Yazar:
Guardian Yayınları
Ciltli

2025 23. kitabı
Okunma: 21 Ocak 2025 02:56
Benide düşürdünüz şu asker sevdasına. Çıkamıyorum bir türlü. Lakin kafanızdaki bütün askerleri çöpe atın yeni bir tanesi ile tanışıyorsunuz arkadaşlar. Bu bir aslan ve ceylan hikayesidir. Daha minicik bir kız çocuğuyken duasında sevdiği adamı rüyasında görmeyi ve sevdiği adamın da onu rüyasında görmesini isteyen kızımız Şifa ve yıllardır rüyasında hiç tanımadığı bir ceylanın peşinden koşan oğlumuz Mir Aslan. Tabii kader elbette ağlarını örecekti. Yıllarca rüyasında gördüğü kızı en ummadık anda karşısına çıkartacaktı. Öylede yaptı. Ablasından başka kimsesi kalmayan Şifa ona güvenerek ülkesini terk etmek zorunda kalmış ve terör bölgesinde bir kampta zorla tutuluyordu. Bir terör örgütün başını ele geçirmek için nizamlanan Türk askeri Mir Aslan komutanın emrini bekliyordu. Sonrasında neler oldu neler? Hani böyle ne söylesem #spoiler olacağı için ciğerinizin söküleceğini söyleyebilirim sadece. Yani gözüm dolmadan okuduğum çok az sayfası var kitabın bunu itiraf edebilirim. Şifa dualarının karşılığını alıp oradan kurtulmuştu kurtulmasına ama artık hiçbir şey yoktu. Kimsesiz , yersiz ve yurtsuzdu. Onu kurtaran tim ona sahip çıkmıştı. Ben zaten bu kitaplarda en çok tim olayını seviyorum. Böyle aile gibi olmalarını, sıcacık muhabbetlerini ve birbirlerine ölesiye güvenmelerini çok seviyorum. Ay anam ben bu kitapta kime üzüleceğimi şaşırdım Alper ve Esengül'e mi? Şifa ve Mir Aslan'a mı? Hani kitabı nereden tutsan acı fışkırıyor. Sevgili yazarım @humeyraao bana bolca gözyaşı borcun var. Yani devam kitabında bolca kahkaha attırmazsan külahları değişebiliriz. Şimdiden söyleyeyim. (Yorumcu burda yazar ile açık açık pazarlığa girdiğini belli ediyor.) Şifa ve dik duruşuna hayran kalmamak elde değildi. Ee ne demişler? Aslanın eşi de aslandır. Benim iki aptal aşığım Alper ve Aslan ya!
2024 Okuma Raporları
2025 15. kitabı
Mir ~ Hümeyra #KitapYorumu "Nereden anladın geldiğimi?" "Kokundan." Şifa, annesi ve babasını kaybedince ablasıyla beraber babaannesiyle yaşamaya başlıyor. Daha sonra Şifa'nın ablası internette bir adamla tanışıp kaçıyor. Bir süre sonra babaannesini kaybeden Şifa tek kalıyor. Ablası kocasıyla gelip Şifa'yı götürüyor. Şifa'yı orada esir tutuyorlar. Bir gün eniştesi Şifa'yı bir örgütün başı olan adamla evlendireceğini söyleyince Şifa bir şekilde evden kaçıyor. Ve karşısına yıllardır rüyasında gördüğü adam, Mir Aslan çıkıyor... Mir Aslan türk askeri. Bir görev için Şifa'nın olduğu yere geliyor. O da bir anda kaşısında yıllarca rüyasında gördüğü kadını görünce şok oluyor. Ben yazarın başka kitaplarını okumuştum kalemini sevmiştim. Bu kitaptaki dilinide sevdim hiç zorlanmadan rahat bir şekilde okudum. Okurken bayağı keyif aldım karakterleri, yan karakterleri olayları sevdim ama ilişkileri bana çok hızlı oldu gibi geldi. Bu durumdan pek hoşlanmadım. Eğer bir tık daha yavaş yazılmış olsaydı kesinlikle bayılırdım. Amaaa bir amam daha var. Son 20 sayfada okuduğumuz şey... Olayın bu şekilde bağlanıyor oluşu aşırıııı hoşuma gitti beni etkiledi. Hatta hızlı olan olaylar bile o an gözüme çok batmadı