Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Kur'an En Büyük Mucize

Said Alpsoy

Kur'an En Büyük Mucize Sözleri ve Alıntıları

Kur'an En Büyük Mucize sözleri ve alıntılarını, Kur'an En Büyük Mucize kitap alıntılarını, Kur'an En Büyük Mucize en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Güneş ve Ay Farkı
"Üstünüzde yedi kat sağlam gökyüzü bina ettik. Isı ve parlak ışık veren bir kandil (Güneş) yarattık." Nebe 12 13 Güneş güneş sistemindeki tek ısı ve ışık yayan kaynaktır. Ay ise ancak Güneşten alarak yansıttığı ışıkla gecelerimizi aydınlatır. Bu iki gök cisminden birinin 'yayıcı' diğerinin 'yansıtıcı' farkının bilinmesinin olanaksız olduğu bir dönemde indirilen Kuran da, "Ay ı onlar için bir nur, Güneşi de bir kandil yapmıştır" (Nuh 16)denilmektedir. "Nur" Arapçada ışığı yansıtan, parlak, hareketsiz olanı "kandil/sirac" ise, sürekli yanan, ısı ve ışık kaynağı olanı ifade etmektedir.
Seni düşünüp gözleri aydınlanmayan kördür. Senin verdiğin sevinçle sevinmeyen, gerçek huzuru bulamaz. Senin yüceliğine yemin ederim ki Seni Seviyorum ey Rab! Biliyorsun... Habib el Farisi
Reklam
İlginç bir zorlama ama güzel
YARATILIŞIN ALTI GÜNÜ KKozmolojiye göe evren 15-17 milyar yaşındadır. Kuran ise aynı süreden 6 gün olarak söz etmektedir. Bu iki zaman ölçüsü arasında da ilk başta görünmeyen ilginç bir paralellik vardır. Yıl hesabıyla ölçüldüğünde evren 15-17 milyar yıl yaşında çıkmaktadır. Bu süre ara dönemler şeklinde hesaplandığında ise 6 gün ya da 6 ana dönemdir. Kuran ın birçok ayetlerde de vurguladığı zamanın göreliliği dikkate alınarak düşünüldüğünde son derece yerinde olan bu bakış açısını şu şekilde ayrıntılandırabiliriz: Bigbang anında çok küçük hacme sahip olması nedeniyle Ysratılış ı izleyen ilk dönemlerde zaman bugüne göre çok hızlı akmıştır. Bıgbang anındaki saatin evrensel saatin, zaman, akış, katsayısını milyon kere milyon defa yavaşlatmıştır. Evren yaratıldığında, evrensel zamanın akış katsayısı, bugün algılandığı şekliyle, başlangıç anına kıyasla milyon kere milyon kat kadar daha hızlı olmaktaydı. Yani biz dünyada milyon kere milyon dakikayı yaşadığımız esnada, evrensel saat için yalnızca bir dakika geçmiş olur.
Hiç o açıdan düşünmemiştim bu ayeti
Miladi ve Hicri Takvim Zaman Farkı "Mağaralarda üçyüz yıl kaldılar. Dokuz da eklediler." Kehf25 Ay ve güneş hesaplarına göre ayrı metodolojilerin ürünü olmaları nedeniyle miladi ve hicri takvimler arasında her yıl 11 günlük bir fark oluşmaktadır. Bu fark Kuran ın bir diğer mucizesidir. Şöyle ki :Kehf ashabının üçyüz miladı yıl boyunca mağarada uyutulduklarını düşünürsek bu sürenin hicri takvimine göre farkı 3300 gündür. 3300 gün gerçekten de 9 yıla tekabül eder. Bu durumda Kehf ashabının hicri takvimine göre 309 yıl uyudukları anlaşılır.
Eğer inkar ederseniz, çocukları ihtiyarlatacak olan günden kendinizi nasıl koruyacaksınız!
Kime ilmi fayda vermiyorsa, cehaleti onu yer bitirir. Kur'an 'ı " Emirleri nedir, bana neyi yasaklar?" diye oku! Okuman seni yasaklardan vazgeçirmiyorsa, sen okumuş sayılmazsın.
Reklam
Size çarpan her musibet, kendi ellerinizin işleyip kazandığı şeyler yüzündendir.. Şura 30
Hakkında bilgin olmayan şeyin ardına düşme! Çünkü kulak, göz ve gönül, bunların hepsi ondan sorumludur. (Isra 36)
