Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Filozof İmparator

Marcus Aurelius

Veronique Boudon Millot

Marcus Aurelius Sözleri ve Alıntıları

Marcus Aurelius sözleri ve alıntılarını, Marcus Aurelius kitap alıntılarını, Marcus Aurelius en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Bir kadını anlamak, dünyanın yarısını fethetmekle eşdeğerdir.
Halklarını barbarlıkla korkutmaktansa, onlara nezaket ve iyilik yoluyla sevgi aşılamayı tercih eden hükümdarlar uzun ve güvenli bir saltanat sürerler... Prenslerin güvenliğini sağlayan, zorunluluktan boyun eğen köleler değil, itaat etmeyi özgürce seçen insanlardır.
Sayfa 115 - Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Genç öğrencisin, felsefeye yakınlaştıran kişi Diognetus olsa da, Marcus Aurelius'un felsefe sevgisi daha ileride, yirmi beş yaşındayken tam anlamıyla ortaya çıkacaktır. Bir diğer hoca, onu Stoacılıkla tanıştıran Rusticus hayatına girdiğinde.
Sayfa 41 - Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
Tanrılar benim üzerimde ve başıma gelecekler hakkında müzakere ettilerse eğer, bilgece etmişler. Antoninus olarak şehrim ve vatanım Roma'dır; insan olaraksa, evren. Nihayetinde, bu iki kente ne faydalıysa bana göre iyi olan odur.
Sayfa 68 - Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
ünlü hekim galenos
Babasının aksine, özellikle huysuz bir kadın olarak sunduğu, hatta geçirdiği bir öfke nöbetinde hizmetçilerini ısıracak kadar kendini kaybedebilen annesi­ni ise çok ağır bir şekilde eleştirir.
İmparatora tapmanın imparatorluğun tutkalı işlevi görmesinden ötürü, bu külte boyun eğmeyi reddetmek imparatorluğun varlığını dahi inkar etmek manasına gelir.
Sayfa 101 - Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Görevlerinin bilincinde olan filozof Marcus ile zevk adamı Lucius Verus arasındaki karşıtlığın altını daha önce de çizmiştik.
Sayfa 73 - Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
Milattan sonraki 2. yüzyılda, Roma İmparatorluğu kuşkusuz ilk defa bir denge noktasına ulaşmış ve tarihçilerin çoğuna göre en parlak dönemini yaşamıştır.
Sayfa 16 - Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
Çağdaşlarının Cicero ile karşılaştırdığı Fonto, o zamanlar dönemin en büyük hatibi olarak kabul edilmektedir.
Sayfa 44 - Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
Marcus Aurelius'un şu gibi sözlerini şüphesiz Diognetus'a borçluyuz: 'pişmiş ve kabuğu yer yer çatlamış, iştahı hoş bir biçimde kabartan ekmek' 'kendiliğinden açılan iyice olgunlaşmış incirler, ağaçta bıraktığımız olgun zeytinler, başları toprağa doğru eğilen başaklar, aslanın alın derisindeki çizgi çizgi kırışıklıklar, domuzun burnundan yağ gibi akan ter' Diognetus'un öğretinsinde Marcus'u ayrıntılara karşı hassas hale getiren bir sanatın icra edildiği aşikardır.
Sayfa 39 - KronikKitabı okudu
116 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.