Mart 2019
Kırk Kandil Yayınları

2024 60. kitabı
Okunma: 06 Ekim 2024 22:30
Meczublar "Meczub" kelimesinin fonetiği çocukluğumdan beri kulağıma nedense çok hoş gelmiştir. Çevremde pek görmesem de büyüklerimin anlattığı , meczupların ilginç sırlı hikâyelerini hep ilgiyle dinlemiş ,dinlerken de garip bir haz duymuşumdur. Serde acık meczupluk varsa demek :)) Meczublar... Şems -i Tebrizî "Lemezât-ı Hulviyye " de ; "Ruhlar âleminde bir taife vardır ki,onlar daima zevk ve cezbe hâlinde olup,ruhâni ilimlerden bu zevk hâliyle sırlı sözler söyleyip,kendilerini dâima orada sanırlar" der. İşte bu kitapta da farklı zamanlarda, farklı coğrafyalarda yaşamış Allah'ın cezbesiyle "serleri hoş" olmuş bazı özel zevatın birbirinden etkileyici hâllerini okuyoruz. Kitabı Mustafa Merter 'in Nefs Psikolojisi kitabında bir dipnotta tavsiyesi üzerine almıştım. Mustafa Merter Nefs Psikolojisi kitabında "mecnun" ve "meczup" luk hâllerinin arasındaki farklılıkları detaylı şekilde anlatmıştı. ( Merak edenler için not ) Okurken çok etkisinde kaldığım , iyi ki okumuşum dediğim bir kitap oldu. İlgisini çeken arkadaşlara şimdiden keyifli okumalar diliyorum.
Alıntı
MeczublarMustafa Özdamar · Kırk Kandil Yayınları · 201927 okunma
Deliler içinde ki Veliler
2024 13. kitabı
Okunma: 09 Nisan 2024 17:09
Mustafa Özdamar'ın Meczubar kitabını severek okudum. Delilerin içinde birçok veli olabileceğini gösteren harika bir kitap. Deli olarak nitelendirilen birçok veli insan ile dünya ile ilişkisini kesip Allah dostu olduğunu gösteren bir eser olmuş. Ben herkesin okumasını tavsiye ederim.
Din
MeczublarMustafa Özdamar · Kırk Kandil Yayınları · 201927 okunma

Mustafa ÖzdamarYazar · 43 kitap
Mustafa Özdamar 1946 yılında Konya Güneysınır'da dünyaya geldi. Konya ve Ankara İmam Hatip Liselerinde okudu. Erzurum Yüksek İslam Enstitüsününde iki yıl din ve dünya kültürü alanında eğitim aldı. Mustafa Özdamar Milli Gazete'de köşe yazarlığı yaptı. Çeşitli dergi ve gazetelerde araştırma ve deneme yazıları yazdı. Seyir Defterinde kendi hayatını kaleme aldı. Evli ve 2 çocuk babasıdır.