Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kütüb-i Sitte - (18 Cilt Takım) - Büyük Boy Şamua

İbrahim Canan

Kütüb-i Sitte - (18 Cilt Takım) - Büyük Boy Şamua Gönderileri

Kütüb-i Sitte - (18 Cilt Takım) - Büyük Boy Şamua kitaplarını, Kütüb-i Sitte - (18 Cilt Takım) - Büyük Boy Şamua sözleri ve alıntılarını, Kütüb-i Sitte - (18 Cilt Takım) - Büyük Boy Şamua yazarlarını, Kütüb-i Sitte - (18 Cilt Takım) - Büyük Boy Şamua yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
عن أبي هريرة رضي الله عنه عن النبي - صلى الله عليه وسلم - فيما يحكي عن ربه تبارك وتعالى ، قال: أذنب عبد ذنبا فقال: اللهم اغفر لي ذنبي ، فقال الله تبارك وتعالى: أذنب عبدي ذنبا فعلم أن له ربا يغفر الذنب ويأخذ بالذنب ، ثم عاد فأذنب ، فقال: أي ربي ، اغفر لي ذنبي ، فقال تبارك وتعالى: أذنب عبدي ذنبا فعلم أن له ربا يغفر الذنب ويأخذ بالذنب ، ثم عاد فأذنب ، فقال: أي ربي اغفر لي ذنبي ، فقال تبارك وتعالى: أذنب عبدي ذنبا فعلم أن له ربا يغفر ويأخذ بالذنب ، قد غفرت لعبدي فليقل ما شاء Ravi: Ebu Hüreyre (ra) Resulullah (sav) (bir hadis-i kudsi'de) Rabbinden naklen buyururlar ki: "Bir kul günah işledi ve: "Ya Rabbi günahımı affet!" dedi. Hak Teala da: "Kulum bir günah işledi, arkadan bildi ki günahları affeden veya günah sebebiyle cezalandıran bir Rabbi vardır." Sonra kul dönüp tekrar günah işler ve: "Ey Rabbim günahımı affet!" der. Allah Teala Hazretleri de: "Kulum bir günah işledi ve bildi ki, günahı affeden veya günah sebebiyle cezalandıran bir Rabbi vardır. Sonra kul dönüp tekrar günah işler ve: "Ey Rabbim beni affeyle!" der. Allah Teala da: "Kulum günah işledi ve bildi ki, günahı affeden veya günah sebebiyle muaheze eden bir Rabbi olduğunu bildi. Dilediğini yap, ben seni affettim!" buyurdu." Bu hadisin yer aldığı kitaplar: Buhari, Tevhid 35, Müslim, Tevbe 29, (2758)
İbnu Arabî der ki: "Büyüklerimiz, konuştuklarını ve yaptıklarını bir deftere yazarak, yatsıdan sonra kendilerini muhasebeden geçirirlerdi. Deftere bakıp kendilerinden sadır olan söz ve fiil hepsini gözden geçirirlerdi. Bunlardan tevbe gerekenler için tevbe, istiğfar gerekenler için de istiğfar, şükür gerekenler için de şükrederlerdi. Onlar bu muhasebeyi yaptıktan sonra uyurlardı."
Reklam
Hz. Hüseyin radıyallahu anh anlatıyor: Resûlullah sallallahu aleyhi vesellem buyurdular ki: " Bir musibete uğrayan kimse, bilahare o musibeti hatırlayarak innâ lillahî ve innâ ileyhi râciun diye istircâda bulunsa, o musibetin vakti çoktan geçmiş bile olsa, Allah bu istircâsı sebebiyle, ona, musibetin geldiği ilk günün sevabını verir."
Rahman ve rahim arasındaki farkı gösterme sadedinde şunu da belirtelim. Rahman çok merhamet edici manasında sadece Allah'a has bir sıfat olarak kullanılırken rahim kelimesi insanlar hakkında da kullanılabilir. Ancak şunu da kaydedelim ki kur'an-ı Kerim'de 115 kere geçen rahim sıfatı bir yerde rasulullah'a nispet edilerek müminlere karşı rahmet sahibi olduğu belirtilmiş geri kalan 114 yerde hep Allah'ın sıfatı olarak gelmiştir.
kıyamet günü en uzun müddet aç kalacak olanlar dünyada çok yiyenlerdir.. İlmin,insanların dünyayı en az bağı olanından alınması gerekir. ... Dünyalı ancak aklı olmayan yığma derdine düşer. Bazı âlimler : kimin emeli kısa olursa kaygısı az olur kalbin nurlanır çünkü ölümü hatırlarsa Talat hususunda gayrete gelir kaygısı azalır ve aza razı olur. Her devirde görülen aşırı kazanç çılgınlıkları bundan hasıl olan binbir çeşit hileler skandallar sahtekarlıklar ölmeler öldürmeler İslam'ın sınırlamaya çalıştığı bu tuli emel zaafının eseridir.
