Bu yazardan okuduğum ilk kitaptı. Hayatın içinden, gerçekçi bir şekilde ilerleyen bir hikâye okuyoruz. Ortaokula giden ana karakterimiz çizim yapmayı çok seviyor. Haftalık basılan okul gazetesinde
Tek ciltlik bir şaheser.Çizimlerine ayrı bir kalp bırakıyorum.Okul gazetesine manga hikayesi gönderen iki kız.Kendine,yeteneğine güvenen, özgüvenli Fujino ile içine kapanık,insan içine çıkamayan,okula uzaktan devam eden Kyomoto.Kırsalda yaşayan bu iki kızı biraraya getiren şey manga çizmeye olan tutkuları.Elveda Eri'nin yazarından.Karakterlerin kafasında ya her şey farklı olsaydı tarzında ilginç bir bölüm de yer almakta.
Look BackTatsuki Fujimoto · Gerekli Şeyler Yayıncılık · 2024272 okunma
mangaları okurken duyguyu tam hissedemediğimi fark ettirdi biraz. kısa olduğundan mı, bazı yerlerde hiç olay olmadığından mı yoksa sonlara doğru bir olayı iki farklı şekilde gördüğümüz için mi; bilmiyorum ama bir kafa karışıklığı yarattı. umarım filmi mangasını daha iyi anlamama yardım eder.
Look BackTatsuki Fujimoto · Gerekli Şeyler Yayıncılık · 2024272 okunma
Fujino ve Kyomoto’nun hem naif, hem melankolik hikayesini okurken çok duygulandım. Geçenlerde animesini izlemiştim çok sevince mangasını da okumak istedim. İki arkadaşın manga çizerek başlayan dostluğu ve bu süreçte yaşadıklarını anlatıyor. Ben çok ama çok sevdim.
Look BackTatsuki Fujimoto · Gerekli Şeyler Yayıncılık · 2024272 okunma
Sonu daha açıklayıcı olabilirdi, bir anda bambaşka bir olay örgüsüne kaymış gibiydi. Onun dışında tatlı kısa bir hikaye, şirin iç ısıtan bir hikaye okumak isteyenlere öneririm
Look BackTatsuki Fujimoto · Gerekli Şeyler Yayıncılık · 2024272 okunma
Az önce 2.kez okudum elime fiziksel hali geçtiği için.Muazzam bir one-shot. Yani bir şeyler demek çok zor şahsen Fujimoto'nun mangalarını soyut ve realistikliği bir arada tuttuğu için severim genellikle lakin bu manga tamamıyla realistikliği barındırıyor. Bunu da çok başarılı şekilde aktarıyor. Her ne kadar favorim hep "Elveda Eri" olacak olsa da Look Back'in hakkını yiyemem. Şunu da eklemek gerek "Elveda Eri" ile "Look Back"e verdiğim 10 üzerinden 10 puanı aynı değerlendiremem, Elveda Eri beni soyutluğu ve içinde bulundurduğu birçok anlamıyla derinden etkilemiş hala daha etkileyen bir eser lakin Look back beni etkilemiş, beğendiğim ama o kadar olan bir eser, soyutluğun az olması bir tık eksi Fujimoto gibi hissettirmiyor bazen . Ve kitap okurken müzik dinleyebilen biri iseniz "Chainsaw Man" animesinin OST'lerinin Slowed & Reverb versiyonlarıyla okumanızı şiddetle tavsiye ederim Look Back'i. Animesi Tr'ye gelse de izlesek.
