Mimari Üsluplar Önemli Yapılar ve Ünlü Mimarlar

Mimarlık 101

Nicole Bridge

Mimarlık 101 Gönderileri

Mimarlık 101 kitaplarını, Mimarlık 101 sözleri ve alıntılarını, Mimarlık 101 yazarlarını, Mimarlık 101 yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
264 syf.
·
Puan vermedi
·
33 günde okudu
Başlanğıcda maraqla oxuduğum, bitməsini istəmədiyim, sonra isə "tez oxuyum bitsin" dediyim bir kitab oldu. Əsas da, yazarın dini və irqi ayrıseçkilik etdiyini düşünürəm.
Mimarlık 101
Mimarlık 101Nicole Bridge · Say Yayınları · 2016308 okunma
Frank Lloyd Wright'ın da dediği gibi, ''Sanatın anası mimaridir. Kendimize ait bir mimarimiz olmadıkça medeniyetimizin de bir ruhu yok demektir.''
Sayfa 10 - Say YayınlarıKitabı okudu
Reklam
264 syf.
7/10 puan verdi
Okumayı sevdiğim tarzda kitaplar bir yana, kendimi alanımda geliştireceğini düşündüğüm kitapları da böyle aralara sıkıştırıyorum. Çünkü öğrendikçe geliştiğimizin farkındayım, bunun için elimden geleni yapıyorum. Ayrıca kitabı, kitap fuarından bu sene almıştım. Kitap mimari üsluplar, önemli yapılar, ünlü mimarlar hakkında bilmemiz gereken her şeyi özet şeklinde okurlarına sunuyor. Fakat ben kitapta geçen birçok terimi zaten biliyordum. Bilmeyenlerin açıp her defasında bakmaları gerekebilir. Kitabın kapağında aksine herkes için mimarlık diyor ki bu konuda hiç bilgisi olmayan bir insanın bile bu terimleri rahat anlamaları için bu terimler kısa yollu açıklanabilirdi. Bir diğer takıldığım şey ise görselliğin yok denecek kadar az olmasıydı. Böyle bir kitabın en büyük eksiği bu bence. Bahsettiği pervazları, ağ tonozları, beşik çatıları, bileşik payandalar gibi bir çok kavramı görseller koyarak zenginleştirseymiş eğer yazar, daha dolu dolu bir kitap olabilirmiş. Nihayetinde bu kitaptan birçok bilgi edindiğimi, ve beni geliştirdiğini söylemeden geçemeyeceğim. Yazarın, emeğine ve bilgi birikimine sağlık.
Mimarlık 101
Mimarlık 101Nicole Bridge · Say Yayınları · 2016308 okunma
264 syf.
8/10 puan verdi
·
9 günde okudu
Taş Devrinden bugüne mimaride öne çıkan üsluplar, yapılar ve çoğunu gördüğümüz yapıların hiç bilmediğimiz mimarları kronolojik sırayla anlatılıyor. Anlatım tarzı genelde aynı; önce bölümün başlığı sonra bölümde öne çıkacak olgunun yer aldığı birkaç kelimelik alt başlık (örneğin “Antik Roma” ise bölüm başlığı, diğeri “Şehir Planlamacılığı” oluyor veya “Norman Foster” ise “İleri Teknoloji Mimarı” oluyor). Bunlardan hemen sonra genel bilgiler veriliyor. Bir uygarlığın yapı inşa etme tarzı anlatılacaksa hemen bu yapıların özellikleri sayılmayıp önce birkaç paragrafta tarihi özetleniyor, kültüründe öne çıkanlar anlatılıyor ve daha sonra ayrıntıya giriliyor. Veya bir mimarsa anlatılacak olan, önce onun hayatı, yetiştiği dönem anlatılıp sonra inşa ettiklerine değiniliyor. Dilinin sade olması ve bu anlatım tarzı eserin en çok beğendiğim yönleri oldu. Görsellerin az olması dışında büyük bir eksikliğini ise göremedim.
Mimarlık 101
Mimarlık 101Nicole Bridge · Say Yayınları · 2016308 okunma
74 öğeden 81 ile 74 arasındakiler gösteriliyor.