Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Miftahu Dari's-Saade

İbni Kayyim El Cevziyye

Miftahu Dari's-Saade Sözleri ve Alıntıları

Miftahu Dari's-Saade sözleri ve alıntılarını, Miftahu Dari's-Saade kitap alıntılarını, Miftahu Dari's-Saade en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"من أحب العلم و أهله فقد أحب ما أحب الله." ❝Her kim ilmi ve (ilim)ehlini severse, şüphesiz ki Allah'ın sevdiğini sevmiştir.‏‏❞
İbn Kayyım (رحمـہ اللـہ تعالـﮯ) şöyle demiştir: İnsan, ruhu ve kalbi ile insandır. Cismi ve bedeni ile değil, denildiği gibi: "Ruhen insansın, bedenen değil."
Sayfa 111
Reklam
"İnsanlar, Kur'an'ı manasını düşünerek ve tefekkür ederek okumanın faziletini biliyor olsalardı, bunun dışındaki her şeyi bırakır, sadece bu işi yaparlardı. Tek bir ayetin, tefekkür edilerek okunması, anlamaksızın ve tefekkür edilmeksizin okunan bir hatimden daha hayırlı, kalbe daha faydalı, imanın artmasında ve Kur'an'ın tadının hissedilmesinde daha etkilidir."
"ولا ريب أن الجهل أصل كل فساد، وكل ضررٍ يلحق العبد في دنياه وأخراه؛ فهو نتيجة الجهل." “Bütün fesatların temelini cehaletin oluşturduğu konusunda şüphe yoktur. Kulun dünyada ve ahirette başına ne gelirse,hepsi cehaletin neticesidir.”
Kur'an; muhabbet ve istek, korku ve ümit, pişmanlık ve tevekkül, rıza ve teslimiyet, şükür ve sabır… kalbin hayat bulup kemale erdiği bütün hallerin oluşmasını sağlar…
Allâh azze ve celle musibetleri, belaları, sıkıntıları kullarının arasına bir rahmet olarak yerleştirmiştir bunlar ile kullarının hatalarını bağışlar ve her ne kadar insanların nefisleri kötü görsede o (sıkıntılar) Allâh'ın en büyük nimetlerindendir.
Sayfa 291
Reklam
İşlediğim bir günah sebebiyle tam bir ay gece namazından mahrum edildim. Kul ne zaman bir günah işlerse, o günaha nisbetle Allah, bir nimeti ondan giderir.
Sayfa 271 - c.1
‎İbn Kayyım رحمه الله: ‎- Kim Allah'ın kendi kötülüğüne iyilikle karşılık vermesini isterse, insanların kendisine yaptığı kötülüğe iyilikle karşılık versin…
Kuran, kalbin hayat bulup kemâle erdiği bütün hallerin oluşmasını sağlar…
"Kur'an'ı yavaşça ve düşünerek okumaktan daha fazla kalbe fayda veren bir şey yoktur. Hiç şüphesiz Kur'an, bu yola ulaşan bütün hedefleri, bunun için çalışanların hallerini içine alır. Kur'an; muhabbet ve istek, korku ve ümit, pişmanlık ve tevekkül, rıza ve teslimiyet, şükür ve sabır ve bunun dışındaki kalbin hayat bulup kemale erdiği bütün hallerin oluşmasını sağlar."
Reklam
Her ne kadar insanların nefisleri kötü görsede sıkıntılar Allâh'ın en büyük nimetlerindendir...
قال ابن القيّم رحمه الله: "فآيات القرآن تحيي القلوب كما تحيا الأرض بالماء." "Toprağın suyla can bulduğu gibi, kalpler de Kur’ân’ın âyetleri ile can bulup hayâta tutunur."
﴿لَو أَنزَلنا هذَا القُرآنَ عَلى جَبَلٍ لَرَأَيتَهُ خاشِعًا مُتَصَدِّعًا مِن خَشيَةِ اللَّهِ﴾ [الحشر: ٢١] عجبًا من مُضْغَةِ لحمٍ أقسى من الْجبَال تسمع آيَات الله تتلى عليها ويذكر الرب تبارك وتعالى فلا تلين ولا تخشع ولا تنيب! «Eğer Biz, bu Kur’ân’ı bir dağın üzerine indirseydik, elbette sen onu Allah’ın haşyetinden baş eğmiş, paramparça olmuş görürdün..» Haşr: 21 Ne acayiptir ki bir et parçası (kalp), dağlardan daha sert, daha katıdır! Allah’ın âyetleri kendisine okunur, o bu âyetleri işitir, Rabbi tebârake ve teâlâ zikredilir de, o et parçası ne yumuşar ne huşû duyar ne de Allah’a yönelir!
Kul biraz yorgunluk çektiğinde ardından uzun bir rahatlık gelir. Sabrın meşakkatine biraz tahammül edilirse eğer o, ebedi hayatı için onu doğru yola sevk edecektir…
İbn Kayyim رحمه الله der ki: Güzel insanların adetleri, ibadetleridir. Ahmak insanların ibadetleri, adetleridir.
31 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.