Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Miras Gönderileri

Miras kitaplarını, Miras sözleri ve alıntılarını, Miras yazarlarını, Miras yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Hele kendi kendisinden hiç memnun değildi.
Sayfa 289
Her ailenin içinde derin bir dedikodu, bir geçimsizlik.
Sayfa 289
Reklam
Hayat boş ve bilüzumdu... Sanki yaşamak niçin?
Sayfa 289
Her ümit elden kaçmış, her şey boş, neticesiz. Bu insanlar ne olmaya çalışıyorlar? Neye bu kadar uğraşıp yoruluyorlar?
Sayfa 256
Meşrutiyet nedir? Hiç düşünmemişti. Nereden kalmışsa hatırasında, sultan tarafından boğdurulmuş bir Mithat Paşa vardı ...
Sayfa 196
Malum ya, bu dünyada, olan olmayana borçludur.
Sayfa 183
Reklam
Ne varsa bizim büyükbabamızın malında bir şey varmış, miras ailemizden hiçbirine ne yaradı ne yarayacak.
Sayfa 174
Hayat boş ve gelecek karanlıktı. İnsanları hayatın rekabetleri, ihtirasları, derin mücadeleleri içinde tesanütsüz(dayanışmasız), muavenetsiz(yardımsız) görüyordu.
Sayfa 22
·
Puan vermedi
Miras
Miras
Memduh Şevket Esendal
Memduh Şevket Esendal
'ın yazdığı bu romanda, II.Abdülhamid döneminde İstanbul'da yaşayan Silahtar Ali paşa ve ailesinin yozlaşıp çöküşü anlatılıyor. Miras yüzünden aile fertleri birbirine düşer. Konak zamanla dağılır. Herkes başka yerlere gider. Olaylar genellikle Asım, halası, amcası onların aileleri, ve evlerinde yaşayanların hayatları çevresinde geçiyor. Asım'ın taşradan İstanbul'a halasının yanına gelmesiyle aile üyeleri tekrar birbirleriyle görüşmeye başlıyorlar. Asım bir iş bulamıyor halasının yanında kalıyor. Roman bir sonuca ulaşmadan yarım kalmış. Yazarın romanı tamamladığı fakat bulunamadığı söyleniyor. Türk edebiyatı türünde güzel bir eser. Ben bu romanı okumadım, sesli kitap olarak dinledim. Herkese bol kitaplı günler dilerim..
Miras
MirasMemduh Şevket Esendal · Bilgi Yayınevi · 2003137 okunma
237 syf.
·
Puan vermedi
Mehmet Şevket'in 3'üncü romanıdır. Bana pek hitap etmedi. Memduh Şevket’in 1925’te Meslek gazetesinde tefrika edilmeye başlanan Miras romanı, Silahtar Ali Paşa ve ailesini ele alan bir yozlaşma, çürüme ve dağılmanın hikâyesidir. Romanda II. Meşrutiyet dönemi öncesinin siyasi gerilimleriyle aile bireyleri arasındaki çatışmalar, menfaat arayışları ve ahlaki yozlaşma iç içe verilmiş, böylelikle toplumsal ve bireysel dönüşümlerin girift yansımaları üzerine düşünme imkânı ortaya çıkmıştır. Değişen yaşam biçimleriyle ortaya çıkan karşıtlıkları gözlem gücüyle birleştiren Esendal, Miras’ta kurduğu atmosferle edebiyatımızın en temel izleklerinden olan mekânın ve ailenin dağılışını bir kez daha gözler önüne seriyor. Miras, bizde henüz hiçbir numunesi görülmemiş bir romandır. İçinde memleketin gözlerden ve hafızalardan büsbütün silinmekte olan eski hayatı çok kuvvetli ve bilhassa canlı tablolar hâlinde tespit edilmiştir. Bilâ-tereddüt iddia edebiliriz ki son yarım asırlık nesil içinde Türk edebiyatının İstanbul hayatının ince hususiyetlerini tarihe edebî vesikalarla tespit edebilecek bundan kuvvetli bir roman yazılmamıştır.
Miras
MirasMemduh Şevket Esendal · Kapra Yayıncılık · 2022137 okunma
108 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.