İşte Pazarlama

Ekim 2019
Profil Kitap Yayınları

2023 23. kitabı
Okunma: 28 Kasım 2023 19:48
Adına bakınca sanki bir "pazarlama 101" kitabı gibi geliyor ama bu alanda daha önce okumalar yapmamış ve yeterince bilgili biri değilseniz, yazan bir çok şeyi anlamakta güçlük çekersiniz. Kitapta hiç "hedef kitle", "niş pazarlama", "satış funnelı" gibi terimler geçmiyor ama bunlar üzerine yazılmış bölümler var. Yani öncesinde pazarlama terimleri üzerine bir bilgi birikiminiz olursa kitabı anlamak kolaylaşır. Şayet yoksa benim gibi bir çok yerde acaba burda neyi kastediyor diye öyle bakar kalırsınız. Eğer pazarlama üzerine yeterince bilginiz varsa da kitapta kısa ve öz hap bilgiler var, uzatmadan işin özünü vermiş. Geleneksel pazarlamaya alternatifler getirmiş ve işin içine dijital pazarlama, internet ve sosyal medyayı da dahil ederek güncelliği sağlamış. Ancak açıkçası çok da Seth Godin hayranı olmadığım için emin değilim ama sanki blogundaki yazıları bir araya toplayıp da kitap haline getirmiş gibi geldi bana. Bölümler birbirine akıcı bir şekilde bağlanmamış ve kısa kısa başlıklarla verilmiş olduğu için bu izlenime kapıldım. Velhasıl bu alanda okunacak ilk kitaplardan biri değil bana göre ama zamanı gelince okunursa özellikle yeni girişimciler için yararlı olabilecek bir eser.
Satış-Pazarlama
NOLUR ŞU KONU SEÇİMİ KISMINI MANTIKLI Bİ HALE GETİRİN NOLUR
2023 20. kitabı
Okunma: 23 Ağustos 2023 21:00
Uzun zamandır alanımla ilgili böylesine doyurucu bir kitap okumamıştım. Zaten bir Seth Godin hayranı olmam kitabın değerini gözümde daha da artırdı. Bir pazarlamacı olsam ya da olmayı istesem beni mesleğim anlamında tatmin edecek birçok bilgiye ulaştım. Hoş eğer bir girişimci olmak istiyorsanız da içinde enfes bilgiler var. Elbette bu kadar güzel şey arasında kötü giden bazı noktalar da var. Özellikle bu tür doyurucu pazarlama kitaplarının sonu sürekli bir kişisel gelişime bağlanıyor. Aslında seziyorsunuz ara ara motivasyon içerikli metinleri ama diyorsunuz ki "Hadi o kadar da olsun." Ama sonlarda artık "Sen bunu yapabilirsin, başarabilirsin, büyük dünyaya daha büyük işler sunabilirsin..." gibi tabir-i caiz ise gaza getirici cümleler görünce benim için tüm harikalık bir anda bitiyor. Yine de bu harikalığı bitirmemek için okuduğum son bölümü hızla unutmaya odaklanıp kitabı genel olarak alanımla ilgili ilk 5'e yerleştirdiğimi sizlere ilan etmek isterim
Düşünce
Pazarlama sevenler okumalı
2020 3. kitabı
Benim gibi pazarlama okuyanların ya da bu alana ilgi duyanların altını çize çize okuyacağı bir kitap. Doğru müşteriye ya da yatırımcıya nasıl ulaşılırdan hangi pazarlama karmasını kullanacağınıza dair bir çok bilgi içeriyor. Seth Godin pazarlama alanında bir üstad zaten. Dikkatle okumak ve son zamanların pazarlama trendlerini öğrenmek lazım.
Eğitim
2022 1. kitabı
Ben metodolojik yönden zayıf ancak hayal gücü ve fırsatların nasıl aranması gerektiği ile ilgili yeterli bir kitap olduğunu düşünüyorum. '1 Page Marketing Plan', izlenecek yolu anlamak adına daha faydalı olur.
Marketing
This is MarketingSeth Godin · Profil Kitap Yayınları · 201978 okunma
Pazarlama, ürün ve hizmet ile insanları birbirine bağla
2020 82. kitabı
Bu ürün ve hizmet kimin için? Sorusuna çekeceğiniz cevaplar ömür boyu sürecek müşteri ilişkileri ile sonuçlanacaktır. Daha işin başındayken neyi, kime, nasıl, neden satacağını belirleyemeyeler kısa vadeli kazanç sonrası uzun vadeli zararlara gebedieler.
Bilim

Seth GodinYazar · 18 kitap
Amerikan yazar. Tüm dünyada yayımlanan, en çok satanlar listesinde bulunan pek çok kitaba sahip bir yazar olan Godin, genellikle pazarlama, büyüme, gelişim, iş dünyası üzerine kitapları bulunmaktadır. 33'ler Grubu adlı kitabı, birçok yöneticinin ve iş adamının ortak düşüncelerinden meydana gelmiş olup, yazarın günümüze değin en çok satmış olan kitabıdır. Godin'in geçmişine bakıldığı zaman, yazarın en büyük zevkinin, dedesinin ona almış olduğu radyo olduğu görünmektedir. Godin, kablolar olmaksızın iletişim kurulabilmesinin "büyülü" olduğunu düşünmekteydi. On dört yaşına geldiğinde ilk pazarlama teşebbüslerinde bulunmaya başlayan Godin, üniversitelerebioritm basıp 30 Dolar'a satmaya başladı. On altı yaşında "lise kayak sporu klübü" kurarak, 50-60 kadar çocuğu her haftaBuffalo'daki evinde kayak sporuna aldı. Ayrıca bu sıralarda yazar, hem gıda hem de medya alanında çalışmaya başladı. Godin, 1982'de Tufts Üniversitesi'nden bilgisayar ve felsefe alanında mezun oldu. Bu tarihten sonra sürekli olarak önemli teşebbüslere girişen Godin, bir süre sonra da kitaplarını yazmaya başladı. Godin'in "en çok satanlar" listesinde bir numaraya ulaşan on bir kitabı bulunmaktadır. Godin'in Free Prize Inside adlı kitabı,Forbes tarafından 2004'ün en iyi iş kitabı olarak seçildi. Yazarın Purple Cow adlı kitabıysa 150 binden fazla bir satış elde ederek yirmi üçü aşan basım sayısı yakaladı. Godin'in bir diğer başarısı ise Unleashing the Ideavirus adlı ücretsiz e-kitabının internet üzerinde tarihin en çok indirilen e-kitabı seçilmesidir.