2021
Aspasia Yayınları

·360 syf.·
2021 67. kitabı
Bir iş adamı düşünün, kendisine ait bir iletişim markasının kurucusu. Pilot lakaplı bu adamın, karanlık dünyasını yerle bir etmeye çalışan bir avuç siber suçlu olayların gidişatını değiştirmeye çalışmaktadır. Pilot sayesinde canından olmuş ve olacaklar listesi kabarırken, intikam peşine düşmüş birbirinden dâhi hackerlar mobicell markasını yerle bir etme çabasındalardır. Baş karakter Özde, kendi halinde yaşarken, iş görüşmesine gittiği gün hayatı değişir. Ölen babasının, Pilot ile bağlantısını öğrendiğinde artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacaktır. Yakın arkadaşı Sinem ve abisinin, kendisi ve babasıyla olan bağlantısı onu daha fazla yerle bir etsede, içlerine girdiği gurubun artık bir üyesidir. İllegal işlerde hackerlığını ortaya koyan Özde, bu iş için zekasını ve eğitimini kullanırken hayatını tehlikeye atma pahasına bundan vazgeçmeyecektir. Yakın arkadaşı Sinem'in ortaya çıkışıyla işler karışsa da, artık duygusal anlamda gönlünü kaptırdıği gerçeğini gözardı edemiyordur. Sinem'in abisi Hazar canı pahasına Özde'yi korumaktadır. Bu durum onları daha da birbirine bağlıyordur. Özde, Pilot ile ilgili bilinmeyenleri ne zaman öğrenecek? Yaptıkları siber saldırı nasıl sonuçlanacak? Sinem'in söylediği yalanların gerçek yüzü Özde de nasıl etki edecek? Hazar ile çetrefilli ilişkilerinde ki son durum ne olacak? Özde'nin annesi ve kız kardeşi bu durumlardan yara almadan kurtulabilecek mi? Hepsi ve daha fazlası Maske'de. Aşkı da içinde barındıran full aksiyon bir kitap okudum. Fazlasıyla sürükleyici bir kurgusu var. Okurken, gerilip aynı zaman da kıkırdamama sebep olacak kısımlar okudum. Uzun zamandır bu denli benimsediğim ve tek solukta keyif olarak okuduğum nadir kitaplardan oldu. Kesinlikle film falan olmalı diye düşünmeden edemedim okurken. Kitabın sonunda harika
2021 133. kitabı
#okudumbitti #kitapyorumu Herkese merhaba, bugün Özde Saygın ile tanışacağız.Özde kim mi?Haydi yoruma gelin.🤓 . İTÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümünden iyi bir derece ile mezun olan Özde ve o bir Bilgisayar dahisi. Babasının ölümü ile ailesini geçindirme işi ona kalmıştır. Zamanında yaptığı usulsüz işleri geride bırakan Özde,hayatına bir çeki düzen vermek ister. İş için başvurduğu şirkete görüşmeye gider. Görüşmesi bittikten sonra bir kafede bilgisayarına bakarken,ismini seslenen adam ile göz göze gelir. Adam ona bir teklif sunmuştur. Özde bu duruma sinirlenir ve karşısına çıkan başka bir kadın ile kendini bilmediği bir yerde ama çok tanıdık başka bir yüz olan Hazar ile bulur. Artık Özde için gerçekleri bulmanın zamanı gelmiştir. Bu maceraya hazır mısınız?🤫 . Özde'nin babası nasıl öldü? Özde nasıl işlere bulaştı? Karşılaştığı adam kim ve Özde'yi nereden tanıyor? Özde'nin karşısına çıkan kadın onu nereye götürdü? Hazar kim ve Özde ile nasıl bir bağlantısı var? Özde'yi bekleyen gerçekler neler? . 