Theodore Tate Serisi 1

Cemetery Lake, 2009
Sıralamalar

2017 11. kitabı
Okunma: 22 Aralık 2017 16:04
Uzun zamandır polisiye roman okumuyordum (yaklaşık 6 senedir), son okuduğum polisiye romanı hiç beğenmemiştim. Polisiye romanlara karşı bir soğukluk kaptım. Mezarcı bu soğukluğu biraz da olsa kırmama sebep oldu. Neden mi biraz, anlatayım. Theodor Tate, romanımızın baş kahramanı. İki sene öncesine kadar polis olup meslekten ihraç edilen bir özel dedektif. Çökmüş bir insan, iki sene öncesinde bir trafik canavarı yüzünden beş yaşındaki kızını kaybetmiş ve karısı da felç geçirmiş. Hayattan pek de ümidi olmayan biri. Roman kahraman bakış açısıyla anlatılıyor, yani Dedektif Tate'in ağzından. Bu durum son 100-150 sayfada beni biraz sıktı açıkçası, çünkü karakteri öğrenince bir süre sonra ağzından çıkacak kelimeleri de tahmin edebiliyorsunuz. Yazar Paul Cleave, Yeni Zelanda'nın güneyindeki en büyük şehir olan Christchurch doğumlu. Christchurch, 400 bini aşkın nüfusu olan eski yapılarla kaplı bir şehir. Kitap nerede geçiyor bilin bakalım: Christchurch'te! Bunu size söyleme sebebim öyle büyük bir şehirle karşılaşmayacak olmanız, kitapta geçen mekânlar çoğunlukla aynı. Dedektif Tate, bir kez gittiği yere ilerleyen sayfalarda tekrar tekrar uğruyor ve bu durum da bir süre sonra sıkılmanıza sebep olabiliyor. En bariz örnek, kitabın adından da anlaşılabileceği gibi mezarlık :) 432 sayfalık kitabın 150-200 sayfalık bölümü mezarlık ve yanındaki kilisede geçiyor. Kitap genel olarak sıkıcı değil, ama yukarıda belirttiğim nedenlerden sıkılma ihtimaliniz var. Polisiye türünde daha iyi örnekler bulabileceğinizi düşünüyorum, ama genelde ABD'nin metropollerinde veya İstanbul'da geçen polisiye romanlarından sıkıldıysanız bir göz atabilirsiniz.
2024 80. kitabı
Okunma: 29 Aralık 2024 22:45
Okuduğum en heyecanlı kitaplardan biriydi. Çok güzel bir kurguya sahip, aşırı akıcı bir kitaptı. Sayfaları nasıl çevirdiğimi hatırlamıyorum bile. Hele sonlara doğru o kadar heyecanlıydı ki kitabı bırakamadım elimden. Kesinlikle serinin devamını da alıp okuyacağım en kısa zamanda... Tate, iki yıl önce yaşanan bir olay sonucu polisliği bırakan ve kendi ofisinde dedektiflik yapan biridir. Bir gün şüphelendiği bir ölüm sebebiyle bir mezarın kazılmasını ister ve bu esnada mezarlığın kenarındaki suda cesetler bulur. Her şey böyle başlar... Olaylara bir şekilde bağlanan ve bir şeyleri değiştirmek isteyen Tate, birden cinayet şüphelisi olur ve eğer asıl katili bulmazsa hapse girecektir. Tüm bunların yanında geçmişte yaptığı şeyler peşini bırakmaz ve onu bir uçurum kenarına getirir. O uçurumdan atlaycak mıdır, yoksa her şeye göğüs gerip bunu da atlatacak mıdır?.. Keyifli okumalar dilerim...
2017 21. kitabı
Okunma: 10 Nisan 2017 00:00
Yazarın akıcı ve sade anlatımıyla bir çırpıda okunabilecek bir cinayet romanı.Katili tahmin etmek güçtü bu da romanın sürükleyiciliğini ve çekiciliğini arttırıyordu.Kızını trafik kazasında kaybeden eski bir dedektifin ağzından yazılmış ve olay örgüsü zekice tasarlanmış. Bu türde sevenlere tavsiye edebileceğim bir roman.
2017 176. kitabı
Okunma: 19 Eylül 2017 10:41
Kurgusu kesinlikle muhteşem nefessiz okunmayı hak edecek kadar hemde oldukça başarılı üslup ve sıfıra yakın yazım hatasıyla gözümü de zihnimi de doyurdu demek yerinde olur ona keza Paul Cleave peşi bırakılmayacak harkulade bir kurgucu...
2020 89. kitabı
teodore tate o kadar gerçekçi bir polis ki bazen tüm dualarınız onunlayken bazen ölmesi için beddua ettirecek kadar bunaltıyor sizi. paul cleave başka kitaplarında ikincil, hatta üçüncül kahraman olarak kullandığı karakterlerini başka kitaplarda ana kahraman olarak kullanmış ve bence çok güzel yapmış. hem böylece hangi kitaptan başlarsanız başlayın kahramanların hepsine aşina oluyor ve kitabı çok daha rahat okuyorsunuz. paul cleave kitapları genel anlamda mükemmel polisiyeler.
2021 2. kitabı
Okunma: 14 Ocak 2021 22:00
Paul Cleave’nin okuduğum ilk kitabı ‘Mezarcı’ olmakla birlikte, öyle etkisinde kaldığım için okuduğum son kitabı da olmayacaktır. Her polisiye içerikli kitabın akıcı olmadığını gözlemlemiş birisi olarak, bu kitabın zekice kurgusunun inanılmaz sardığını söyleyebilirim. Keyifli okumalar :)
2021 7. kitabı
Okunma: 09 Şubat 2021 17:26
Gene sinir harbi olduğum bir kitap ve iftiraya kurban dedektif garip bir son . Paul Cleve okuyucuyu psikolojisini altüst edip şaşırtıyor Sonunuda baglasaymıs cok iyi olurdu .
Polisiye Roman
2023 23. kitabı
Okunma: 20 Eylül 2023 12:49
Bu yazarın okuduğum ilk kitabı polisiye roman severler için okunabilir bir kitap. Polis Tate'nin trafik kazasında ölen kızı ve bitkisel hayat yaşayan eşinden sonraki hayatındaki değişimi anlatır. Bu süreçte Tate 2 yıl önce vermiş olduğu kararından dolayı geç kalınmış bir seri cinayetin çözümü için gizli bir dedektif olarak cinayeti çözmeye çalışır.
Roman
2023 1. kitabı
Gerilimi her yerinizde hissedeceğiniz , okumaya başladığınız andan itibaren okumayı bırakmak istemeyeceğiniz , inanılmaz seviyede sürükleyici bir polisiye romanı … şiddetle tavsiye ederim
Polisiye / Gerilim
serinin ilk kitabi
2022 5. kitabı
Oncelikle herkese ıyi okumalar Dedektif tate serisinin ilk kitabini yazarin ise ikinci kitabini okudum ( temizlikci ile birlikte ) temizlikci kitabini cok begenmistim olaylara katilin gozunden baskmasi olaylara farklilik getirmisti ve kurban joe kitabini hemen siparis vermistim ama okumak bir turlu nasip olmadi Mezarci nasildi peki bence yazar gerilimi gizemi aksiyonu ve duygusal bolumleri cok iyi harmanlamis ozellikle yazarin ölen kizi ile ilgili yazdigi yerler inanin anne ve babalar icin okumasi biraz zor yerlerdi yazar o bolumlerdeki duyguyu cok iyi gecirmis okuyculara Bunun haricinde cok iyi bir kitapmiydi ben daha iyilerinide okudum bir once okudugum kitap kestane adam bence cok daha iyiydi ama bu kitabada kotu diyemem hizli okunan ortalama bir polisiye gerilim di Elinizde varsa alin okuyun Arti yonleri : temposu yuksekti okuycuyu sıkmadan okutuyordu bas karakteri sevdim iyi yazilmis ama kitapta beni en cok vuran yerler dedektif tate nin bir trafik kazasinda ölen kızı ile ilgili yazdigi bolumler yazar cok iyi bir işçilik yapmis buralarda Eksi yonleri : cok iyi bir polisiye kitabi degil ortalama seviyede bir kitap yani kestane adam 5.cinayet yada chris carterin kitaplari gibi son yillarda cikmis polisiye gerilim kitaplarinin yaninda biraz sonuk kaliyor

