Theodore Tate Serisi 3

Orijinal Adı:
The Laughterhouse
Sıralamalar

2025 27. kitabı
Bir seri katil ile empati yapabilir misin ?Peki bu katile hak verir misin ? Okuyucu olacak ben yaptım. Bazı noktalarda katilin acısı gözlerimi doldursa da , bazı yerlerde kızdım . Eser bir gece de dört kisinin öldürülmesi ile başlıyor . İki avukat, bir öğretmen ve bir muhasebecinin 19 yerinden bicaklanmasi ve alınlarina bir cümle yazmasi ile başlar. Polisin bu kurbanların ortak özelliklerini bulmaya çalışmasi ve yeni kurbanlar olmadan katilin kimliğini tespitine uğraşır . 19 sayısının katil için önemli bir durum olmadı onlar için iyi bir ipucudur.
2024 55. kitabı
Okunma: 09 Mayıs 2024 08:04
Merhaba arkadaşlar. Hepimize günaydınlar. Musmutlu bir gün olsun! Paul Cleave’nin Theodore Tate serisine yine ne yazık ki ilk kitabı bulamadığımızdan ötürü farklı bir kitapla devam ediyoruz. Yazar, alanında çok fazla yazara sahip olduğu için bu alanda her kitabı istenilen şekilde bulmak da haliyle kolay olmuyor ve bir kitaba ulaşamamanın sıkıntısı da üzerimizde hissediliyor. İlk kitap (Mezarcı) eğer bulabilirsem bende bir Flashback sahnesi etkisi yaratır umarım diyerek kendimi avutmaya da devam ediyorum. En azından karakteri tanımış ve karakterin neler yaşadığını öğrenmiş oluruz diye düşünüyorum. Olaylar yine işlenen iki cinayetle (Herbert Poole ve Albert McFarlane) başlıyor. Christchruch şehrine gidiyoruz. Yazarın burada biraz bilinen bir örnek verirsek, suç için kendine bu şehri adeta bir ‘Gotham’ gibi ortaya çıkardığını görüyoruz. En azından burası Yeni Zelanda’da bir şehir. Katil profili ise garip yaklaştığım bir profil oldu. Çünkü burada işlenen cinayetler bıçakla işleniyor. Bu da bana biraz yazar, Güney Kore’den mi etkilendi acaba diye düşündürüyor. Orada da silah yasak olduğu için cinayet gibi suçlarda bıçak kullanılıyor diye biliyorum. Kitap içeriğine girmeden söyleyebileceğim tek mesele ise katilin hazırladığı bir ölüm listesi, cinayetleri engellemek isteyen polisler ve kitabın baş karakteri Theodore Tate. Bunun yanında şu durumların bir kitap için iyi olduğunu düşünüyorum: Cinayet var, aksiyon var, gerilim var, tabii ki olmazsa olmaz dediğimiz sıkıcı ve bitmek bilmeyen konuşma sahnelerimiz var. Bunları bir tekrar olarak da nitelendirebilirim ama bunun sebebinin biraz da dünyada yapılan dizi ve filmlerin artık iyi tuttuğu için kitaplardan senaryo alması olduğunu düşünüyorum. Yani benim kitabımdan da iyi senaryo çıkar, belki bir dizi belki bir film gelir
·440 syf.·
2020 66. kitabı
Katledilenler kurtuldu, hayatta kalanlar ise ölmek için haykırıyor. Artık mutlu olan tek bir kişi var. Caleb. Sözleriyle yazar kitabı özetlemiş. Tek amacı karısı ve kızının intikamını almak olan Caleb in herkesi peşinden sürüklediği akıcı bir dille yazılmış roman.
Mezbaha
2020 54. kitabı
"Katledilenler kurtuldu, hayatta kalanlar ise ölmek için haykırıyor. Artık mutlu olan tek bir kişi var. Caleb." Kitabın özeti burada. Amacı karısının ve kızının intikamını almak isteyen Caleb'in kahramanı olduğu bu akıcı polisiye roman bence oldukça başarılı. Ne eksik ne fazla dersiniz ya, aynen öyle olmuş. Yeni Zelanda'da en iyi polisiye roman dalında Ngaio Marsh Ödülü'nü üç kez kazanmış, Saint-Maur kitap festivalinin Fransa'da yılın suç romanı, ABD'de Edgar Ödülü ve Barry Ödülü için kısa listeye ve Avustralya'da Ned Kelly Ödülü için kısa listeye alınmış birinin bu güzel romanını, henüz okumamış tüm polisiye tutkunlarına tavsiye ediyorum.
Edebiyat & Roman

Paul CleaveYazar · 9 kitap
Yeni Zelandalı polisiye roman yazarı. Yeni Zelanda, Fransa, ABD ve Avustralya'da en çok okunanlar listesine girmiş ve polisiye kitap dalında ödüller almıştır. Yeni Zelanda'da en iyi polisiye roman dalında Ngaio Marsh Ödülü'nü üç kez kazandı, Saint-Maur kitap festivalinin Fransa'da yılın suç romanı, ABD'de Edgar Ödülü ve Barry Ödülü için kısa listeye ve Avustralya'da Ned Kelly Ödülü için kısa listeye alındı. İlk yayınlanan romanı The Cleaner, 2006'da Random House tarafından yayımlandı ve 500.000'i aşan satışla uluslararası en çok satanlar arasına girdi. Almanya'da Amazon'da 2007'nin en çok satan suç/gerilim romanı oldu. Eylül 2009'da, Cleave'in Cemetery Lake adlı romanı Arrow Books tarafından Birleşik Krallık'ta yayımlandı. Dördüncü romanı Blood Men, Şubat 2010'da yayımlandı. 2011'de Paul, Ngaio Marsh En İyi Suç Romanı Ödülü'nde diğer yazarlar Neil Cross, Paddy Richardson ve Greg Mckee namı diğer Alix Bosco ile birlikte finalist olarak aday gösterildi. Cleave, 2010 yılında yayınlanan Blood Men kitabıyla ödülü kazandı. Collecting Cooper (2011) başlıklı beşinci romanı, yine memleketi Christchurch'te (tüm romanlarının geçtiği yer) geçiyor ve Mezarlık Gölü'nde tanıtılan Theodore Tate'in dönüşünü anlatıyor. Altıncı romanı The Laughterhouse'da (2012), Theodore Tate, 15 yıl önce acemi bir subayken başlayan bir suçun izini sürüyor. Yedinci romanı Joe Victim (2013), Joe Middleton'ı (The Cleaner'dan) içeriyor ve hikayesini The Cleaner sona erdiği andan itibaren anlatıyor. Sekizinci romanı Five Minutes Alone'da (2014), eski Dedektif Carl Schroeder ve Theodore Tate, tecavüz kurbanlarının saldırganlarından intikam almalarına izin veren bir katili bulmak için bir kedi-fare kovalamacasına giriyorlar. Trust No One, Alzheimer'ı geliştiren emekli bir suç yazarı Jerry Grey'in yer aldığı bağımsız bir roman. Hakkında yazdığı suçları itiraf ediyor -ama kitaplarında olmuş olanlar ile olmakta olanlar arasındaki çizgiler bulanıklaşmaya başlar. A Killer Harvest, babası öldükten sonra göz nakli olan Joshua'nın hikayesini anlatıyor. Joshua doğuştan kördür, ancak tıbbi bir aksilik nedeniyle iki farklı göze sahip olur ve hücresel hafıza denen bir şey öğrenir. Babası ve bir katil olmak üzere iki farklı insandan görüntüleri ve anıları görebilmektedir.