan ve insanoğlunun yazgısını değiştirecek esrarengiz bir oyun başlar. "Unuttuğunuz bir şeyin acısını ve üzüntüsünü de yaşayamazsınız, değil mi? Unutmak istediğiniz en acı olayı bile kafanızdan silip açtığımızı düşünün." "Sen elin sahibiysen kuklanın yapacağı herşey sana bağlı olur. Eğer elin sahibi onlardan biri olursa korku ve ızdırap peşini bırakmaz." Kötülüğün karşısında kazandığınızı sandığınız her zafer, nefretinizi perçinliyor ve nefretinizin arttığı her gün, yenilgiye bir adım daha yaklaşıyorsunuz. Çünkü bu oyunu kazanmanızı sağlayacak şey nefret değil, sevgi! Bu dünyayı kurtaracak şey, sevgi! Ve neyi seviyorsanız onu sevmeye devam edin. Nefret ettiğinizi fark ettiğiniz gün bu oyunu bırakın. Kahin' den sonra okuduğum ikinci kitabıydı Günay Gafur'un. Olay örgüsü, kurgular, betimlemeler çok iyi ve yerli yerindeydi. Sürükleyicilik ve akıcılık son sayfaya kadar peşimi bırakmadı. 'Kuklacı' nın kim olduğu konusunda vurucu şaşırtmasıyla da bu türü seven sevmeyen herkese tavsiye ederim, çünkü bu türü sevmeyenlere bile sevdirebilecek bir kitap olduğunu düşünüyorum. Genelde bilimkurgu, polisiye ve psikolojik türde, yabancı yazarlar tercih edildiğini görüyor ve üzülüyordum. Bizde de bu türü bu kadar iyi yazabilen yazarlar çıktığı için gurur duydum. Kitabın kapağını kapattıktan sonra; "Umarım hakkını verebilecek şekilde
2025 47. kitabı
Okunma: 18 Ağustos 2025 12:11
Yine Günay Gafur yine ben ne okudum ya? Bu nasıl bir zeka nasıl bir anlatım diyorum. . Yazarın ilk kitabı olması sebebiyle gereksiz uzattığı yerler olsa da kitabın kurgusu enteresan elinizden bırakamıyorsunuz Rexton bir otel odasında yatağa bağlı şekilde uyanır. Dört cinayetten aranmaktadır. Eylül dağ başında bir külübede uyanır ve hiç bir şey hatırlamaz. Dr. Grogory bir psikiyatr. Türkiye'de bir otelde uyanır. Vincet ablasını kaybettikten sonra şizofreni teşhisi konmuş eski bir bürokratın oğlu. Acaba tüm olayların neresinde bu koca dev adam? Gizemli siyah zarflardan gelen komutlara uymak zorunda olan üç insan. İnsan tehdidlerden kurtulmak için neler yapabilir? İnsan öldürür mü, hırsızlık yapar mı? Yoksa bunları insan kişisel hırslar için mi yapar? Son ana kadar tahmin edilmez bir ters köşe. İyi okumalar diliyorum.

Günay GafurYazar · 3 kitap
Günay Gafur, 1978 yılında Ankara’da doğdu. Aynı şehirde tamamladığı ilk, orta ve lise öğreniminin ardından Ankara Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünü bitirdi. 2012 senesinde çıkan ilk romanı Kuklacı ile polisiye gerilim edebiyatına merhaba diyen yazarın Kâhin adlı ikinci romanı 2016’da yayınlandı. Kurgularını kimya, fizik, kuantum fiziği, matematik gibi pozitif bilimler ile destekleyen ve ülkemiz polisiye gerilim edebiyatına bu anlamda yeni bir soluk getiren yazar, evli ve iki çocuk babası olup halen Ankara’da yaşamakta; Dedektif Dergi'ye hikayeler yazmakta, hayal kurmaya ve bunları kelimelere dökmeye devam etmektedir.