Tüm Zamanların En İyisi

Michael Jordan

Sam Smith
Mayıs 2020
Martı Yayınları

Dünyada iki tip basketbolcu vardır, Jordan ve diğerleri!
2021 17. kitabı
Okunma: 20 Mart 2021 23:33
Ülkemizde hobi (özellikle Basketbol) kitapları pek yok. Olsa da pek rağbet görmüyor malesef. Bunu spor kültürümüzün (özellikle Basketbol) biraz zayıf olmasına bağlıyorum genel olarak. Bu sebeple, özellikle bu tür kitapların incelemesini yapmayı daha çok istiyorum. Belki vesile olurum diye umut ediyorum. 1980-1990 yılları arasında Basketbol fırtınası estiren ve hala daha gelmiş geçmiş en iyi oyuncu olarak kabul edilen Micheal Jordan' ın (Majestelerinin) kariyeri röportajlar ile harmanlanarak çok güzel bir şekilde anlatılmış. Michael Jordan' ın bildiklerinizin ötesinde olan rekabetçi yapısını gördüğünüzde daha da şaşıracağınızı söylemeliyim! (Bu efsaneyi yakından takip etmeme rağmen benim dahi şaşırdığım yerler oldu) Jordan' ın 1980 ve 1990' larda, Nba liginin gelişmesi adına Larry Bird ve Magic Johnson ile birlikte önemli katkısı vardır. Sosyal medyanın, cep telefonunun dahi olmadığı o dönemlerde Jordan' ın bir Kafe' de olduğunu çok kısa sürede haber alıp da yüzlerce kişinin oraya akın etmesi Jordan' ın ne kadar büyük kitlelerce sevildiğinin ve taktir edildiğinin bir göstergesidir. Basketbolun Abd' de bu kadar sevilmesinde ve günümüz Nba liginin bu seviyeye ulaşmasında Michael Jordan çok etkili olmuştur. Çünkü Michael Jordan bir basketbolcudan çok daha fazlasını ifade etmiştir basketbolseverler için. Onun yanındayken, aranızda uçurumlar olduğunu hissettirmeyen bir oyuncuydu; Abd başkanlarının dahi hayran olduğu biriydi Michael Jordan. Michael Jordan Basketbol kültürünü bambaşka bir yüksekliğe çıkarmıştır. Öyle ki, Basketbolun mabedi olarak bilinen Abd de dahi salonlar maç zamanları dolmazmış o zamanlar. Pek ilgi yokmuş. Michael öyle bir etki yaratmış ki Michael Jordan' ı izleyebilmek için salonlar tıklım tıklım dolmaya başlamış. Bununla da kalmamış; MJ efsanesi Abd
Spor
Micheal Jordan Kitap İncelemesi
2025 2. kitabı
Okunma: 25 Haziran 2025 23:54
Micheal Jordan bir efsane... Bu kitap Micheal Jordan'ın sporda hiçbir başarası olmayan Chicago'ya ve aynı zamanda 90'larda yeni yeni tanınan basketbola yaptığı katkılar anlatılıyor. Bu kitapta aynı zamanda önemli basketbolcular ve koçların alıntılarından da yararlanılmış. Aynı zamanda Jordanın yaşadığı bazı ünlü olayların yayılmasına da bu kitap kaynaklık etmiştir. Özetle bu kitapta Jordan hakkında her şeyi öğrenebilirsiniz. Basketbol tarihiyle ilgilenenlerin kesinlikle okuması gereken bir kitap... 10 üzerinden 10... İyi okumalar...
Koray Göksu İle Kitap İncelemesi
TÜM ZAMANLARIN EN İYİSİ
2021 6. kitabı
Okunma: 22 Ocak 2021 12:42
Majesteleri Michael Jordan hakkında yazar Sam Smith'in üçüncü kitabı. Yazarın daha ilk cümlede kendi ağzından dinliyoruz; Ne düşündüğünüzü biliyorum: "Michael Jordan hakkında bir kitap daha mı? Yapma!" Daha önce 1990 yılında çok konuşulan ve tepki çeken "Jordan Kuralları" ve sonrasında Jordan'ın ilk emeklilik sonrası geri dönüşünü konu alan "İkinci Geliş" kitaplarının da yazarı Sam Smith. Bu kez komple bir biyografi hazırlamış. Jordan efsanesine baştan sonra tanık oluyoruz. Daha önce Jordan hakkında Günter Soydanbay'ın yazdığı, Mümin Sekman'ın editörlüğü ve yorumları ile katkı verdiği bir kişisel gelişim kitabı olan Jordanizm'i (Michael Jordan Başarı Koçunuz Olsaydı?) okumuştum. Yakın zamanda da yine Martı yayınlarından çıkan Roland Lazenby imzalı Kobe Bryant kitabını okumuştum. O kitap Jordan