Mezhep Meselesi ve Fıkhi İhtilaflar

Ebu'l-Feth El-Beyanuni

Mezhep Meselesi ve Fıkhi İhtilaflar Gönderileri

Mezhep Meselesi ve Fıkhi İhtilaflar kitaplarını, Mezhep Meselesi ve Fıkhi İhtilaflar sözleri ve alıntılarını, Mezhep Meselesi ve Fıkhi İhtilaflar yazarlarını, Mezhep Meselesi ve Fıkhi İhtilaflar yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Ulemanın ahkamdaki ihtilaf meselesi konusundaki bu hatalı,sathi bakış muhtelif yanlış tutumlara yol açmaktadır. Bazı insanlar bu sebeple fıkhi ihtilafları gereksiz ağır bir yük olarak görüp yüz çevirmekte, bazıları da bu konuyu hedef tahtasına oturtup (ihtilaflara ve ihtilaf edenlere) saldırmakta onlarla muharebeye girişmektedir.
197 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
muazzam bir eser
Çok güzel bir eser. Birçok sorunuzun cevabını bulacaksınız. Muazzam bir eser olmuş Allah razı olsun. Dört mezhebin Farklılıklarını başlıklar halinde hocamız aktarmış. Kaynaklarının olması ve bir çok delil getirmesi açısından da okuyucuya güven veriyor. Allah razı olsun. Mekanı cennet olsun
Mezhep Meselesi ve Fıkhi İhtilaflar
Mezhep Meselesi ve Fıkhi İhtilaflarEbu'l-Feth El-Beyanuni · Rıhle Kitap · 201873 okunma
Reklam
“Her müslüman, fıkhî ihtilafların tabiatını, kaynağını ve sebeplerini kavradıktan sonra konu hakkında sağlıklı bir tavır geliştirebilmek için bunları bilmeye ihtiyaç duyar.”
Sayfa 142 - rihle kitapKitabı okudu
“Düşmanlarımızın, ihtilafları körüklemekten ve saflarımızı parçalamaktan daha büyük ne hedefi olabilir? Dolayısıyla ihlas sahipleri bu hedefler konusunda uyanık olmalı, bu arızaların tedavisinde hikmetle hareket etmelidirler. Aksi halde eskiden beri söylenen şu söz bir kere daha yerini bulmuş olacaktır: “Akıllı düşman cahil dosttan evladır.”
Sayfa 137 - rihle kitapKitabı okudu
“Mezheplerin tamamı doğrudur, hatalı olma ihtimali de vardır. Mezhepler, mezhep kuran imamların nazarında sahihtir/doğrudur; hatalı olma ihtimali vardır, zira mezhep, şer’î nassların anlaşılması ve tatbiki konusunda beşerî içtihadlardan ibarettir. Mezhep sahipleri de hatadan korunmuş insanlar değildir.”
Sayfa 133 - rihle kitapKitabı okudu
Peygamber Efendimiz’in Vefatından Sonra İlk ihtilaf?
“Hz. Peygamber (sallallahualeyhivesellem)’in vefatından sonra Sahabe arasında ilk ihtilaf muhtemelen imamet-i Kübra makamına kimin daha layık olduğu, ümmetinden Hz. Peygamber (sallallahualeyhivesellem)’e kimin halife olacağı konusunda cereyan etmiştir.”
Sayfa 28 - rihle kitapKitabı okudu
Reklam
49 öğeden 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.