Hayat, Sokaklar, Edebiyat

Manzaradan Parçalar

Orhan Pamuk

Manzaradan Parçalar Sözleri ve Alıntıları

Manzaradan Parçalar sözleri ve alıntılarını, Manzaradan Parçalar kitap alıntılarını, Manzaradan Parçalar en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Babamızın kendisi olmasını değil, bizim istediğimiz baba olmasını isteriz.
'Her erkeğin ölümü babasının ölümüyle başlar..''
''Her erkeğin ölümü babasının ölümüyle başlar..''
Şehirlerin unutuşu da yıkımla olur.Önce bir anıyı unuturuz,ama hiç olmazsa unuttuğumuzu bilir hatırlamak isteriz. Sonra unuttuğumuzu da unuturuz ve şehir kendisini hatırlamaz olur. Bize acı veren ya da bizde hafıza kaybına yol açan yıkım yerleri, başkaları için yeni hayallerin başladığı bir yer olur sonu sonunda.
Sayfa 188Kitabı okudu
Tehlikeyi göze alanlar yeni bir şey meydana çıkarabilirler.
Sayfa 540Kitabı okudu
Gövdemi ruhumu kirleten bir şey olarak düşünmeyi bırakıp, ruhumu gövdeme uyum gösteren bir şey olarak hayal etmeyi öğrenince, hayat biraz daha çekilir oldu.
En sonunda evimize döneriz, ama döndüğümüz ev, eski ev değildir.
Sayfa 337Kitabı okudu
Bize acı veren ya da bizde hafıza kaybına yol açan yıkım yerleri, başkaları için yeni hayallerin başladığı bir yer olur sonunda.
Sayfa 188Kitabı okudu
Kitap adları kafamızda tıpkı insan adları gibidir. Bir kitabı milyonlarca benzeri içinden ayırmaya yararlar. Kitap kapakları ise, insan yüzlerine benzer: ya yaşadığımız bir mutluluğu bize bütün gücüyle hatırlatır ya da hiç bilmediğimiz mutlu bir alemi vaat ederler. Bu yüzden kitap kapaklarına insan yüzlerine bakar gibi tutkuyla bakarız.
Sayfa 217Kitabı okudu
250 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.