Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kulluk ve Tevhid Açısından Mescidleri Titreten Fatiha Suresi

Abdulhakim b. Abdullah el-Kasım

Kulluk ve Tevhid Açısından Mescidleri Titreten Fatiha Suresi Sözleri ve Alıntıları

Kulluk ve Tevhid Açısından Mescidleri Titreten Fatiha Suresi sözleri ve alıntılarını, Kulluk ve Tevhid Açısından Mescidleri Titreten Fatiha Suresi kitap alıntılarını, Kulluk ve Tevhid Açısından Mescidleri Titreten Fatiha Suresi en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Rabbimiz 'e(azze ve Celle) bizlere bildiklerimizle amel etme muvaffakiyeti bahşetmesi için dua ediyoruz ama amel işleme yoluna bir türlü girmiyoruz. Hatta ilmimiz artarken bildiklerimize göre amelimiz azalabiliyor.
Rabbin terbiyesi altındaki her bir varlık, Rabbi karşısında güçsüz ve en ileri seviyede O'na muhtaç durumdadır. O, göz açıp kapayıncaya kadar dahi olsa Rabbinden vazgeçemez. Tüm yaratılmışlar Allah subhânehû'nun Rabliği altındadır. Peki, hal böyleyken hamd edilmeye Allah'tan daha müstahak kim olabilir?!
Reklam
Mâlik b. Dînâr rahimehullâh şöyle söylemiştir. "Ey Kur'an ehli! İman sizin kalplerinize ne ekti? Yağmurun yeryüzünü canlandırdğı gibi Kur'an da müminin gönlünün baharıdır! Ey Kur'an hafızları! Kur'an sizin kalplerinize ne ekti? Bir sûreye sahip olanlar nerede? İki sûre sahipleri nerede? Bunlarla ne ameller yaptınız?"
İlme sahip olan ama ilmine göre amel etmeyen kimsenin duçar olacağı olacağı hal de gazaba uğramaktır!
Sayfa 111Kitabı okudu
Allah'ın sevdiği amelde iki şart bir aradadır: Allah için ihlas ve Rasûlullah sallallâhu aleyhi ve sellem'in sünnetine ittiba.
Reklam
Allah Teâlâ'ya hamd, şükürden farklı olarak her halde olur. Kudsî bir hadiste rivayet edildiğine göre; "Allah teâlâ, "Ey ölüm meleği! Kulumun evladının ruhunu mu kabzettin? Onun göz sevincini, ciğerparesini mi kabzettin?" diye sorunca melek "Evet" cevabını vermiş; bunun üzerine Allah teala ("Kulum) ne dedi?" demiştir. Melek "Sana hamd etti ve istircâda bulundu." deyince Allah teálâ, "Onun için cennette bir ev insa edin ve o evi Hamd evi olarak adlandırın!' buyurmuştur.
Hasen-el Basrî şöyle öyle demiştir: "Sizden öncekiler Kur'ân'ı Rablerinden gelen mesajlar olarak gördüler. O mesajları gece tedebbür ederler, gündüz ise uygulamaya geçirirlerdi."
Hakiki şeref, vacip olan vazifenin yerine getirilmesindeki muvaffakiyettedir. Bu vazife sebebiyle kul, Rabbini namazlarının her bir rekâtında övgüyle anar. Rabbi, kuluna merhametlidir, zira övgüyle anmasını ona Kendisi öğretmiştir! Övmesi süs, yermesi rüsvaylık olan Allah'ım! Övgünü elde etme muvaffakiyeti bahşeyle bizlere! Yermene sebep olacak şeyleri uzak eyle bizlerden! Ya Hayyu, ya Kayyûm!
Fatiha suresi/namaz duası "meclisleri titretirken insanların yüreklerine işlemiyorsa" hayatlarında etkisini göstermiyorsa bir eksiklik, bir hata yapılıyor demektir.
75 öğeden 41 ile 50 arasındakiler gösteriliyor.