Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Letters to Mr. Malthus, on Several Subjects of Political Economy, and on the Cause of the Stagnation of Commerce

Jean Baptiste Say

Letters to Mr. Malthus, on Several Subjects of Political Economy, and on the Cause of the Stagnation of Commerce Hakkında

Letters to Mr. Malthus, on Several Subjects of Political Economy, and on the Cause of the Stagnation of Commerce konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.
10/10
1 Kişi
Okunma
1
Beğeni
135
Görüntülenme

Hakkında

Excerpt from Letters to Mr. Malthus, on Several Subjects of Political Economy, and on the Cause of the Stagnation of Commerce: To Which Is Added a Catechism of Political Economy, or Familiar Conversations on the Manner in Which Wealth Is Produced, Distributed, and Consumed in Society The science of Political Economy is at: once one of the most important and interesting to mankind). It has in the course of a few years made great pro gress, and has attracted the attention and become the study of a considerable portion of the enlight ened part of the public. Every attempt therefore to elucidate the subject of'it will be kindly received, more particularly as a general knowledge of its principles cannot fail to produce incalculable ad-u vantages to the world.
Tahmini Okuma Süresi: 6 sa. 58 dk.Sayfa Sayısı: 246Basım Tarihi: 31 Ağustos 2018Yayınevi: Forgotten Books
ISBN: 9781390926583Ülke: United States of AmericaDil: İngilizce
Reklam

Yazar Hakkında

Jean Baptiste Say
Jean Baptiste SayYazar · 4 kitap
Jean-Baptiste Say (1767 - 1832) Lyon'da doğmuştur. Orduya gönüllü olarak iştirak etmiş, sigorta memuru olmuş, gazetecilik yapmış ve en sonunda "Traité d'économie politique" eserini icra etmiştir. Sigorta şirketinde çalışırken Adam Smith'in eserini okuyarak iktisat konusunda ilgisini arttıran Jean - Baptiste Say kendi görüş ve fikirlerinide bu yolla geliştirmiştir. İlk olarak ekonomi ilminin sınırlarını çizerek ekonomi ve siyaseti birbirinden ayırmıştır. Ona göre fizik kanunları gibi ekonomininde kanunları vardır ve bu kanunları değiştirilemez fikrini ortaya koymuştur. Bu kanunlar eşyanın tabiatından doğar ve insanların eseri değildir. Düşünceleriyle fizyokratların, merkantalistlerin ve Adam Smith'in düşüncelerini hem tenkit etmiş hem de üzerine bir takım düşünceler ekleyerek olan düşünceyi daha da zengineştirmiştir. Jean-Baptiste Say'a göre tabiat her türlü faalyet sahasında insanla müştereken çalışır. İstihsal madde değil fayda yaratmaktadır. Devlet içinde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hakimler, hekimler ve diğer meslek gruplarının hizmetleri de ona göre verimlidir, faydalıdır, maddi ve manevi ihtiyacları karşılarlar. Sermaye maddi mallar değil o malların değeridir ve daima aynı değerini muhafaza eder. Jean-Baptiste Say: Her arz, kendi talebini yaratır. görüşündedir. Say kanunu mahreçler kanunu olarak da bilinir.