Ebu sa’id (ra) hazretleri der k: Hz. Peygamber (aleyhisselatu vesselam) şöyle buyurdular: “Bir kul İslam’a girer ve bunda samimi olursa,daha önce yaptığı bütün hayırları Allah, lehine yazar, işlemiş olduğu bütün şerleri de affeder. Müslüman olduktan sonra yaptıkları da şu şekilde muamele görür: Yaptığı her hayır için en az on misli olmak üzere yediyüz misline kadar sevap yazılır. İşlediği her bir şer için de - Allah affetmediği takdirde- bir günah yazılır.” (Buhari hadisi tâlik olarak kaydeder (iman,31),Nesai(iman,10))
Kütüb-i Sitte - (18 Cilt Takım) - Büyük Boy Şamua
Kütüb-i Sitte - (18 Cilt Takım) - Büyük Boy Şamua
Reklam
Ebu Sa’id İbnu Malik İbni Sinan el-Hudri (ra) hazretleri demiştir ki:” Hz. Peygamber( aleyhissalatu vesselam) şöyle buyurdular:”kalbinde zerre miktar iman bulunan kimse ateşten çıkacaktır.” Ebu sa’id der ki: “ kim(bu ihbarın ifade ettiği hakikatten) şüpheye düşerse şu ayeti okusun:” Allah şüphesiz zerre kadar haksızlık yapmaz…” Nisa/40 (Tirmizi sıfatu cehennem 10(2601))
Kütüb-i Sitte - (18 Cilt Takım) - Büyük Boy Şamua
Kütüb-i Sitte - (18 Cilt Takım) - Büyük Boy Şamua
Hz. Enes (radıyalahu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Öğleden evvel veya öğleden sonra bir kerecik Allah yolunda yola çıkış, dünya ve içindeki her şeyden daha hayırlıdır." [Buharî, Cihad 5, 6, 73, Rikak 2, 51; Müslim, İmâret 112-115, (1880); Tirmizî, Fedâilu'l-Cihâd 17, (1648, 1649, 1651); Nesâî, Cihâd 11, 12, (6,15); İbnu Mâce, Cihad 2,
6. Cilt/ CihadKitabı okuyor
Hz. Osman (radıyalahu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm)'ı dinledim şöyle diyordu: "Allah yolunda bir günlük ribât, diğer menzillerde (Allah yolunda geçirilen) bin günden daha hayırlıdır." [Tirmizî, Fedâilu'l-Cihâd 26; (1667, 1664, 1665); Buhari, Cihâd 73; Müslim, İmaret 163; İbnu Mâce, Cihâd 7, Nesai, Cihâd 39, 6, 39).
6.cilt/ CihadKitabı okuyor
Reklam
Yatmadan önce okuyup arkadaşlığını kazanalım inşâAllah
Tirmizî'de, İbnu Abbâs'tan gelen bir diğer rivayette, İbnu Abbas (radıyallahu anhümâ) Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm)'ın şöyle dediğini belirtir: "Bu sûre (kabir azabına, veya kabir azabına sebep olan günahlara karşı) engeldir, bu sûre kurtuluş sebebidir, kişiyi kabir azabından kurtarır." [Tirmizî, Sevâbu'l-Kur'ân 9, (2892).]{373} Rezîn şunu ilâve etmiştir: "İbni Şihab demiştir ki: "Humeyd İbnu Abdirrahmân'ın bana haber verdiğine göre, Resûlullah şöyle buyurmuştur: "Mülk suresi, kabirde, arkadaşı yerine mücadele eder (ve onu azabtan korur).
4. Cilt / tefsir bölümü Mülk sûresiKitabı okuyor
Ebu Hüreyre (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Kur'ân-ı Kerim'de otuz âyetlik (şanı yüce) bir sûre vardır. Bu sûre (kendisini okuyan) kimseye (kıyamet günü) şefaat eder ve Allah'ın onu affetmesini sağlar. Bu sûre Tebârekellezî bi-Yedihi'l-Mülk'dür." [Ebû Dâvud, Salat 327, (1400) (veya Ramazan 10); Tirmizî, Sevâbu'l-Kur'ân 9, (2893).] Ebû Dâvud'daki rivayette: "(Okumak suretiyle) arkadaşlığını kazanan kimseye sûre şefaat eder" denilmiştir
4. Cilt 216. / tefsir bölümüKitabı okuyor
Yasin sûresindeki o ayet
Güneş'in Müstekarı Meselesi: Âyet-i kerimede geçen ‎ والشمس تَجْرى لمستقر لها‎ ibâresini: "Güneş müstekarrına (duracağı zamana) kadar cereyan etmektedir" diye tercüme ettik. Ayette geçen müstekâr kelimesi Arap dili yönünden üç mânaya gelir. 1- Mimli mastar (mastar-ı mîmî): "Durmak", "istikrâr bulmak"
Her gün Yasin suresi okumayı terk etme
Hz. Enes (radıyallahu anh) anlatıyor: "Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdu ki: "Her şeyin bir kalbi vardır. Kur'ân'ın kalbi de Yâ-Sîn'dir. Kim bu sureyi okursa, Cenab-ı Hakk, bu okuması sebebiyle kendisine, Kur'ân-ı Kerim'i -Yâ-Sîn hariç- on kere okumuş sevabını verir."
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.