En Son Ne Zaman Yeni Bir Şey Yaptınız?

Kurcala

Seth Godin
2021
Mediacat Yayıncılık

Motivasyonum Kalmamış, Bitmiş, Tükenmiş
2023 8. kitabı
Okunma: 06 Haziran 2023 01:56
Godin, mesleki anlamda takip ettiğim bir pazarlamacı ve yazar. Fikirleri benim için pek kıymetli oldu bu zamana kadar. Fakar "Kurcala", bana biraz kişisel gelişim gibi geldi. Diğer kitapları gibi beni tatmin etmedi. Ya da ben pazarlamadan ve girişimcilikten o kadar bunaldım ki bununla alakalı eserler okumak beni yıldırdı da diyebiliriz. Üniversite döneminde veya yeni bir girişim için motivasyon bulunamadığı zamanlarda yardımcı olabilecek bir kitap kendileri.
Edebiyat-Düşünce
KurcalaSeth Godin · Mediacat Yayıncılık · 202144 okunma
2022 8. kitabı
Aslında hepimizin bildiği konuları örneklerle yineleyen bir kitap. Başlamak ve yola koyulmakla ilgili şüpheleriniz mi var? O zaman yapmanız gereken tek şey var. Başlamak! Hiçbir insan sonsuza kadar başarı olamaz başarı kadar başarısızlığın da hayatımızın olağan akışına dahil olan bir durum olduğunu kabul etmek durumundayız. Eğer bu kabullenmeyi yapmazsak konfor alanımızdan çıkmadan bahanelerle dolu hayatımıza devam ederiz. Herkesin başarılı olduğu bir noktada fark yaratan şey inovasyon ve ilk adımı atma cesaretini gösterebilmektir. İlk adımı atmak kesinlikle doğru anlanması gereken bi durumdur. Çoğu zaman konuyla ilgili yapmış olduğumuz çalışamları göz önünde bulundurarak ilk hamleyi yapmamız çok daha anlamlıdır. Eğer fikir sahibi olmadığınız konularda bile öne atılmaya çalışırsanız belkide elinizde bulunan tek şansı tepmiş olursunuz. Kendi özeleştirimi yapmam gerekirse bir çok şeye başlayıp bitirme konusunda sorun yaşayan birisiyim. Bu kitapta başlamak ve devamıyla ilgili şunları öğrendim; Başlamak bitireceğiniz anlamına gelir. Başladığınız işi bitirmezseniz başarısız olursunuz. Bitirmeden başlamak böbürlenmek, vakit harcamak, oyalanmak demektir. Bir çok konuda fikir sahibi olmak bakış açısı için oldukça değerlidir. Ama başladığınız şeyleri bitirme konusunda sorun yaşıyorsanız bu sizin hayatınızı ciddi anlamda etkileyecektir. Sonuç olarak başarı ve başarısızlığın hayatımızın her anında ayrılmayan bir bütün olduğunu unutmayalım. Bazen en büyük başarılar büyük başarısızlıkların ardından gelir. Mesele yaptığımız hatalardan ders çıkarmak ve kurcalamayı bırakmamaktır. Üst düzey yazılımcılar hiçbir zaman yazılımı sadece kitaplardan okuyarak öğrenmez. Sürekli kurcalamak zamanla yapılan iş üstünde kontrole sahip olmanıza fırsat verecektir. Kurcalamaktan, başarısız olmaktan ve
KurcalaSeth Godin · Mediacat Yayıncılık · 202144 okunma

Seth GodinYazar · 18 kitap
Amerikan yazar. Tüm dünyada yayımlanan, en çok satanlar listesinde bulunan pek çok kitaba sahip bir yazar olan Godin, genellikle pazarlama, büyüme, gelişim, iş dünyası üzerine kitapları bulunmaktadır. 33'ler Grubu adlı kitabı, birçok yöneticinin ve iş adamının ortak düşüncelerinden meydana gelmiş olup, yazarın günümüze değin en çok satmış olan kitabıdır. Godin'in geçmişine bakıldığı zaman, yazarın en büyük zevkinin, dedesinin ona almış olduğu radyo olduğu görünmektedir. Godin, kablolar olmaksızın iletişim kurulabilmesinin "büyülü" olduğunu düşünmekteydi. On dört yaşına geldiğinde ilk pazarlama teşebbüslerinde bulunmaya başlayan Godin, üniversitelerebioritm basıp 30 Dolar'a satmaya başladı. On altı yaşında "lise kayak sporu klübü" kurarak, 50-60 kadar çocuğu her haftaBuffalo'daki evinde kayak sporuna aldı. Ayrıca bu sıralarda yazar, hem gıda hem de medya alanında çalışmaya başladı. Godin, 1982'de Tufts Üniversitesi'nden bilgisayar ve felsefe alanında mezun oldu. Bu tarihten sonra sürekli olarak önemli teşebbüslere girişen Godin, bir süre sonra da kitaplarını yazmaya başladı. Godin'in "en çok satanlar" listesinde bir numaraya ulaşan on bir kitabı bulunmaktadır. Godin'in Free Prize Inside adlı kitabı,Forbes tarafından 2004'ün en iyi iş kitabı olarak seçildi. Yazarın Purple Cow adlı kitabıysa 150 binden fazla bir satış elde ederek yirmi üçü aşan basım sayısı yakaladı. Godin'in bir diğer başarısı ise Unleashing the Ideavirus adlı ücretsiz e-kitabının internet üzerinde tarihin en çok indirilen e-kitabı seçilmesidir.