Tahsin..
Evde çocuğumuz, okulda öğrencimiz belki. Bilirsiniz hani ders başarısı düşük, kitaplarla mesafeli olanlardan.
Annesinin o yaz ona farklı bir deneyim kazandırmak ve biraz da kitaplara olan bakış açısını değiştirmek için kütüphanede iş bulması ile başlıyor her şey. Yuan Huan’ın Kulübesi’ni okuduysanız hikaye anlatıcısını arıyor gözleriniz. Bu sefer anlatıcımız Yuan Huan bir kameradan sesleniyor bu kitaplarla mesafeli Tahsin’e. Ana olay dışında 2 hikayenin daha yer aldığı baştan sona merak duygusunu diri tutan bir solukta okunan sevimli bir kitap. Öğrencilerine okuma alışkanlığı kazanmak isteyen öğretmenlerin ve ailelerin mutlaka alıp okutması gereken 4, 5 ve belki 6. sınıf öğrencilerin severek bir solukta okuyacağı bir kitap. Öğrencilerimin merakla beklediği severek okuduğu bir kitap oldu.
Miyase Hanım’ın kalemine sağlık
Kitapta beğendiğim bir cümle ile sonlandırayım:
“Sadece gerçeğe mi ihtiyacımız var? Belki ondan daha fazla hayal istiyor kalbimiz.”
Ben açıkçası diğer kitabının daha güzel olduğunu düşünüyorum. Bu kitapta hikayeler sadece 2-3 tane sanki sadece yazılmak için yazılmış gibiydi.Fazla beğenemedim kitabın içine dalamıyorsunuz bir kere
Tahsin, evimiz de okul da çevremiz de herhangi bir şekilde rastlayabilecegimiz bizden biri. Kitaplara karşı biraz ön yargılı ve soğuk. Böyle bir çocuğu kitap sonunda kitapsever olarak karşımıza çıkardığı için yazara teşekkür ederim. Kendiden birseyler görmek, " bende yapabilir miyim?" sorusunu cocuklara sürdürebilmek harika.
İlk kitabına göre biraz daha yalın kalmış ancak yine de okunası keyifli bir eser olmuş.
Genel itibari ile ben 2. 3. sü olan kitaplarda hiç bir zaman birincideki aldığım hazzı alamıyorum zaten. Belki de tılsımını kaçıyor bazı şeyleri biliyor olmak.
Ama yine de herseyi ile aldım kabul ettim ve çocuklarımızın kütüphanelerin de iyi var dediğimiz kitaplardan saydım.
Bu gecenin okudum bittisi En sevdiğim çocuk kitabı yazarı
@miyasesertbarut un son çıkan kitabı #yuanhuaninkulubesi2
Kitap okumayı sevmeyen bir çocuğu kitapların dünyasında yolculuğa çıkarıyor Küçük Prens'ten Alis'e , Kibritçi Kız'dan Mutlu Prens'e...
Çin mitolojiden bir halk masalına kadar merak uyandıran bu kitap serinin 2. kitabı olmasına rağmen aslında başlı başına yeni karakterleri ile yepyeni bir hikaye...
1. kitap mı bu kitap mı daha iyi derseniz "hanım hanım onlar benim evlatlarım nasıl cevap vereyim? " diyecek kadar sevdim
1. kitapta 5, bu kitapta 2 hikaye anlatıyor Yuan Huan her biri birbirine bağlanan ağlar gibi hem iç içe hem apayrı hikayeler
Kurgu üstadı büyük yazarından harika bir kitap
Çocuklara armağan niteliğinde... bu kitabı okuyun, okutun hatta kitap kahramanları partisi verin değerli öğretmen arkadaşlar
Tarzı çok ilgi çekici olan bu kitap, kitap okumaya ilgi duymayan her kesimi kendine bağlayabilir. Ancak Kütüphanedeki Kamera’nın, Yuan Huan’ın Kulübesine göre sönük kaldığını düşünüyorum. Olayın içine tam dalamadım ve yüzeysel bir anlatım olduğunu düşünüyorum. Ama Yuan Huan’ın Kulübesini severek tek solukta okudum, tarzı çok farklı gelmişti.
"Sana bir sır vereyim Tahsin. Kitaplar ne içindir biliyor musun? Partilere çağrılmayanlar içindir. Organizasyon şahanedir, içinde istediğin kılığa girebilir, istediğin gibi konuşabilir, konuşmak istemezsen saatlerce susabilirsin. Böyle bir partiyi dünyanın en büyük organizatörleri bile düzenleyemez."
İlk kitabı olan "Yuan Huan'in Kulubesi " kitabıni 90 ogrencimle okuduğumuz ve çok sevdiğimiz sevgili @miyasesertbarut
'un devam kitabı "Kütüphanedeki Kamera" . Bir solukta bitiveren ve bitmesin istediğim bir kitap oldu.