🤓Çok keyifli ve bir o kadar da heyecan dolu bir kitap okudum. Özde'nin içinde olduğu tehlikeli hayat ve tüm doğru bildiklerinin aslında yalan olduğu bir hayat. Doğruların peşinde koşturan Özde. Hazar ile yaşadığı ve kendinin bile bu aşktan haberinin olmadığı bir hayat. Kitabı okurken sanki olayların içinde ben de vardım. Yeri geldi güldüm, yeri geldi üzüldüm. Aksiyon, macera, gizem ve tabiki aşk öyle güzel harmanlanmış ki... Bu türü sevenlere güzel bir öneri.Şimdiden keyifli okumalar diliyorum.🤓
2021 121. kitabı
Okunma: 06 Ekim 2021 01:09
Esas kızımız Özde ailesi için ufak tefek illegal işlere karışmış bir yandanda iş arayan bir bilgisayar mühendisidir. Birgun iş görüşmesi çıkışı biri yolunu keser ve onu kendi ekibine katmak için tehdit eder. Bunu istemeyen kızımız hemen ardından kaçırılır. Kendine geldiğinde bir evin içinde,bir ekibin karşısındadır. Onat, Dora, Okan, Eren ve Hazar. Hatta yıllarca en yakın gördüğü arkadaşı Sinem bile bir kaç neden ile onun burda olmasına sebep olan ekiptedir. Ondan istenileni yapmamak için diretsede, babasının ölümünün cinayet olduğunu öğrenmesi işleri değiştirir ve Pilot kod adlı bir adama karşı bu ekibin içinde yer alır... 🍂Bu kadar mı? Dediğinizi duyar gibiyim. Lakin olay üstüne olay, arada yanlış anlaşılmalar ve aşk kitabın temposunu hep yüksek tuttu. Hızlı okunan, akıcı bir kitaptı diyebilirim. Ahh Hazar ahh sende benim 'Güzel seven adam' listemde yerini almaya adaydın.😊 Özden çoğu yerde beni sinir etti demektende geri kalamayacağım. Bu kadar zeki bir hacker'ın çok basit işlerde dumur olması, yanlış karara varması,yanlış anlamalar açıklansa bile kabullenmemesi.. 🍂Kitabı okurken @lizzvekitaplari kitaplarını çokça andım. Hatta kendisini arayıp kitap hakkında dedikodu bile yaptım. Gerçekten mühendis kafası diye bir şey var arkadaşlar ve yazarımız bunu çok iyi işlemiş.😂 Özde'nin babasını kim öldürdü? Bu ekibi bir araya getiren neydi? Sinem neden kendini sakladı? Ekip, Pilot'u alt edebilecek mi? Sorularının cevabı için okuyun, okutturun efenim.
Bir Hacker Romanı
2024 11. kitabı
Okunma: 25 Nisan 2024 19:09
Özde Saygın ve Hazar Önder. İTÜ mezunu , başarılı bir yazılımcı olan Özde 'nin hayatı babasının ölümüyle tepetaklak olur. Özde annesi ve kız kardeşine bakmak zorundadır ayrıca babası bir sürü borçla bu dünyadan göçtüğü için bir de alacaklı belası vardır. Özde,para kazanabilmek için bazı yasa dışı işlere bulaşır ama bu işleri, kimliğini gayet iyi gizleyerek yaptığını düşünümektedir ta ki Onatla tanışıncaya dek.. Zaten zor olan hayatı artık daha zor ve bol aksiyonlu olacaktır. İşin içine bir de aşk girince... Ben Hazar karakterini pek sevmedim. Dora ise favorim oldu. Dora'yı Warcross - Bir Sanal Gerçeklik OyunuWarcross - Bir Sanal Gerçeklik Oyunu 'taki Hammie'ye benzettim. İkisi de oldukça yetenekli ve güçlü kızlar. Kitabın güzel bir kurgusu var. Okumanızı tavsiye ederim.
