Model Evren

Edebiyatist Yayınları
Sıralamalar

2020 15. kitabı
Okunma: 22 Mart 2020 23:25
Model Evren, Bilimkurgu Kulübünden tanıdığım Varlık Ergen'in ilk romanı. İlk başlarda beklentimi düşük tuttum ama Model Evren beni öyle bir içine aldı ki anlatamam. Fazla uzatmadan ve spoiler vermeden sadede gelmek istiyorum. Model Evren, Yerli Bilimkurgu çerçevesinde okuduğum en güzel kitaplar arasına girdi. Hatta biraz daha ileri giderek şunu da söyleyebilirim; İnsanlığın bir özeleştirisi olan Model Evren, okuduğum en güzel bilimkurgu romanlarından birisiydi.
Bilim kurgu dünyamızın yazarı Varlık Ergen
2020 3. kitabı
Yazılış amacına tanık olduğum roman cesur, farklı ve özgün oluşunu yazarın karakteriyle örtüşüyor. Şahsını tanıdığım beraber yenipapirüs e dergisinde eser incelemesinde bulunduğumuz eser paylaştığımız değerli bir yazar. Bilim kurgu dünyamızın saygıdeğer üyelerinden ve yapıtların sıkı takipçisi.
İnsanlık Tarihine Tanrısal Bir Yolculuk: Model Evren
2022 2. kitabı
Varlık Ergen varlikergen.com bilimkurgukulubu.com adresinde yayımlandı. Bilimkurgu edebiyatının revaçta olduğu şu dönemde, birbirinden güzel hikayeler ve öykülerle hayal gücümüzü besleyerek bu alanda yavaş yavaş birer üretici konumuna geliyoruz. Önceden sadece okuyan ve okuduğunu birkaç paragrafla yorumlayan kitle, şimdi farklı farklı evrenleri beğenimize sunuyor ve sunmaya da devam ediyor. Bizlere düşen de bu eserleri okumak ve fikrimizi karşı tarafa ulaştırmak. İşte bu noktada yapacağımız ilk şey ise yerli yazarlarımıza bir şans vermek. Onların ve hikayelerinin zihinlerimize girmesine fırsat tanımak. Eserlerini okurlarıyla buluşturan yazarlarımızın sayısı her geçen gün artmakta. Varlık Ergen de bu kervana katılan yazarlarımızdan biri. Daha önce Felsefe Hayat, Yeni Papirüs ve Bilimkurgu Kulübü gibi sitelerin yanı sıra lgbti.org‘daki yazılarıyla üretken bir kalemi olduğunu gösteren Varlık Ergen, ilk romanı Model Evren ile de yazın hayatını taçlandırdı. Edebiyatist etiketiyle raflarda yerini alan Model Evren’in kapak tasarımını Şenay Türk üstlenirken, editörlük koltuğunda Gizem Aydoğan yer alıyor. Yapay zeka ve yapay zeka destekli insanların hüküm sürdüğü bir geleceği işleyen roman, bilimkurgunun alt türlerinden zamanda yolculuk ve alternatif evrenler gibi temaları içinde barındırmasıyla da yerli bilimkurgu edebiyatına iddialı bir giriş yaptı. 24. yüzyılın yeni yaşam standartlarına tanık olacağımız romanda her şey, YZDİ ve YZ (Yapay Zeka Destekli İnsan ve Yapay Zeka) topluluğunun seçtiği sözcü Nora‘nın, Model Evren’in yaratıcısı olan Lucas’ı ziyaret etmesiyle başlıyor. Zira Lucas‘ın Model Evren ile kurduğu plan, insanların yeni efendisi konumundaki robotların dikkatini çekmiştir. Karşılıklı konuşmalar ve açıklamalarla geçen bu giriş kısmı yazarın oluşturduğu gizem
Türk Edebiyatı
Model Evren | Bilimkurgu Romanı
2024 2. kitabı
Varlık Ergen Model Evren varlikergen.com Model Evren: Politik/Sert Bilimkurgu. İlk baskısı Ocak 2020’de yayımlanan Model evren, gözden geçirilmiş içeriğiyle yeniden sizlerle! Yapay Zekâ, insanlık için bir tehdit midir? İnsanı kendisinden korumak mümkün müdür? Biricik İnsan ve Biricik Tanrı modellerinden şüphe duymalı mıyız? Bilim ve din arasında yaşanacak muhtemel savaşın galibi kim olacak? Zamanın sınırlarını aşan bu roman, teknolojinin sunduğu olanaklarla şekillenen geleceğin toplumunu tasvir ediyor. Model Evren; Lucas ve Nora’nın hikâyeleri aracılığıyla, okuyucuları varoluşun derin sırlarına doğru bir yolculuğa çıkarıyor. Bu cesur ve yenilikçi roman, sizleri bilinmeyenin kalbine götürerek, hayatın gizemlerini keşfetmeye davet ediyor.
Model EvrenVarlık Ergen · Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık · 20247 okunma

Varlık ErgenYazar · 2 kitap
Çok sayıda öyküsü, şiiri, film/dizi ve kitap incelemesi yayımlanan yazar; bilimkurgu, karanlık/gotik türlerde öykü ve şiir yazmaktadır. Ayrıca bilimkurgu etiketi taşıyan film/dizi ve kitaplar hakkında ayrıntılı incelemeler kaleme almaktadır. Yazara Ait Eserler ⊛ Model Evren (Politik Sert Bilimkurgu, Ocak 2020 – Mayıs 2024.) → Yapay zekânın kurduğu bir insanlık tarihine tanrısal bir yolculuk. ⊛ Sinestezi (Post-Apokaliptik / Sosyal Bilimkurgu, Aralık 2021 – Ekim 2024.) → Duyu karmaşasında alternatif evrenlere açılan sinestetik zihinler. ⊛ Kara Dua (Gotik / Şiir, Eylül 2023.) → Türk Edebiyatı’nın ilk gotik şiir kitabı. ⊛ Matem (Gotik / Şiir, Mart 2024.) → Türk Edebiyatı’nın ilk gotik şiir kitabı. ⊛ Kutsal Kitap (Hipnotik Telkin / Lirik-Alegorik / Reddiye, Kasım 2024.) → Yüksek frekanslı boyutlara kapı açan, ruhsal uyanışa hizmet eden içsel yolculuk. ⊛ Zarîh Mantraları | Hatırlayış I ve Hatırlayış II Albümleri (Spiritüel, Mayıs 2025.) → Zarîh Dili’nde yazılıp seslendirilen ve 48 kadim mantradan oluşan, ruhsal uyanışa hizmet eden frekans kapıları. Söz – Düzenleme – Seslendirme – Müzik – Miksaj: Varlık Ergen ⊛ Arınmanın Sesi: Mantralarla 21 Gün | Spiritüel Bilincin Bütüncül Rehberi (Spiritüel, Temmuz 2025.) → Varlıklar, Rehberlik ve Işık Kapıları: 76. Boyuta ve ötesine uzanan bu kitap, Işık Rehberleri ve Mantralarla, tekâmül kapılarını usulca aralayarak seni çok katmanlı “Benliğinle” buluşturur, geçitleri Işıkla açar.