Tûr dağı kadar fark vardır hak ile batıl arasında..
300.000 Tonluk Bulutlar
"Size, korku ve ümit vererek şimşeği gösteren ve ağır bulutları oluşturan O'dur." (Ra'd,12) Bulutların ağırlığı çok şaşırtıcı rakamlara ulaşmaktadır. Örneğin kümülonimbüs türü fırtına bulutunda, 300.000 ton ağırlığına ulaşan miktarlarda su toplanmaktadır. Kur'an ayetlerinde dikkat çekilen ve yakın geçmişte keşfedilen bu bilgi, Kuran'ın Allah'ın (c.c.) sözü olduğunun delillerinden bir diğeridir.
Reklam
Kime ilmi fayda vermiyorsa cehaleti onu yer bitirir. Kur’an’ı “Emirleri nedir, bana neyi yasaklar?” diye oku! Okuman seni yasaklardan vazgeçmiyorsa, sen okumuş sayılmazsın..
Ey Kur’an‘ı taşıyanlar! Kur’an kalplerinize ne ekti ? O Kur’an ki müminin baharıdır . Tıpkı yağmur yüklü bulutların yeryüzüne bahar getirdiği gibi.. Malik bin Dinar (rh)
Engelli Denizler
"İki denizi birbirine kavuşmak üzere salıvermiştir. Aralarında bir engel vardır. Birbirinin sınırını aşamazlar." (Rahman, 19-20) Birbirlerine açılan fakat suları kesinlikle birbirine karışmayan denizlerin ayette bildirilen özelliği, okyanus bilimciler tarafından çok yakın bir zamanda keşfedilmiştir. Denizaltı araştırmaları ile ünlü Fransız Bilim Adamı Kaptan Jacgues Coudteau, denizlerdeki su engelleriyle ilgili yaptığı araştırmaların sonucunu şöyle anlatır: "... Çalışmalar sonucunda gördük ki, Akdeniz'in, kendine has tuzluluğu ve yoğunluğu var. Ayrıca kendine has canlıları barındırıyor. Sonra Atlas Okyanusu'ndaki su kütlesini inceledik ve Akdeniz'den tamamen farklı olduğunu gördük. Bu iki deniz, birbirine yakın kısımlarda bile ayrı özelliklere sahiptiler. Bunun üzerine yapmış olduğumuz araştırmalarda bizi şaşkına çeviren bir durumla karşılaştık. Çünkü bu iki denizin karşılaşmasına birleşme noktasında bulunan harika bir su perdesi engel oluyordu. Aynı türden bir su engelli 1962 yılında Alman bilim adamları tarafından Aden Körfezi ile Kızıldeniz'in birleştiği yerde, Mendep Boğazı'nda da bulunmuştu. Daha sonraki incelemelerimizde farklı yapıdaki bütün denizlerin birleşme noktalarında aynı engelin bulunduğuna tanıklık ettik." ... Dışarıdan bakıldığında algılanamayan ve suyun özellikleriyle ters gibi görünen bu gerçek, ilk defa Arap Yarımadası'nda çöldeki vahalarda yaşayan ve denizcilik ile hiç bir ilgisi olmayan insanlara açıklanmıştır.
Güneş ve Ay Farkı
"Üstünüzde yedi kat sağlam gökyüzü bina ettik. Isı ve parlak ışık veren bir kandil (Güneş) yarattık." (Nebe,12-13) Güneş, Güneş sistemindeki tek ısı ve ışık yayan kaynaktır. Ay ise ancak Güneş'ten alarak yansıttığı ışıkla gecelerimizi aydınlatır. Bu iki gök cisminden birinin "yayıcı", diğerinin "yansıtıcı" özelliğine Kur'an farklı kavramları kullanarak dikkat çekmektedir. Bu iki gök cismi arasındaki "yayıcı", "yansıtıcı" farkının bilinmesinin olanaksız olduğu bir dönemde indirilen Kur'an'da "Ay'ı onların içinde bir nur, Güneş'i de bir kandil (aydınlatıcı ve yakıcı) yapmıştır." (Nur, 16) denilmektedir. "Nur " Arapçada ışığı yansıtan, parlak, hareketsiz olanı, "kandil/sirac" ise sürekli yanan, ısı ve ışık kaynağı olanı ifade etmektedir.
17 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.