Kültür Tarihi

Mete Tunçay
2006
İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları
Orijinal Adı:
What is Cultural History?

2026 3. kitabı
Merhaba, kitap kültür tarihinin tarihsel gelişimini, metodolojisini, etkileyen alanları ve etkilediği alanları, yararlandığı alanları ve ondan yararlanan alanları, nasıl gelişip ilerlediğini, öncülerini, günümüzde bulunduğu konumu ve kendi tahminlerini geleceğe dair yazarım paylaştığı içerikle doludur. En çok hoşuma giden noktalardan biri kültür tarihi alanında yapılan kitap tavsiyeleri ve ileri okuma kaynaklarıdır. Ben ıslık yayınlarından olan çevirisini okudum ve 1.Baskıydı, çevirisi gayet güzel ve okunabilirdi zaten tercümanın alanında çok iyi bir tercüman olduğu biliniyor çok da bu konuda bir yorum yapmaya gerek yok diye düşünüyorum, yazar da kültür tarihi alanında uzman bir akademisyen. Okunulabilirliği çevirisi gayet akıcı ve anlaşılabilir mahiyette spesifik olarak bu alanla ilgilenenlere kesinlikle tavsiye ederim.
Kültür TarihiPeter Burke · İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları · 200642 okunma
2023 6. kitabı
Okunma: 23 Ocak 2023 15:15
Bana göre iyi bir kitap sizi yeni kitaplar okumaya teşvik etmelidir Peter Burke’nin bu kitabı da kültür tarihi üzerine yazılmış başka değerli eserlere göndermeler yapıyor kimisi listemde olan kimisi farkında olmadığım kitapları okumak için sabırsızlanıyorum kaldı ki Burke’nin kitabı da kültür üzerine son derece rafine bir inceleme kültür tarihi çalışanlara mutlaka okumalı
İnceleme

Peter BurkeYazar · 24 kitap
Peter Burke (d. 1937, Stanmore, İngiltere) İngiliz tarihçi ve akademisyen. Katolik bir baba ve sonradan Katolikliğe geçen Yahudi bir annenin oğlu olarak dünyaya geldi. St John's College'de Cizvit eğitimi aldı. Daha sonradan St Antony's College'e devam etti. 1962'den 1979'a kadar Sussex Üniversitesi'nde Avrupa Çalışmaları Okulu'nda görev aldı. Burada tarih dersleri verdi ve düşünce tarihi alanında okutmanlık yaptı. Daha sonradan Cambridge Üniversitesi'ne geçti. Burke, yalnızca Modern Çağ üzerine çalışmalarıyla değil, aynı zamanda kültürel tarih üzerine yaptığı araştırmalarla da tanınır. Bir çok dil bilen bir akademisyen olarak, bir yandan Avrupa'nın büyük bir bölümünden gelen bilgileri birleştirmeyi başardı ve aynı zamanda kitaplarının iyi bir şekilde yayılmasını sağladı. Çalışmaları otuzdan fazla dile çevrildi. 1998 yılında, kendisine Avrupa Akademisi'nin Erasmus Madalyası verildi ayrıca Lund, Kopenhag ve Bükreş Üniversitelerinden fahri doktora unvanı aldı. En son Emmanuel College'de Emeritus Profesör olarak görev yapan Burke Brezilyalı tarihçi Maria Lúcia Garcia Pallares-Burke ile evlidir.