2021 127. kitabı
#ykkkelllee İyi akşamlar sizlere severek okuduğum @aspasiayayinlari yazarlarından @kubra_kav hanımın kaleminden #maske kitabının yorumuyla geldim. Bir genç kız düşünün gencecik yaşta ailesinin yükünü üstüne alıyor, üsteilik bir çok sorun da beraberinde geliyor. Sizce bu genç kız nasıl ayaklarının üstünde durur, evi nasıl geçindirir. İstemeden de olsa bir hataya düşer mi? İşte bu harika kitapta da bu konu anlatılıyor. Neyse ben daha fazla uzatmadan yorumuma geçeyim. Özde genç yaşta babasını kaybeder be ailesinin tüm yükü omuzlarına biner, bir de babasından kalan, borçlar da vardır. İş arar ama bir türlü istediği işi bulamaz ve ustası olduğu işi yapmaya başlar. Bir gün kendince bilmediği bir sebepten dolayı kaçırılır. Ama kaçırıldığı yerden kaçmayı başarır. Ama kafasında bir takım sorular vardır. Bu sorular babasının ölüm, sebebine kadar gider. Artık hem ailesini korumak, hem de sorularına cevap bulmak hem de intikam almasi, gerekmektedir. Özde'nin babasının ölümüyle kaçırılmasının bağlantısı var mı? Özde kimler tarafından neden kaçırıldı? Özde sorularının cevaplarını bulacak mı? Bu soruların cevabını ve dahasını bu harika kitapta bulabilirsiniz mutlaka okuyun derim. @aspasiayayinlari @kubra_kav Tuğçe AkıllıoğluTuğçe Akıllıoğlu #neokudum #kitaptavsiyesi #1k1f #okuyananneler #vuslatınkitapkurtları #1000k#keşfet #hobimbnw #hobimportrait #hobimreels #hobimmacro #hobimtraveler#hobimnations
MaskeKübra Kav · Aspasia Yayınları · 202181 okunma
Yorumlara bakarak okumaya başladım ve ilk 10 sayfa gayet güzeldi de. Ama sonra olaylar, kişiler kafamda tam oturmadan her şey pat diye oluverdi. Kızımızı uyanık sanırdım ama saf çıktı. Hazar desen dengesizin teki. Bir öyle bir böyle. Olmadı ya, 170'lere kadar ancak dayanabildim. Az kalmıştı bitmesine ama devam edemedim daha fazla. Aslında güzel bir konu yazık olmuş malesef.
2021 157. kitabı
Okunma: 16 Eylül 2021 21:52
Düşleyebilirim sular altında kalan geleceği Usul usul batarken bedenim Kimsenin olmak istemediği bir kişi benim.. . . İntikam isteyen biri, kendisi için de bir mezar kazsın.... . . Unutma, korku diğer duyguları infilak ettiren bir buton gibi. Ona dokunmak diğerlerini de ateşler!.. . . Maskeler düşüyor, gerçekler gün yüzüne çıkıyor... Zincirin en zayıf halkası, inceldiği yerden kopuyor.... Soluksuz bir macera başlıyor... Hazır mısınız? Etrafınızın görünmez örümcek ağları ile çevrili olduğunu düşünün ya da avcı olduğunuzu sanıyorken birden ava dönüştüğünüzü... O iyi bir avcı, yakalanmaz bir Hacker 'dı... Babasının beklenmedik ölümü üzerine annesi ve kız kardeşinin sorumluluğunu üstlenmişti Özde... İş için başvurduğu her kapı yüzüne kapanırken, para kazanmak için bildiği en iyi işi yaptı... Hacker olarak adım attığı yolda kendisini bekleyen tehlikeden tabii ki habersizdi... . . Herşey bir gün iş başvurusundan dönerken kaçırılması ile başladı. Özde ya tehlikeli bu yolda yürümeye razı gelecek, ya da ailesinin hayatı tehlikeye girecekti... Özde, seçtiği yolda ilerlerken geçmişin karanlık gölgesi peşini bırakacak gibi görünmüyordu... Ve aşk... Aşk her zaman yanı başındaydı da O mu geç fark etmişti? . . İlk sayfasından itibaren beni içine çeken bu güzel eser tavsiyemdir der hepinize şimdiden keyifli okumalar dilerim Kitapla Kalın
2021 66. kitabı
Okunma: 17 Eylül 2021 22:22
Maske / Kübra Kav “Bu gece de sana mutlu uykular dilerken, her şeyimi sana veriyorum bir solukta. Benim mutluluğum sende erimektir,” diye fısıldadı kulağıma.” “Ece Ayhan “İnsan; yarası yarasına denk geleni sever,” derken haklıymış. İkimiz yaralı bir yüreği paylaşıyorduk.” Merhabalar kitap dostlarım Babasını kaybeden ve hayatı bir anda alt üst olan Özde ile burdayız bugün. Babasından kalan borçları ödemek için çalışmak zorunda. Yazılım konusunda başarılı olan Özge bu alanda çalışmak için bir çok başvuruda bulunur. Fakat olumlu dönüşler alamaz. Bunun yanında istemese de çokta masum olmayan işlere bulaşır; Siber saldırı gibi. Özde İş başvurusunda bulunduğu yerden çıktığında tanımadığı bir kadın tarafından çağırılır, dönüp kadının yanına gittiğinde bunu yapmaması gerektiğini çok sonra fark edecektir. Hazar , Onat, Eren ve Dora’nın grubuna katılmak zorunda kalan Özde’yi neler bekliyor? Gizlenmiş gerçekler, parçalanmış hayatlar, Alınması gereken intikamlar ve tabi ki aşk.. Merak içinde çevireceksiniz sayfaları. Heyecan dolu bir kitap arıyorsanız buyurun sizi buraya alalım.