Ne olduğunu tarif etmeye bile başlayamıyorum ama şunu bilin ki, küçük şeyleri hafife almaya ve sonsuza dek sahip olacağınızı düşündüğünüz şeyi beklenmedik bir şekilde kaybettiğinizde olanlara odaklanıyor. Çizimler kesinlikle muhteşemdi, nefes kesiciydi. Tek bölümlük ve hızlı okunan bir mangaydı.
derinlemesine işlenmiş karakterler ve yaratıcı süreçlerin zorluklarına dair düşündürücü bir bakış sunuyor. Mangada, sanatçıların birbirlerine duyduğu hem hayranlık hem de rekabet, yalnızlık ve aidiyet arayışı gibi evrensel temalar dikkatle işlenmiş. Fujimoto'nun etkileyici çizim tarzı ve anlatımı, karakterlerin içsel yolculuklarını derinlemesine keşfetmemizi sağlıyor.
yazarin diger mangasi goodbye eri Look Back’a kıyasla daha fazla ilgimi çekti.Goodbye Eri, daha dramatik ve duygusal açıdan beni daha fazla etkiledi. Karakterlerin yaşadığı travmalar ve duygusal geçişler, eser boyunca beni düşündürdü ve sonunda daha güçlü bir iz bıraktı. Her iki eser de büyüleyici olsa da, Goodbye Eri’nin daha derin bir duygusal bağ kurabildiğini düşünüyorum lakin iki eseride öneririm.
Belirli bir ün elde ettikten sonra çıkardığı bu tek ciltlik manganın aslında kendisini bir nebze yansıttığını düşünüyorum. Fujimoto adlı mangaka zaten bu ciltte baş karakteri "Fuji" olarak vermesi de bence bunu gosteriyor. (Dava adlı romanında K. karakterinin de Franz Kafkayı temsil ettiği gibi)
Genelde japon halkı bana içsel olarak, gerek geçmiş gerek başka sebeplerden dolayı, karanlık, hüzünlü ve fazla vicdan muhasebesi yapan insanlar olarak geliyor. Onlar en küçük bir şeyden bile çıkarım yapabilen insanlar.. Tabii bu benim zannımca bir şey. Kendi yaşantısını ele alarak yeni, küçük bir kurgu geliştirmiş:
Fuji adlı karakterin küçük yaşta manga çizimi ve bu çizimleri yaparken feda ettiği şeyleri psikolojik açıdan kaleme almış. Fazla diyalog yok, çizimlerde ortalama her zaman ki Fujimoto çizimleri desem yeridir. Çizimlerini fazla sevemiyorum bu yazarın :/ ama güzel bir mangaydı. Okunur.
İlk manga okuyuşumdu hiç okuyamıyorum bunda başardım artık. Çizimleri keskin ve güzeldi. Arkadaşlıkları çok geçmedi ama Kyomotoya karşı çok kötüydü, onun suçu diyemem ama
Look BackTatsuki Fujimoto · VIZ Media LLC · 2022272 okunma
Chainsaw Man ve Fire Punch'ın yaratıcısı olarak bilinen bir Japon illüstratör ve mangakadır .
Fujimoto, 10 Ekim 1993'de Japonya'nın Akita Eyaleti, Nikaho'da doğdu. Küçük yaşlarda çizim yapmaya başladı. Evinin yakınında hazırlık okulu olmadığından büyükanne ve büyükbabasının katıldığı resim kurslarına gitti ve yağlıboya çalışmaları yaptı. 2014 yılında Yamagata Eyaleti, Yamagata'daki Tohoku Sanat ve Tasarım Üniversitesi'nden Batı resmi bölümünden mezun oldu.
Fujimoto'nun manga yaratımları, film tutkusunu yansıtmasıyla öne çıkar ve kendine özgü "çizikli" sanat tarzıyla karakterize edilir. Bu tarz, karmaşık detaylar ve zengin, ayırt edici dünyalar ile iyi tanımlanmış karakterler yaratma özelliği taşır. Özellikle, eserleri tutarlı bir şekilde varoluşsal korku ve nihilist umutsuzluk temalarını iletir. Bununla birlikte, görünüşte aşılmaz zorluklara ve derin üzüntülere rağmen, Fujimoto'nun anlatıları şaşırtıcı bir şekilde önemli miktarda umut barındırır.