Addie erkek arkadaşıyla bir olay yaşıyor ve bu da herkesin önünde küçük düşürücü bir olay, bu yüzden de kardeşi Ian'la araları açılıyor. Araları bozulduğu için sürekli bir kavga halindeler ve anneleri bu durumdan biraz bıkmaya başlamıştır. Addie bu kalp kırıklığını unutmak istiyor, çabalıyor ama abisi buna hep engel oluyor, bu yüzden de hep çatışıyorlar.
Her neyse anneleri bu ikiliyi cezalandırıyor, birlikte seyahat etmeleri gerekiyor. Ve bu yolculukta, kaldıkları yerde beklemedikleri şeyler oluyor ve araları da git gide düzelmeye başlıyor.
Da kitabın sonu pat diye bitişmişti sanki, bu kadar yazmak yeter demiş gibiydi bana göre.
Aşk ve YoncaJenna Evans Welch · Yabancı Yayınevi · 2021183 okunma
Güzel, akıcı, keyifli fakat bir o kadar da yarım kalmış bir kitabın yorumuyla herkese merhabalar. Bu kadının tarzını seviyorum, Aşk ve Dondurma'da bunu hissetmiş ve çıkan başka kitabı olursa almaya karar vermiştim. Beni yormayan young adult kitaplarını aşırı seviyorum, ne yapalım?
Bu kitap bir hayli kısaydı. Daha başında bana yetmeyeceğini hissetmiştim ama öyle olmaz diye umuyordum. Ne yazık ki oldu. Bir de kitap klişe olmasının yanında özgün de değildi. Belli ki yazarımız She's the man filmini izlemiş, etkilenmiş ve onu daha hoş bir hale getirmeye karar vermiş. Direkt kadın karakterden esinlenmiş yani. Fakat yazdığı karakterin sözde "yaptığı hata" olarak belirtilen şey gerçekten karaktere uymuyordu ve kesinlikle kitabın esas olayı, gizemi bu saçma ergenlik mevzusu olmamalıydı ki zaten barizdi, ama kimse yazarı bu konuda uyarmamış olacak ki kitabın neredeyse tamamında kabak gibi meydanda olan hata, aşırı dramatik bir şekilde gizlendi (ya da gizlendi sanıldı) durdu. Dediğim gibi anlattığı karaktere asla uymayan bir şeydi ve üzerinde bile durulmadı. Sanki kurgunun her şeyi tamam, bir hata lazım, ne yazsam derken filmi izlemiş de bu hale getirmiş gibiydi. Bu kadar yüksek bir puan vermiş olsam da ne yazık ki bunu görmezden gelemedim.
Bunun yanında kitap bildiğiniz yarımdı. Bir 241 sayfa daha olmalıydı ve dağı, bağı, çayırı anlattığı kadar karakterler ve olaylar da anlatılmalıydı ama yazarın buna cesaret edemediğini düşünüyorum. İtalya konusuna daha mı hakimdi, ne? Aslında Bennet ailesi ve Lina'yla olan bağlantıları bile zibilyon sayfa yazmasına yeter de artardı ama kadın yazmamış. Yarım derken ciddiyim. Birkaç bölüm eklenmesinden bahsetmiyorum, kitap daha başlarken bitiyor ve bu beni cidden kızdırdı, fark etmişsinizdir ama ne yapayım, söylemeden edemem. (Üçüncü kitabın
İlk bölümünü okuduktan sonra pek de ilgi çekici bulmadığım hatta sevmeyeceğime inandığım kitabın yolculuk kısmının başlamasıyla bu kadar etkileyici ve merak uyandırıcı bir hâle gelmesi beni epey şaşırttı ve mutlu etti. Ian, Rowan ve Addie ile birlikte bir yolculuğa çıkmak; bir yandan İrlanda'yı gezip bu ülkeye dair bilgiler edinirken bir yandan da bizimkilerin arasındaki bağın güçlenmesini ve birbirlerine dair yeni şeyler keşfetmelerini okumak çok hoşuma gitti. Kalbi Kırıklar İçin İrlanda da -özellikle son sayfası- bayıldığım bir rehber oldu.
