Adam Smith
Adam Smith (1723-1790): Çağının önde gelen ahlâk felsefecilerinden biri ve bu yıl yayımının 230. yılı kutlanan ve "İktisatın açılış kitabı" Milletlerin Zenginliği (1776) ile kalıcılaşmış bir 18. yüzyıl düşünürüdür. Elinizdeki basımda ise bu önemli yapıtın Türkçedeki ilk ve tek eksiksiz çevirisi olmasının yanısıra, Prof. Dr. Gülten Kazgan'ın kapsamlı sunuşuyla da farkını ortaya koymaktadır. Haldun Derin (1912- 2004); Atatürk, İnönü ve Bayar dönemi anılarını kitaplaştırdığı Çankaya Özel Kalemini Anımsarken: 1933- 1951 'den (1995) Shakespeare, Adam Smith ve Orwell çevirilerine, bürokrasimizin en önemli çevirmen- yazarlarındandır. Milletlerin Zenginliği ise , bugün çevirmeninin elinden çıktığı biçimiyle yayımlanışıyla da bir "vasiyeti" yerine getirmektedir.  (Tanıtım Bülteninden)
1120 sayfa · İlk Yayın Tarihi: Mayıs 1997

1120 syf.
Puan vermedi
Keyifli okumalar dilerim.
Doğa kanunlarına uyulduğunda toplumun en uygun biçimde kendiliğinden işleyeceğine inanan İskoçyalı ahlak felsefecisi olan Adam Smith'i tanıyalım. Smith, liberal iktisadi düşüncenin ve klasik iktisadın öncülerinden biridir. Ayrıca, özgür girişimcilik altında toplanan kapitalizmin temel isimlerinden biridir.Smith, servetin kaynağının emek
Milletlerin Zenginliği
Milletlerin ZenginliğiAdam Smith · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2016909 okunma
152 syf.
5/10 puan verdi
UZ - Dikkat spoiler içerebilir!
250-300 sene önce yazılmış olan bu eser çağdaş iktisatın ilk eseri kabul ediliyor. Okurken vay be dedirten şey 300 sene önce yazılmış. O zaman daha fazla okumalı, daha fazla çalışmalıyız. Çeviri kısmına gelince Şükrü Alpagut beye buradan sesleniyorum "abi sen bir daha kitap çevirme" . Birebir kelimeleri almak zorunda mısın? Okurken akla karayı seçiyorum anlamak için . Ben kitabın aslı daha uzun diye seçmelerini aldım siz daha iyi bir çeviri bulursanız onu okuyun. Keyifli okumalar diler, böyle güzel bir mecrayı bizlere sunduğu için 1K ekibine teşekkür ederim.
Ulusların Zenginliği
Ulusların ZenginliğiAdam Smith · Say Yayınları · 2018909 okunma
1120 syf.
10/10 puan verdi
1776′ yılında ortaya konulan bu kitap dili ağır olmakla birlikte sonuna kadar okuma sabrı gösterilirse tarihsel açıdan ekonominin gelişimi ve yön arayışı noktasında nasıl evrildiğini anlamak mümkün olabilir. Serbest piyasa ekonomisinin ilk açılış konuşması olarak değerlendirme yapabileceğimiz bu yapıt dönemine göre ileri adımları olmakla birlikte ortaya çıkmasından 200 yıl sonra kapitalist sistemin yerleşmesinde ve sistem eleştirisine büyük katkıları olmakta...iktisatçı ve maliyeci arkadaşların sevgililerine iltifat cümlelerinde de fazlasıyla katkıda bulunmuştur “milletlerin zenginliği ticaret benim zenginliğim sensin birtanem “
Milletlerin Zenginliği
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.