diyebilirim. Şifa herkese şifa oluyordu bir kendine olamıyordu. Yaşadıkları kalbimi kırdı. Çok masum bir karakterdi. Mir Aslan'ı sevdim. Bir olaydan dolayı sinirlendim ama sonra ona da hak verdim. Zaten olay çok uzamandan çözüldü, rahatım o yüzden. Asıl Esengül ve Alper ikilisini okumak istiyorum ben. Altında kalp kıracak olaylar yatan çiftlere bayılıyorum, bu çifte bana onu verecek gibi hissediyorum. Alper'in bir nedeni vardır elbette ama yinede çok sinirliyim. Olayı öğrenene kadar gözüme gözükmesin. Orçun karakterinede değinmek istiyorum. Eğlenceli bir karakterdi, hikayesini
2026 31. kitabı
HÜMEYRA~MİR-1~ Selam.Bugün sizlere kalemini çok sevdiğim sevgili humeyraao ‘nun yepyeni serisinin ilk kitabı ile geldim.Yazarın kalemine,kurgu akışına,anlatımına zaten bayılıyorum ki bu kitapta da beni yanıltmadı.Yine şahane bir kurgu olmuştu.Şifa karakterine bayıldım.Yaşadığı tüm zorluklara rağmen ayakta duruşuna ve asla pes etmemesini,aklı başında davranışlarını ve cesaretini taktir etdim.Mir Aslan’ın içinden çıkan kıskanç ve aşık adama,mertliğine kalbimi bıraktım.Ve yazarın olayları sonda ki bağlayış şekline bayıldım.Açıkçası beklemediğim bir durumdu ve bu yüzden ikinci kitabı deli gibi merak ediyorum.Tabi bir de kitapda akıbetlerini aşırı merak ettiğim ikili var ki Esengül ve Alper çifti.Acaba onların sonu ne olacak,neden ayrıldılar çok merak ediyorum ki umarım onları da mutlu bir son bekliyordur.Yoksa çok üzülürüm.Ben kitabı çok severek okudum ve sizlere de kesinlikle tavsiye ediyorum. Hümeyra Mir 1
2025 17. kitabı
Okunma: 12 Şubat 2025 18:14
Hello İstiyorum ki ben susayım alıntılar konuşsun. Lâkin şuracığa birkaç satır eklemeden edemedim. Son dönemdeki askeri kurgu çılgınlığıma yeni bir kitap daha ekledim. Vatana millete hayırlı uğurlu olsun! İsteyince bir yayınevi rahatlıkla her alanda kalitesini ortaya koyuyor. Hem kendini hem de yazar/kitabını bir şekilde geliştiriyor. Yazar ve kalemiyle önceden tanışmış ve o hikayesini sevmemiştim bir şans daha vererek Mir kitabına başladım ve kitap beklentimin epey üstünde çıktı. Mir Aslan ve Şifa daha ilk sayfalardan gereksiz olan önyargımı yerle bir etti. Şifa'nın küçükken ettiği duası yıllar sonra o kişiyi karşısına çıkarıyor. Mir Aslan ise yıllardır rüyasında gördüğü ve asla tanımadığı kızı bir anda karşısında görünce neye uğradığını şaşırıyor. Hem de en olmadık yerde operasyon için gittikleri sınır ötesi operasyonunda! Eniştesi tarfından zorla evlendirilmeye çalışan Şifa Türk askerlerinin geldiğini öğrenir ve evleneceği gün bir şekilde kaçıp Mir Aslan'ın ekibine sığınır. Devamında ise zorda olsa ülkeye dönüşünü, Mir Aslan'ın kanatları altında hayata yeniden tutunmaya çalışmasını, geçmişten gelen sırların gün yüzüne çıkmasını ve en önemlisi kurtarıcısı Mir Aslan'a duyduğu imkansız aşkını büyük bir keyifle okumaya başlıyoruz. Yormayan, sıkmayan en çok da merakta bırakan konusu ile askeri kurgular listeme güzel bir giriş yaptı. Bana böyle askeri kurgularla gelin.. Serinin devamını beklerken bunu mutlaka alın OKUYUN ve OKUTUN KitapRüyasından Sevgilerle
Kitap Yorumu
2025 38. kitabı
