Clive Barker evreni çok geniş ve benim bu evrene attığım ilk adımın tarihi çocukluğuma kadar uzanıyor. Video oyunlarının korku ögeleriyle bezenmeye başladığı ilk zamanlar, Clive Barker's Undying adında bir yapıma denk geldim. İyi ki denk geldim. Oyun piyasasına aşina olan arkadaşlar mutlaka Clive Barker adını bu oyun vasıtasıyla duymuşlardır. O dönemin zayıf teknolojik imkanlarıyla, Barker bizleri dehşete düşürecek bir atmosfer yaratıp rüyalarımıza girecek bir oyun ortaya çıkardı. Mükemmel hikayesi ve baştan sonra insanı yerinden hoplatan görseller ile bezenmiş Undying, 2001 yılında çıkmış bir oyundur ve hala bilgisayarımda yüklüdür. Bundan altı sene sonra Tevrat'a göre dünya üzerindeki ilk yerleşim yeri olan yeri konu edinen ve adını da buradan alan Clive Barker's Jericho piyasaya sürülüyor ve Barker gelişen teknolojinin de nimetlerinden yararlanarak bizleri vahşet ve korkunun son derece ön planda olduğu aksiyonun içine sürüklüyor.Daha çok patır kütür aksiyona dayalı olduğu için korku ögeleri ve hikayesi Undying'in yanında biraz daha zayıf kalsa da Jericho da biz oyunseverleri tatmin etmişti. Bu yazdıklarımdan da anlaşıldığı üzere, Clive Barker tek yönlü bir insan değil. Yönetmenlik, senaryo ve roman yazarlığı, oyun yapımcılığı gibi daha birçok yönü olan Barker bana göre günümüzün en zeki ve en yaratıcı beyinlerinden. Bu yüzdendir ki, ülkemizde Clive Barker kitaplarına ulaşmanın zor olması beni deli ediyor. Yazarın birçok kitabı dilimize çevrilmemiş, çevrilenlerin de çoğunun baskısı yıllar önce tükenmiş. Ulaşabildiğim tüm kitaplarını da bu yüzden kıtlıktan çıkmış gibi aldım. Hatta ikisini sahaftan aldım. Bir süredir de çevrilmemiş kitaplar ile ilgili daha önce Barker kitaplarını basmış olan yayın evlerine ulaşmaya çalışıyorum, hala hiçbirinden dönüş alamadım.