Addie'nin sırrının fazla uzatılması biraz irite ediciydi ve Rowan ile Addie'ye dair birkaç sahne daha okumak da güzel olurdu. Ama bunların haricinde umduğumdan çok sevdiğim ve tam tadında başlayıp bittiğini düşündüğüm bir kitap oldu benim için.
Aşk ve YoncaJenna Evans Welch · Yabancı Yayınevi · 2021183 okunma
Yine kapağından ötürü kısa çaplı geçirdiğim bir kalp krizinden sonra aldığım kitabın hüsranıyla karşınızdayım. Artık az çok beni tanıdığınızı düşünerekten söylüyorum ki, bir kitabı sırf kapağı güzel diye almayı acilen bırakmalıyım. Bir de son zamanlarda yeni bir huy edindim, aldığım kitapları konusunu dahi okumadan direk alıyorum. Belki aranızda benim gibi yapanlarınız vardır lütfen bana yanlız olmadığımı söyleyin, son alışverişimden sonra bu olaya artık bir el atmalıyım
Kitabın konusundan kısaca bahsedeyim size, aslında güzel ve naif bir konusu var; Addie adındaki genç bir kız, yazın yaşadığı kalp kırıcı kötü anılarını unutmak ve her şeyi geride bırakmak istiyor fakat bu olay abisi Ian tarafından güzel sonuçlanamıyor, konuşmalarını mutlaka bu olaya çeken Ian sayesinde annesi tarafından bu iki kardeş cezalandırılıyor ve beraber Italya'ya gitmek zorunda kalıyorlar.
Teyzesinin düğünü için gittikleri otelde Kalbi Kırıklar İçin İrlanda adlı kitabı keşfettikten sonra hem Addie'nin hemde Ian'ın hayatı değişiyor, çıktıkları yolculukta bu iki kardeşin arası giderek eskisi gibi olmaya başlıyor ve Addie'nin kalbi giderek iyileşiyor.
Başta da belirttiğim gibi aslında güzel bir kitap acaba ben mi yanlış zamanda okudum bilemedim. Çünkü kitaba kendimi çok fazla veremedim ve okurken sıkıldım Sıkılarak okuduğum bir kitabı da sizlere önermek istemem ama ilginizi çektiyse bakın derim, belki sizin yıldızınız barışır
Aşk ve YoncaJenna Evans Welch · Yabancı Yayınevi · 2021183 okunma
Aşk ve Yonca, Jenna Evans Welch’in yazdığı bir serinin ikinci kitabı aslında. Ancak serinin kitapları birbirinden bağımsız olarak okunabiliyor. Ben de diğer kitapları okumamış olmama rağmen elimde bulunduğu için Aşk ve Yonca’ya bir şans verdim. İsminden dolayı tatlı bir aşk hikâyesi okuyacağımı sansam da kitap beni yanılttı.
Ana karakterimiz Addie ailesiyle birlikte teyzesinin düğünü için İrlanda’ya gidiyor. Düğünden sonrası için farklı planları olsa da, olaylar onu hiç beklemediği bir yolculuğa mecbur bırakıyor. Bu yolculuk sırasında da hem kendi ile alakalı hem de en yakınım dediği abisi ile alakalı yeni şeyler öğreniyor. Tabii bu yolculukta ona ve kardeşine eşlik eden bir genç var ve onların arasında da tatlı bir ilişkinin başlangıcı olacak olaylar yaşanıyor. Dili bakımından da o kadar sürükleyici ki bizi alıp İrlanda topraklarına götürüyor ve o yolculuğa birlikte çıkıyoruz.
Kitap aşk anlamında beklentimi karşılamamış olsa da karakterler ve onların arasındaki diyaloglar çok eğlenceliydi. Serinin diğer kitaplarını uygun fiyatlı bulursam bir şans veririm. Ama olmazsa olmaz gençlik kitaplarım arasına girmedi.
Merhaba, bugün sizlere Aşk ve Yonca’dan bahsetmek istiyorum.
