Korku Hikayeleri

Kolektif
Mart 2017
Fantastik Kitap

2020 28. kitabı
Merhaba Ceviz'in müritleri. #harflerleokuyoruz grubumla bu ay L harfindeyiz ben de #lanetlikorkuhikayeleri seçtim. Sanırım en berbat yayıncılık örneklerinden biri. İlk hikaye birkaç bölüm sürüyor. Ne başlığı var ne yazarı, ne kapakta diğer yazarların arasında yer alıyor, ne künye var. Hikaye içindeki karakterlerden aratarak yazarı buldum Google'da: Adrian Ross, by one by two by three isimli eseri. Önsöz var ama ilk hikayenin mi yoksa komple kitabın mı önsözü belli değil. Dolayısıyla Yazan Adrian mı yoksa editör mü belli değil. Emek deniyor ya bir kitap basılırken eser sahibinden hiç mi bahsedilmez? 60 sayfa süren -ki kitaptaki en uzun hikayelerden biri-yazar adı ve eser adı olmadan kitaba eklenmiş. "Yerde yatan" ismi ile ve LF yazar adıyla 3 sayfalık hikayede yazar ismi uydurulmuş. Yine karakterlerden Google books içinde attığınızda John Lennon'dan "in his own write" isimli bir hikaye olduğunu göreceksiniz. Okur niçin kandırılıyor? "Kabus" isimli hikayenin yazarı yok karakter isimlerinden de Google'da bulamadım. Tamam hikayeler oldukça iyi zaten kaliteli yazarların hikayeleri. Ancak bu kadar özensiz bir çalışmayı yorumlamak dahi istemiyorum. Yayınevinden okuyup bu özensizliği gördüğüm 2. Kitap. İçindeki hikayeleri İngilizce aslından okur hiç yorulmam. Diğer kitaplarının da farklı olacağını düşünmüyorum editör ve son okuma filan değişmediyse. #cevizyorumluyor #fantastikkitap #1k1f #kitapsevgisi #kitaptavsiyesi #kitapayracı #bookstagram #cats #exoticshorthair #okudumbitti #kitaplar #kitap #kitapkurdu #kitapaşkı #kitaplık #shelfie #catlovers
LanetliKolektif · Fantastik Kitap · 201724 okunma

KolektifYazar · 15711 kitap
Kolektif eser, tek bir yazara atfedilmeyen, birden fazla yazarın ortaklaşa yazdığı veya katkıda bulunduğu eserlere verilen isimdir. Bu eserler, yazarların önceden belirlenmiş bir plan doğrultusunda birlikte çalışmasıyla veya her bir yazarın farklı bölümleri veya karakterleri ele almasıyla oluşturulabilir. Kolektif eserler, farklı türlerde karşımıza çıkabilir: - Romanlar: Birden fazla yazarın farklı bakış açılarını ve deneyimlerini bir araya getiren romanlar, kolektif eserlere güzel bir örnektir. Örneğin, "Kelebeğin RüyasıKelebeğin Rüyası" adlı kitap kolektif bir şekilde oluşturulmuştur. - Hikaye Kitapları: Farklı yazarların yazdığı kısa hikayelerin bir araya getirilmesiyle oluşturulan kitaplar da kolektif eserler arasında yer alır. Örneğin, "26 Yazardan Tek Bir Hikaye: Adalet26 Yazardan Tek Bir Hikaye: Adalet" kolektif şekilde yazılan bir hikayeden oluşur. - Şiir Antolojileri: Birden fazla şairin şiirlerinin bir araya getirilmesiyle oluşan antolojiler de kolektif eser kategorisine girer. Örneğin, "Güzel Yazılar - ŞiirlerGüzel Yazılar - Şiirler" gibi antolojilerde birçok şairin eseri yer alır. - Deneme ve Makale Derlemeleri: Farklı yazarların deneme ve makalelerinin bir araya getirilmesiyle oluşturulan derlemeler de kolektif eserler arasında sayılabilir. Örneğin, "Sivil İtaatsizlikSivil İtaatsizlik" gibi yayınlar.