HÜMEYRA~MİR-1~ Selam.Bugün sizlere kalemini çok sevdiğim sevgili humeyraao ‘nun yepyeni serisinin ilk kitabı ile geldim.Yazarın kalemine,kurgu akışına,anlatımına zaten bayılıyorum ki bu kitapta da beni yanıltmadı.Yine şahane bir kurgu olmuştu.Şifa karakterine bayıldım.Yaşadığı tüm zorluklara rağmen ayakta duruşuna ve asla pes etmemesini,aklı başında davranışlarını ve cesaretini taktir etdim.Mir Aslan’ın içinden çıkan kıskanç ve aşık adama,mertliğine kalbimi bıraktım.Ve yazarın olayları sonda ki bağlayış şekline bayıldım.Açıkçası beklemediğim bir durumdu ve bu yüzden ikinci kitabı deli gibi merak ediyorum.Tabi bir de kitapda akıbetlerini aşırı merak ettiğim ikili var ki Esengül ve Alper çifti.Acaba onların sonu ne olacak,neden ayrıldılar çok merak ediyorum ki umarım onları da mutlu bir son bekliyordur.Yoksa çok üzülürüm.Ben kitabı çok severek okudum ve sizlere de kesinlikle tavsiye ediyorum. Şifa Sürmeli;küçük yaşta babasını kaybetmesinin ardından,annesinin de terk etmesi ile köylük yerde ablası ve babaannesi ile bir başlarına kalırlar.Şifa küçük yaşta öyle bir dua eder ki yıllarca rüyasında hep aynı adamı görmeye başlar ama rüyayı gören kişi yalnız kendisi değildir.Aradan geçen süre zarfında ablası internette bir adamla tanışır ve bir gece sessiz sedasız ortadan kaybolur.Şifa ve babaannesi tek başına kalır.Şifa bir süre sonra babaannesini de kaybedince yalnız kalır.Tamda bu sıra da ablası ve eniştesi ortaya çıkar.Şifaya onlarla gitmeyi teklif ederler ama bu gidiş şifanın cehennemi olur.Çünkü eniştesi terör örgütü mensubudur ve Şifa’yı sınır ötesine getirmiş burada zorla alı koymaktadır.Şifa her fırsatta kaçmayı denese de başarısız olur.Taki bir gün Türk askerleri gelene kadar. Mir Aslan Türkoğlu;anne ve babasını teröre kurban verdikten sonra asker olmaya karar
·400 syf.·
2025 178. kitabı
MİR Şifa teröristlerin olduğu yerde mahsur kalmış. Ne kadar kaçmaya çalışsada hep yakalanmış. Bir gün onu evlendirecekleri ile bağlı haber alır ve bu sefer kaçmayı kafasına koyar. Ya kaçacaktır, ya da kendisini öldürecektir. Bilinmeyen bir kişiden mektup alan Şifa Türk askerlerinin burda olduğunu ve gidicekleri öyrenir. Onların yeri mektupda yazılıdır. Şifa eline bu fırsat geçmişken kaçacak ve kendisini bekleyen gerçeklerle üzleşmek durumunda kalacaktır.... ---------------------------------- Spoiler ola bilir Aslında ne yalan söyleyim başta seveceğime inanmamıştım. Oysa akıcı bir kitapmış meğerse. Sıkılmadan çabucak bitirdim. Başta rüya olayı bana garip gelmişti. Böyle şey nasıl olsun ki yani. Sonda bambaşka şeylerin olduğunu öyrendiğimde herşey yerine oturdu artık. Şifa ve Aslan bilmeden birbirlerinin kaderlerine yazılmışlar resmen. Bir tek Aslan'a sinirliyim oda Şifa'nı kaybedeceğini anladığındamı ayrılmağa karar veriyosun bak. Orda Şifa çok çabuk affetti bence. Biraz daha süründürseydi keşke. Asude orda Aslan'ı özgür bıraktığında ben sanmıştım ki tam tersi olacak. Doğru bir karar verdi ama ben bu kadar yıl sevdiği adamı bir anda bırakmasını garipsedim. Diğer kitapda başımıza oyun açmasa iyidir. Umuyorum serinin diğer kitaplarınıda böyle severim
2025 26. kitabı
Okunma: 23 Şubat 2025 23:17