Kitabın Konusu: Addie teyzesinin düğünü için ailesiyle beraber İrlanda’ya gider fakat onun öncesinde yaşananlar aile bağlarını ve kardeşinin sırları aralarındaki ilişkiyi etkiler. En yakın arkadaşı Lina’nın yanına, İtalya’ya gidecekken, kendini abisi Ian ve abisinin arkadaşı Rowan ile bir arabada bulur.
Kitap hakkında kendi görüşlerime gelecek olursak kitap akıcıydı. Bilinmezliklerle ve sırlarla dolu bir kitaptı. Kitabın içinde ayrıca bir kitap oluşturmuştu yazar. Fakat ben kitaptan beklediğim aşkı alamadım. Onun yerine daha çok arkadaşlık ve aile kavramları ön plandaydı. Kitaba böyle bir isim vermişken aşkın neredeyse hiç olmaması kitabın sonlarına doğru okuma isteğimi götürdü. Neyseki kitap akıcıydı da bitirebildim. Çerezlik bir kitap istiyorsan öneririm ama bence çok da aşk beklemeyin.
Akıcı, kolay okunabilir, boş vakitte okunacak çerezlik bir kitaptı. Ama ben okurken o kadar da zevk almadım açıkçası. Sırf yarım kalmasın diye, okumak için okudum.
Aşk ve YoncaJenna Evans Welch · Yabancı Yayınevi · 2021183 okunma
Addie annesi ve 3 abisi ( archie walt lan ) teyzelerinin düğünü için irlandaya gider. Addie teyzsenin düğününde uçurumun kenarında Lan ile Cubby olayını hala annesine anlatöadı diye kavga eder ve onu iter Lan’ın gözü morarır. Annesi dönüş yolunda onları İtalya göndermekten vazgeçmemiştir ama bir şartı vardır 2 side dönene kadar bir tane sorun çıkarırısa onları futbol takımından alıcaktır. Addie italyaya gideceği sabah uyanır ama Lan’ı göremez hemen aşağı iner ve onu Rowen adında birinin arabasına binerken yakalar. Lan’nın başından beridir hiç italyaya gitme planı yokmuş aslında Rowan ile birlikte İrlandada elektro piknik festifaline katılıp en sevdikleri grup olan Titletrack’in son konserine katılmayı hedeflerler. Addie onlarla birlikte arabaya biner ve onların ilk durağı olan Burrene gider onun hedefi Lan’ı ikna etmektir ama grubun son konseri olduğunu duyunca ikna edemiyceğini anlar ve onlara katılır. Burrenden dönüşte onu havaalanına bırakıcaklarda ama bazı sorunlar çıkınca Addiede onların turuna katılmak zorunda kalır. Addie yanında otelden aldığı gezi rehberi gibi bir şeyle her gittikler yerde kitapta verilen görevleri Rowen ile yapmaya başlarlar. Çünkü Rowan’nında kalbi kırıktır ( anne ve babası hep tsrtıştıklsrı için ayrılmış arabada annesi onu arayıp hangisinde kalmak istediğini karar vermesi için sürekli sıkıştırıyo )
Lan aslında başından beridir futbolu sevmiyomuş ve Lan’nın bir blog hesabı varmış ve lan cubby olayından dolayıda futbol takımından atılmış. Cubby olayı Lan defalarca addie uyarsada Addie cubby ile takılmaya devam eder cubby bir gün ondan çıplak fotosunu ister oda atar ve onu herkese gösterir. landa bundan dolayı kavga edince koç lanı atar. Blarney kayasında görevi yapmak için gittiklerinde addie ve rowan walt ile karşılaşır bir şey bulup ordan
Kılavuz kullanımı ve olayların gizemi güzeldi. Daha çok hatalar ve bağışlanma üzerine bir gençlik kitabıydı. Yazımı ve okunuşu yine akıcı ama diğer kitaplar kadar mutlu etmedi okuduktan sonra akılda kalan sorular vardı.
Temalar: gençlik - kalp kırıklığı - affedilme
Aşk ve YoncaJenna Evans Welch · Yabancı Yayınevi · 2021183 okunma