spoiler içerir
gerçekten kötüydü.
bir yazar bu kadar başarılı bir seriyi nasıl böyle korkunç bir şekilde sonlandırabilir gerçekten anlamadım. 414 sayfalık kitabın 350 sayfasında hiçbir şey olmuyor, bize güçlü olarak gösterilen katniss hep hasta hep sorunlu. sürekli iki erkek arasında kalıyor. bi onu istiyor bi onu hangisini sevdiğine hangisini istediğine kendisi de karar veremiyor kitap boyunca. zaten kitabın sonunda da mecburiyetten peeta’yla oluyor gibi. o kadar rahatsız ediciydi ki bunları okumak. peeta’yı aylar sonra işkencelerden sonra ilk defa görüyor akşamına gidip gale’i öpüyor falan. rezaletti. katniss’i nasıl bu kadar ezik gösterebilmiş yazar gerçekten anlamadım. ilk kitap mükemmeldi, 2. kitap başlarda sıkıcıydı ama sonradan akıyordu, bu kitap ise felaketti. bir ayda okudum ki normalde bir kitabı bir günde okurum. gereksiz olayları detaylıca sayfalarca yazmış, en sevilen en önemli karakterlerin ölümünü iki cümleye layık görmüş. finnick gibi sevilen bir karakterin arkasından yas bile tutulmuyor, ölümü bir paragraf bile sürmüyor. ama saçma sapan planlar için on sayfa harcanıyor. prim bu olayların başlamasının temel nedeni, katniss hayatını kardeşi için tehlikeye atıp oyunlara katılıyor. ve prim pat diye ölüyor yine iki cümle içerisinde. kitaba bir ideoloji uyarlayanları asla anlamıyorum. savaş çocuklar vs. böyle rezalet bir son hiçbir ideolojiyi de haklı çıkarmaz resmen seriyi mahvetmiş. sonuna gelecek olursak, sonu daha da kötü. katniss 12. mıntıkada gale olmadığı için mecburiyetten peeta’yla evli mutsuz çocuklu yaşıyor. peeta’yı zerre hak etmemesine rağmen. ve yine esir, yine mutsuz, yine karanlık bir son. kitaba devam etmekteki tek amacım seriyi bitirmek ve sonunu görmekti, gerek de yokmuş. ilk kitaba 10 puan vermiştim. başka bir kitap olsa katniss’in saçma