Şifa kimsesiz kalınca onu babaannesi büyütmüştür. Küçükken evleneceği adamla birbirlerini rüyalarında görmek için dua etmiştir. Ve o günden beri bir adamı rüyalarında misafir etmeye başlamıştır. Babaannesini kaybettikten sonra ablası çıkıp gelmiş ve eniştesi ile bir süreliğine kendi köylerine davet etmiştir. Lakin ablasının cennet olarak anlattığı köy onun cehennemi olmuştur. Terörün ortasında, örgütler ile iş yapan, kadınların bir hiç olduğu o köyden kurtulmak için bir yıl boyunca uğraşmış ancak sonu dayak ve işkence ile bitmiştir. Birgün su çekmek için gittiği kuyunun oradaki askerlerin başındaki yüzbaşının yıllardır rüyalarında gördüğü adam olduğunu fark etmiştir. Birisini görünce korkusundan eve kaçmıştır. Ama bu seferde eniştesinin onu örgütün başındaki adama sattığını öğrenmiştir. Şifa'nın tek kurtuluşu köyün dışında bekleyen askerlerdir. Mir Aslan Türkoğlu, başarılı bir yüzbaşıdır. Operasyondan dönerken durdukları köyde gördüğü kızın orada esir olarak tutulduğunu öğrenmiştir. Ardından kendisine doğru koşan kız kucağına düşüp peçesi açılınca aslında onun yıllardır rüylarında gördüğü kız olduğunu fark etmiştir. Mir Aslan'ın bundan sonraki tek amacı ise kollarındaki kızı vatanına geri götürmek olacaktır. Şifa ve Mir Aslan'ın ilk karşılaşmalarından itibaren eriye eriye okuduğum bir kitap oldu.Şifa çok zor zamanlar geçirmiş olsa da birgün bile pes etmeyen çok güçlü bir karakterdi.Sonunda rüyalarındaki adamın kucağına düşmesiyse kaderin cilvesiydi.Mir Aslan ise kendi doğruları olan ve kimsenin o doğrulardan döndüremediği biriydi.Ta ki Şifa'ya kadar...Adamın aklıyla oynadı resmen.Bizim Aslan oldu size kedi.Şifa'nın peşini bırakmayan bir geçmişiyle Kaosa doğru emin adımlarla ilerliyoruz gibi görünüyor.Aynı zamanda ablası ile alakalı saklı kalan bazı şeylerin
Mir Kitap Yorumu
2025 1. kitabı
Mir - Hümeyra 10/10 Herkese selamlar, sizlere yeni bir kitap yorumu ile geldimmm. Kitabımız Mir. Öncelikle Mir’in bir askeri kurgu olduğunu söylemeden edemeyeceğim. Askeri olaylar çok ön planda olmasa da olaylar askeri olaylar sayesinde başlıyor. Tabii belki de çocukluk da diyebiliriz. Eğer beni bir süredir takip ediyorsanız askeri kurgu sevmediğimi bilirsiniz. Lakin ben bu kitaba eridim bittim. O kadar güzel duygular yaşattı ki bana. İyi ki okumuşum iyi ki… Kitabı sevememin en büyük etkenlerinden biri ise yazım diliydi kesinlikle. Hümeyra’nın öyle sağlam öyle etkili bir dili var ki. Duyguları ciddi anlamda iyi geçiriyor. Kesinlikle başka kitaplarını da okuyacağım. Bir diğer husus da kitabın dolu dizgin ilerlemesi. Kitapta kesintisiz olarak bir şeyler yaşanıyor hem yazarın dili hem de olayların doluluğu sayesinde kitap sizi asla ve asla sıkmıyor. Çok iyi hatırlıyorum kitabımız çıktığında “Erkek karakterim ağzından anlatılan askeri kurgu” adı altında çok konuşulmuştu. Ki bence hak ediyor. Bu konu hakkında tamamen erkek karakterin ağzından olmasa da erkek karakterin ağzından çok fazla bölüm okuduğumuzu söyleyebilirim. Tabii mutlaka her şey mutlu mutlu gidemezdi. Kitabımızın ortasında birden çıkıveren Asude. Spoiler olmaması adına bir şey demiyorum ama okuyanlar anladı. Kitabımızın sonuna geldiğimizde Şifa ve Mir’in bulundukları yer, geçirdikleri vakit benim için çok iç ısıtıcıydı. Sonunda da büyük bir duygu karmaşası vardı. Genel olarak daha önceden okuyan kişilerle konulunca bu duygu karmaşası içinde kaybolduk bence okurken hepimiz. Çok küçüklükte yaşadıkları da birbirlerini bu kadar yakınmışcasına görmelerini açıklıyor. Benim için harika bir okuma deneyimiydi. Devamını merakla bekliyorum. Görüşmek üzere… Mir 1 Hümeyra