2021 170. kitabı
Okunma: 15 Ekim 2021 18:00
Konusu: “Etrafınız görünmez örümcek ağları tarafından kuşatılmışken ne kadar güvendesiniz?” Özde, babasını trafik kazasında kaybetmiş, küçük kardeşi ve annesiyle yaşamaktaydı. Babasından kalan borçlar katlanmıştı. İş arayan Özde’nin karşısına Onat’ın çıkmasıyla işler daha da karmaşık hale gelmişti. Özde’nin iş teklifini kabul etmesinden başka çaresi yoktu ama o direnmişti. Ta ki kendi ayaklarıyla pusuya düşene kadar. İnceleme: Bilgisayarlar ve korsanları, sırlar, av&avcı, ihanetler ve aşk… Hepsi bu kitaptaydı. Kitaba bayıldım! Kitap o kadar akıcıydı ki hemen bitti. Yazarımızın kalemi çok başarılıydı. Kurgusu, olayların gidişatı hepsi tamdı. Kitabı okurken film gibi sahneler gözümde canlandı. Çok keyifliydi okumak. Zaten severim böyle konuları. Ayrıca kimse kusura bakmasın Hazar tam bir odun. Ama etkileyici bir odun. 🙈 Kitaptaki tüm karakterler çok başarılıydı. Olmamış dediğim bir yer yoktu. Kesinlikle çok başarılı bir kitap. Kesinlikle okumalısınız!
Kübra Kav - Maske
2021 79. kitabı
🎭 #okudumbitti Herkese selam, Bugün sizlere sevgili @kubra_kav 'ın Maske kitabının yorumu ile geldim. Yazarımızın ilk kitabı ve ben kalemini çok sevdim. Kurgu gayet akıcı ve sade bir dil kullanılmış, bir sonra ki sayfayı heyecanla çevirip okudum heycanı hiç bitmedi kitabın.. Sonuçtta her kitap da kadın ve dahası bir grup dolusu Hacker'lar okumuyoruz değil mi ama 🤭Karakterlerin hepsini sevdim diyebilirim ayrım yapmıyorum 🤭 Sevgili Kübra'nın kalemi daim olsun inşallah başka çıkacak olan kitaplarını da okuruz, bizi bu güzellik ile buluşturan Tuğçe AkıllıoğluTuğçe Akıllıoğlu 'a teşekkür ederim iyi ki Tavsiye etmişsin canım, ve bende bu tarz kitapları sevenlere Tavsiye ederim... Gelelim Konusuna, Özde babasını bir kaza sonucu kaybettikten sonra Annesini ve kardeşinin tüm sorumluluğunu alıyor. Onlara bakabilmek için bir çok işe başvuru yapsa da bir türlü kabul edilmez. Bir gün yine iş görüşmesinden çıktığında, karşısına Onat  diye biri çıkar. Onat ona bir teklif sunar ama Özde kabul etmez bu teklifi, ve birden hic tanımadığı bir Kadın tarafından kaçırılır. Ondan istenilense onların gruplarına dahil olması. Özde gruplarına dahil olacak mı? Yoksa kendi tek düze ama sakin hayatına devam mı edecek? Derken bir mektup alır, mektup da ise bir adres yazıyor bu adres onu nereye  götürecek? Aldığı bir tehdit sonucu ile birlik olmaya karar veren Özde ve Grup üyeleri, birbirlerine güvenebilcek mi? Ortak düşmanlarına karşı birlikte mi savaşacaklar? Peki ya Özde Babası hakkında öğrendikleri ile yüzleşebilecek mi? Anlatılanlar doğru muydu? Babası bildiği Adam değil miydi? Hazar ve Özde arasında oluşan gerilim ama aynı zamanda görülmez bağ, zaman geçtikçe güzel bir aşka yelken açacak mı? Tüm bu soruları merak ettiniz öyle değil mi? Ozaman sizi Maske kitabına alalım efendim 🤭 yukarıda da dediğim