Herşeyden önce bu seriyi çok sevmemin nedeni oldukça özgün bir kurguya sahip olması.
Bu sefer hikaye anlatici Yuan Huan ana karakter olan Tahsin'e bir kameradan sesleniyor. Kitapta geçen iki hikaye de okuyucuyu sarıp sarmaliyor. Özellikle ikinci hikaye olan Çıngıraklı Kapı'da geçen kitap kahramanları harikaydı.
Çocuklarımıza, "Kitap okumalısın!" deyip okumanın faydalarını saymaktansa lütfen bu iki kitabı alın. Mesaj öyle güzel, öyle derin kurgunun içine yerleştirilmiş ki, bir büyüğün öğüdunden kat kat etkili olacaktır.
"Her okur, hikâyeye dahildir."
Dahil olduğumuz, bizi içine çekiveren böyle kitapların artmasi dileğiyle. Sevgili yazarımız @miyasesertbarut 'un ellerine, yüreğine sağlık.
Kokusunu içine çekmeyen, sayfaları arasında kaybolmayan herkese kitap okumak zor gelir. Tahsin için de öyleydi ama her şey o sese kulak vermesiyle değişti. Yuan Huan, bu seferde de kameradan sesleniyor. Tahsin’e kendini de içinde bulacağı sevimli ve maceraları güzel hikayeler anlatıyor.
Çocuklarım bugün parkta; kaydıraktan,tahterevalliye, oradan salıncağa koştururken hiç beklemeden @miyasesertbarut 'un Yuan Huan 2 Kütüphanedeki Kamera kitabına geçiş yaptım. Onlarla sallanırken,koştururken aklımda hep bu kitap vardı. Kaleminize sağlık. Yuan Huan bu sefer yine okumayı sevmeyen sevmeyen bir çocuğa tebelleş oluyor hem de eski bir kameradan :)
Yuan Huan 2: Kütüphanedeki Kamera, okurları hikâyelerin büyülü dünyasında unutulmaz bir yolculuğa davet ediyor. Bu eser, kitapların ve hikâye anlatıcılığının dönüştürücü gücünü vurgulayan, gizem ve macera dolu bir roman.
Eğer siz de hikâyelerin büyülü dünyasında kaybolmak ve Yuan Huan'ın serüvenlerine tanıklık etmek istiyorsanız, bu kitabı kaçırmayın! Çünkü bazı kitaplar sadece okunmaz, hissedilir...
#YuanHuan2 #KütüphanedekiKamera #MiyaseSertbarut #KitapÖnerisi #OkumayıSeviyorum #SihirliKitaplar #KitapAşığı @hemdem.okur
@tudemyayingrubu (Bu arada kitabın içerisinde geçen "Çukurlar" kitabını okumadığımı anlayıp sepetime de ekledim ) #reklamdeğil
Bir öğretmen olarak öğrencilerime okutabileceğim .Kitapları anlatan iç ısıtan bir hikaye .Yazarın diğer kitaplarını da okuma isteği uyandıran bir seri.Miyase Sertbarut ismiyle bu kadar geç tanışmam benim ayıbım.
Yapay zekayla edebiyatı buluşturan serinin ikinci kitabıydı 'Kütüphanedeki Kamera'. Miyase Sertbarut'un zekice kurgusu, usta kalemi her türlü övgüyü hakediyor. Kitabın içinde geçen kısa hikayeler bile o kadar güzel kii.. Hikâyecilik, anlatıcılık.. Hepsi en güzel haliyle kitapta yer almış. Miyase Sertbarut'un üslubu o kadar samimi ve güzel ki kitap okumayı sevmeyen çocukları yargılamadan, suçlamadan hikâyeye dâhil ederek kitapları sevdiriyor. Kitabındaki bir alıntı da bu sevgisinin ispatı gibiydi..
- "Bence hiç kimse bir çocuğa bu kadar sabır göstermez, annesi ve yazarlar dışında."
Miyase Sertbarut, 1963 yılında Ceyhan'da dünyaya geldi. Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden 1985'te mezun oldu. Çeşitli illerde öğretmenlik yaptıktan sonra, yazmaya radyo oyunlarıyla başladı.
1996'da Çankaya Belediyesi ve Damar Edebiyat Dergisi'nin ortaklaşa düzenlediği yarışmada ilk ödülü kazanarak "Fasulyem Bulutlara Çıkamaz" adlı ilk kitabını yayımladı. Bu başarıyla birlikte çocuk edebiyatına yönelen yazar, ağırlıklı olarak çocuklara ve gençlere hitap eden eserler üretmeye devam etti.
Deneme, anlatı ve öyküleri Hayalet Gemi, Bir Yeni Biçim, İnsan, Damar gibi çeşitli edebiyat dergilerinde yer aldı. Pek çok ödüle layık görülen Sertbarut, halen Ankara'da yaşamaktadır.