kitabına göre neredeyse iki katı hacim ile ilk başlarda olaya babasından başlayarak konuyu çok uzatmıştı ve Kobe'yi ancak ilk yetmiş sayfadan sonra okuyabiliyorduk. Jordan kitabı ise 350 sayfa ile doyurucu bir hayat hikayesi sunuyor bizlere. Daha doğrusu hayat hikayesinden ziyade Michael Jordan'ın NBA kariyerini anlatıyor. Çünkü çocukluğu, aile yaşamı, kolej yılları gibi kısımları atlayarak direk Bulls'daki kariyerinden başlıyor. İlk şampiyonluğuna kadar geçen 7 senedeki bireysel başarıları, sonrası gelen three-peat, ilk ayrılık, beyzbol hayatı, ikinci geliş, ikinci three-peat, yeniden ayrılış ve son olarak Wizards dönemi. İlk emekliliğine kadar geçen zaman kitapta daha fazla yer kapsıyor ki 250 sayfaya ulaşıyoruz bu şekilde. Kalan tüm kısım sonraki 100 sayfada anlatılıyor ki son 20 sayfası yazarın teşekkürlerini sunduğu yazarın notu bölümü. Özellikle babasının cinayeti dönemi üzerinde çok durmayarak olayı dramaya dönüştürmemesini takdir ettim yazarın. Yazı içerisinde yüze
Biyografi
2021 7. kitabı
Basketbolun gelmiş geçmiş en iyisi hakkında okunmaya değer son derece akıcı güzel bir kitap kitapta Majesteleri'ni o dönem birlikte oynadığı oyuncular ve rakip takımın oyuncuların röportajlarından oluşuyor
O bir efsane
2021 55. kitabı
Okunma: 01 Ekim 2021 14:25
Tüm zamanların en iyisini biyografisini okumak baya keyifliydi. Bırakın basketbola ilgisi olan spora ilgisi olmayanların bile ismini bir şekilde duyduğu Michael Jordan biyografisiyle karşınızdayım. Tıpkı Muhammed Ali gibi bir simge isim. Kitap da yurtdışında da baya kabul görmüş bir biyografi kitabı. Açıkçası ben kitabı çok beğendim. Bir biyografi için baya hoş ve akıcı bir kitap. Özellikle başka oyuncuların fikirlerinin sürekli olarak paragraflara serpiştirilmiş olması çok çok tatlı bir dokunuş olmuş. Jordan’ı anlatmaya gerek yok. Basketbol’un simgesi, beyzbolsa onun kaçış noktası ama tekrar dönecek hepimizin bildiği gibi. Kitabın bir ikisi eksiği yok değil. Özellikle Jordan biyografisi olan bu kitapta keşke jordan’ın da düşüncelerini okusaydık. Bunun yanı sıra fotoğrafta eklenebilirdi. Olayları ve basketbol hakkında bilgileri baya iyi. Ama mesela Jordan babası ölümü hakkında pek bir şey yok. Aynı şekilde kumar sıkıntıları da pek ele alınmamış. Bunun yanı sıra Last Dance diyebileceğim son sezon çok kısa ele alınmış. Ama Last dance izlerseniz bunun üstünde oranın kısa olması sizin yararınıza olacaktır. Bir de son şikayetim hiç bu kadar uzun bir teşekkür yazısı okumamıştım. Jordan’dan bağımsız yazarın diğer oyuncularla ilişkisini ve teşekkürünü 20 sayfa okumak gereksiz geldi. Çünkü Jordan biyografisi bu. Ama onun dışında baya akıcı ve güzel bir biyografi olduğunu belirtmeliyim. Bence gayet net okunabilir bir kitap olmuş. sizlere de öneriyorum.
Basketbolu yeniden yazan adam
2022 41. kitabı
Okunma: 10 Ekim 2022 12:05
Röportaj üzerinden olması ve bu düş gibi olayların gerçekten olması bu kitabı harika kılan şey , konuşulan isimler en az jordan kadar önemli isimler ; obama, popwich , karl malone, doctor j, ve bu ünlü isimlerin hepside birer jordan hayranı. bu kitabı okuduktan sonra bir kez daha pişman oldum ki o dönemi göremedik canlı canlı jordanı izleyemedik , belgeseli de harikaydı kitapta muazzamdı ama birazcık basket bilgisi ve o dönemlerin bilgisini bilmek lazım çünkü bu kitap bilgi verici değil daha çok tekrar canlandırıcı bilginiz olmadan kesinlikle her şey birbirine karışır ve kitaptan zevk alamazsınız , ülkemizde spor kitapları neden hala çok az okunuyor eleştirdiğim bir tarafta bu