Lükse Övgü

Can Yayınları

Lükse Övgü
2023 10. kitabı
Okunma: 07 Nisan 2023 00:00
Lükse Övgü son iki yüzyılda tüm dünyada yerleşen lüks hayat mantığını sorgularken kullandığı ince dil ile aslında lüksün kelime anlamına başka bir açısı getiriyor. Çok beğendim, yayinevine, yazara emeği geçen herkese teşekkür ederim.
·%31 (46/144 syf.)·
Yarim biraktigim kitap sayisi cok azdir fakat bu kitap da aralarina eklendi. Kitapta gereginden fazla terim, tarih ve cok fazla ayrinti var. Sanki ders kitabi gibi yazilmis ve asla akici degil. Bu yuzden uzulerek yarim biraktim.
Felsefe
2017 8. kitabı
Okunma: 01 Mart 2017 00:00
Lüks kavramını yazar kendine özgü, eğlenceli bir şekilde ele alıyor. Pahalı eşyalar, eşi benzeri olmayan çantalar ve parfümler, Rolex saat, Pierre Cardin gömlekler, New York ta bir çatı katı, Karayipler de bir gemi yolculuğu.
2019 7. kitabı
Okunma: 09 Mart 2019 13:52
Başınıza bir iş gelmeyecekse pek tavsiye etmiyorum. Metin içindeki parantezlerin çokluğunda ana metinde kalmak okumayı güçleştiriyor. Ayrıca çok sıkıcı, akıcılık sağlanamamış. Lüksün tanımlamaları üzerinden gidiyor başka doyurucu bir bilgiye yer verilmemiş.

Thierry PaquotYazar · 3 kitap
1952'de Paris'te doğan çok yönlü "şehir felsefecisi" Paquot, halen Instıtut d'Urbanisme de Paris ve Paris XII-Val de Marne Üniversitelerinde ders veriyor. L'Académie Nationale des arts de la rue (Sahne Sanatları Ulusal Akademisi) üyesi, Urbanisme dergisi editörü, France-Culture Radyosu prodüktörü. aynı zamanda Le Monde Diplomatique'e yazan Paquot, Hermès, Prospero, La Revue du MAUSS dergilerinin yayın kurulunda yer alıyor. Les Passions Le Corbusier ( 1990), Philosophie, ville et architecture (2002), Utopies et Utopistes (2007), L'Utopie ou l'idéal piégé (1996), L'Art de la sieste (Bir Sanattır Öğle Uykusu, Can Yayınları, 2010), Eloge de Luxe (Lükse Övgü, Can Yayınları, 2010), Petit Manifeste pour une Ecologie Existentielle (2007), Conservations sur la ville et l'urbain (2008), L'Urbanisme c'est notre affaire! (2010) kitapları arasında sayılabilir.