·400 syf.·
2025 6. kitabı
Hayırlı akşamlar dilerim. Öncelikle kitap konu bakımından o kadar sürükleyici ve yeterliydi ki benim için hiç sıkılmadan, keyif alarak bitirmiş bulunmaktayım. Düştüm bir asker batağına diyebilirim ama bu bildiğimiz askerlerden değil MİR ASLAN TÜRKOĞLU okurken bile hayran olarak okuyorsunuz, kendinden emin ne istediğini bilen karakteri ve duruşu o kadar yeterliydi ki benim için. Karakterleri o kadar güzel nakış nakış işlemiş ki birbirleri ile olan ilişkileri bile beni cezbetti her şey olması gerektiği gibiydi. Yazarımızın ilk okuduğum kitabıdır ve kalemini çık beğendim. Gereksiz hiç bir detayı vermemiş ve her şeyi tam tadında olması gerektiği gibi işlemiş. Diğer çıkacak serilerini de heyecanla bekliyorum. Devamını merakla bekliyorum. Çok severek , içim kıpır kıpır olarak okudum ve her detayı aralarındaki diyalogları hep yüzümü gülümseterek okumama neden oldu.
2025 24. kitabı
Okunma: 11 Haziran 2025 04:11
Kadere inanır mısın? Ben inanırım. Bir rüya ile başlayan yazgının hikayesini okudum az önce ve bir kez daha kaderin çarklarının isteğimizle ya da isteğimiz dışında nasıl dönebildiğini anladım. Bazı şeyler bir duadan, bir istekten çok daha fazlasını gerektirir. Ve her kalpten ya da dilden dökülen söz, dua niteliği taşır. Bu hikayenin teması kesinlikle bu. Bir söz, bir dua, bir dilek, bir rüya ve tüm bunlardan da öncesinde yazılmış bir yazgıdan doğan aşk hikayesi... Şifa... Adı gibi herkese şifa olabilmiş ama kendi yaralarına sürecek merhemi dahi olmayan, yaralarına şifası dokunmayan bir genç kadın. O öyle bir kadın ki zulme, şiddete ve onun mecbur bırakıldığı düzene boyun eğmeyip, başkaldırı ve cesaretle esaretine çıkış yolu buluyor. Mükemmel bir karakter, okurken hayran olmamak elde değildi. Ve Mir Aslan... Adı gibi aslan yürekli, cesaretli ve sözünün eri bir yüzbaşı... Yıllar önce küçük bir kız olan Şifa'nın babaannesiyle sohbeti sonrasında ettiği dua ve istediği dilek ile rüyalarında bir kadını kovalamaya başlayan Mir Aslan, görev icabı yolu İran tarafına düşünce sürekli rüyalarında gördüğü o kadını esir düşmüş bir halde operasyon bölgesinde görür ve neye uğradığını şaşırır. İkili arasındaki güçlü çekim, tanışmışlık hissi başta rüyalardan ibaretmiş gibi gözükse de işin aslı bambaşkadır. Aşk ve kader ikili için karşı koyamayacakları şekilde karşılarında durur. İkilinin kimyasına bayıldım! Şifa'nın özgüveni, kararlı duruşu, cesareti, kendine olan saygısı ve pes etmemesi harikaydı. Okurken sürekli işte benim kızım derken buldum kendimi. Ve komutan... Aşkı, hisleri, duruşu ve mertliğiyle o kadar tarifi imkansız bir karekter ki hayran kaldım. Yüzbaşı Mir Aslan, Hümeyra'nın kitap karakterleri içerisinde benim için ilk sıradaki yerini aldı. Yüreğim sızlaya sızlaya