Yer atında yaşayan,farklı bir sistemleri olan Yüce Efedilere bağlı bir grup gencin yaşadığı macerayı anlatan bir kitap. İsmi Söylenmezlerin gazabından kurtulmak için Kurucuların oluşturduğu yer altında af edilenler olarak yaşamaktadırlar.
Yeryüzünde ise durum hiçte iç açıcı değildir: ağaçlar solmuş, yangınlar her yeri yok etmiş, sular içilmez, hava solunamaz olmuştur. Hayvanlar mutatanda uğramış insanlar deformasyonlar göstererek başka formlarda yeniden canlanmışlardır.
Bisiklet sürerek bu yapay dünyada yaşamını geçilen Lincoln kardeşi Jayson ile yaşamaktadır. Arkadaşı Amy ile ailerinin ve diğer ölülerin mezarlarını bulmak isterler. Dennis,Darla,Ferdinand, Andrew ile gizli geçitler ile yeryüzüne çıkarlar. Orada onları bambaska ve tehlikeli bir dünya beklemektedir. Başları belaya giren gençleri Kraliçe ve tebası kurtarır. Onları sarayında ağırlayan Kraliçe Amy ve Jayson ekipten ayrı tutar. Lincoln kardeşi ve sevdiği kadın Amy'e ulaşmak için mücadele verir. Kraliçenin gercek amacı ise hepsini şok eder.
Kısa ama etkileyici bir kitap.Hem kurgusunu hemde anlatış tarzı sevdim.
@amoreyayingrubu
@yazar_safakakgun