Paul CleaveYazar · 9 kitap
Yeni Zelandalı polisiye roman yazarı. Yeni Zelanda, Fransa, ABD ve Avustralya'da en çok okunanlar listesine girmiş ve polisiye kitap dalında ödüller almıştır. Yeni Zelanda'da en iyi polisiye roman dalında Ngaio Marsh Ödülü'nü üç kez kazandı, Saint-Maur kitap festivalinin Fransa'da yılın suç romanı, ABD'de Edgar Ödülü ve Barry Ödülü için kısa listeye ve Avustralya'da Ned Kelly Ödülü için kısa listeye alındı. İlk yayınlanan romanı The Cleaner, 2006'da Random House tarafından yayımlandı ve 500.000'i aşan satışla uluslararası en çok satanlar arasına girdi. Almanya'da Amazon'da 2007'nin en çok satan suç/gerilim romanı oldu. Eylül 2009'da, Cleave'in Cemetery Lake adlı romanı Arrow Books tarafından Birleşik Krallık'ta yayımlandı. Dördüncü romanı Blood Men, Şubat 2010'da yayımlandı. 2011'de Paul, Ngaio Marsh En İyi Suç Romanı Ödülü'nde diğer yazarlar Neil Cross, Paddy Richardson ve Greg Mckee namı diğer Alix Bosco ile birlikte finalist olarak aday gösterildi. Cleave, 2010 yılında yayınlanan Blood Men kitabıyla ödülü kazandı. Collecting Cooper (2011) başlıklı beşinci romanı, yine memleketi Christchurch'te (tüm romanlarının geçtiği yer) geçiyor ve Mezarlık Gölü'nde tanıtılan Theodore Tate'in dönüşünü anlatıyor. Altıncı romanı The Laughterhouse'da (2012), Theodore Tate, 15 yıl önce acemi bir subayken başlayan bir suçun izini sürüyor. Yedinci romanı Joe Victim (2013), Joe Middleton'ı (The Cleaner'dan) içeriyor ve hikayesini The Cleaner sona erdiği andan itibaren anlatıyor. Sekizinci romanı Five Minutes Alone'da (2014), eski Dedektif Carl Schroeder ve Theodore Tate, tecavüz kurbanlarının saldırganlarından intikam almalarına izin veren bir katili bulmak için bir kedi-fare kovalamacasına giriyorlar. Trust No One, Alzheimer'ı geliştiren emekli bir suç yazarı Jerry Grey'in yer aldığı bağımsız bir roman. Hakkında yazdığı suçları itiraf ediyor -ama kitaplarında olmuş olanlar ile olmakta olanlar arasındaki çizgiler bulanıklaşmaya başlar. A Killer Harvest, babası öldükten sonra göz nakli olan Joshua'nın hikayesini anlatıyor. Joshua doğuştan kördür, ancak tıbbi bir aksilik nedeniyle iki farklı göze sahip olur ve hücresel hafıza denen bir şey öğrenir. Babası ve bir katil olmak üzere iki farklı insandan görüntüleri ve anıları görebilmektedir.