Milli Ekonomi Modeli

Ocak 2011
İcmal Yayıncılık

Ekonomi
2018 8. kitabı
Özellikle Para için değil insan için ekonomi, insan merkezli ekonomi anlayışını çok sevdim. “Kaynaklar sınırsız ihtiyaçlar sınırlı sınırsız olan ihtiraslardır” cümlesi devrim yaratacak cinsten. Kapital ekonominin çöktüğü günümüzde bu ekonomiyle insanlığa huzur getirecek çıkış bulunur diye ümit ediyorum
·%11 (100/896 syf.)·
Bütün başlıkları çok iyi anlamak için sindirerek okuyorum. Birçok ülkede uygulanan bir model bu. Gelirlerin adil dağılımı, tam istihdamın sağlanması, sürekli büyümeyi amaçlıyor. Tüketim eksenli bir model Türkiye nin tek kurtuluşu Prof Dr Haydar Baş
2010 6. kitabı
Okunma: 15 Ekim 2010 19:09
Ekonomi konusunda kesinlikle bir milat! Serbest Piyasa Ekonomisi, Kapitalizm ve Sosyalizm dışında insanlığa çare olabilecek yegane çıkış yolu! “Kaynaklar sınırlı, ihtiyaçlar sınırsız” önermesini tarihin çöplüğüne atan ve bir yalandan bizi kurtaran Haydar Baş’a sonsuz teşekkürler.. Paraya yepyeni iki tarif daha ekleyerek ülkelerin kendi kaynaklarıyla ve hangi miktarda olursa olsun kendilerine yetebileceğini matematik formülleriyle ispatlayan model, ekonomik tabuları yerle bir ediyor!
2022 6. kitabı
Okunma: 23 Haziran 2022 16:17
Ekonominin tüm sorunlarını matbaayı çalıştırarak çözüm bulacağını iddia eden bakış açısının anlatıldığı bir kitap. Faiz sebep enflasyon netice kısmını da okuyunca çok da ciddiye alarak devam etmedim açıkçası. Yine de ekonomi üzerine merakı olanların okumasında fayda olduğunu düşünüyorum.
2022 13. kitabı
Okunma: 06 Mart 2022 19:03
Günümüz klasik ekonomi modelleri: “Kaynaklar sınırlı, ihtiyaçlar sınırsızdır” düşüncesini benimsemişlerdir. Milli Ekonomi Modeli ise: “Kaynaklar sınırsız, ihtiyaçlar sınırlıdır” diyerek bu modellere karşı çıkıyor. İhtiyaçların sınırlı olduğunu, sınırsız olanın ise ihtiraslar olduğunu belirtiyor. Gerçekten de bir insanın doğumundan vefatına kadar ki ihtiyaçlarının bir sınırı vardır. İnsanın, ihtirasına yenik düşerek ihtiyacı olmayan şeylere sahip olması ise ihtiyacının sınırsız olduğunu gösteren bir unsur değildir. Kitapta gerek madenler gerek denizler gerekse enerji anlamında olsun, ekonominin hemen her alanında uygulanması gereken sistemler üzerinde duruluyor. Keyifli okumalar dilerim. :)
Ekonomi
2023 3. kitabı
Düzenden ve düzülenlerden sürekli şikayetçi olup ama düzeni değiştirmek için hiçbir çaba sarf etmeyen kişilerin için manifesto niteliğinde bir kitap .... Yazarın siyasi kimliğinden bağımsız değerlendirilmesi halka mal olması kanaatindeyim çünkü İslami bakış açısıyla yazılmış faizsiz ve kapitalizme meydan okuyan bir model olarak tasarlanmış. Ayrıca kaynaklara yaklaşım yeni dünya düzenine çok uygun zira yenilenebilir enerji kaynaklarının değerlendirilmesi ve ön plana çıkarılması dikkat çekici ... Türkiye'de söz sahibi partileri bırakın her düzenden şikayetçi şahsın bu modele kulak vermesi gerekmektedir.
Edebiyat - Şiir - Düşünce

Haydar BaşYazar · 45 kitap
Haydar Baş, (d. 28 Ocak 1947, Trabzon), Türk siyasetçi, iş adamı, ilahiyatçı, yazar, eğitimci. Bağımsız Türkiye Partisi'nin kurucularından ve mevcut genel başkanıdır.2011 Genel seçimlerinde Demokrat Parti'den milletvekili adayı olmuştur. Ayrıca Av TV, İcmal dergisi, Kadırga TV, Köy TV, Meltem TV, Mesaj TV, Sıhhat TV, Yeni Mesaj gazetesi gibi medya kuruluşlarının da sahibidir. Genel Başkanı ve kurucusu olduğu BTP'nin resmî sitesine göre[1] Haydar Baş, ilk, orta ve lise öğrenimini Trabzon'da tamamladı. 1970 senesinde Kayseri Yüksek İslam Enstitüsü'nü bitirdi. Daha sonra lisansüstü eğitimini, doktorasını ve "profesör" unvanını Bakü Devlet Üniversitesi'nden almıştır.