Eylül 2023
Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık

2023 203. kitabı
Okunma: 26 Eylül 2023 12:45
Selam #gotikedebiyatı sevdiğimi sık sık tekrarlıyorum. Gotik edebiyat ,karanlık kitaplar okurken ayrı dünyaya ışınlanıyorum adeta. #gotikşiir okumayı da çok seviyorum .#edgarallenpoe sevdiğim gotik edebiyatcıların başında geliyor. Özellikle de #kuzgun şiir okurken ayrı bir keyif veriyor. Gotik türde #şiir araştırması yaptığımda çok fazla bir alternatif olmadığını görünce üzülmüştüm. Özellikle #türkedebiyatı nda böyle bir eser bulamadım. Taa ki #karadua ile karşılaşıncaya kadar . #varlıkergen in kaleminden çıkan Kara Dua , gotik ve karanlık şiirler içeriyor. Okurken o karanlık, ölüm, yalnızlık, korku, kasvet dizelerden yayılarak benliğinizi sarıyor. Yazarın yarattığı o atmosfere kısa süreliğine de olsa giriyor, aldığınız her nefeste o duyguları içinizde çekiyorsunuz. Bu karanlık yolculuğun tamamı karamsar değil. Ben ucunda aydınlığı ve ümidi hissettim okurken . Zorlu yolların sonunda çıkılan ferah bir ortam gibi bu tünel de tamamen karanlık değildi. Yazar yozlaşmışlığa ve yaşananlara tepki veriyor , onlardan uzaklaşırken de girdiği karanlık ve tekin olmayan , yalnızlık ile başbaşa kaldığı anlarda da duygularını yansıtırken aydınlığa doğru da adım adım ilerliyor. Ebrahel Lurci'ya ait olan kapak illüstrasyonu da kitabı okuduktan sonra daha da anlamlı oldu benim için. Her baktığımda farklı bir yönünü keşfediyorum kulaklarımdaki uğultuya dayanacak gücüm kalmadı. nefessizim toprak altında. bekliyorum. ölüm karşımda. bana bakıyor. uzatıyorum ellerimi. yalvarmıyorum yok. ölüm karşımda. bana bakıyor. kramplar giriyor mideme. bedenim titriyor çaresizlikte nefes alamıyorum. titriyorum. bedenim soğuk. bedenim aç. ölü çiçeklere dokunarak yürüyorum geçmişim ve geleceğim bulanık pişman değilim günahlarımdan parıldamakta hâlâ karanlıkta gördüğüm ruhlar teslim olmadım
2023 1. kitabı
KARA DUA Daha önce pek okumadığım bir türde #gotikşiir türünde bir kitapla geldim size. Şiir severim bilirsiniz. Bu kitabıda sevdiğim not aldığım şiirler oldu. Ama en çokta kitabın kendine özgü kapağı ve arka yazısı meraklandırdı beni. Yazarımız kalemine sağlık. İçinden geçenleri tüm gerçekliği ile şiirlerine yansıtmış. Karanlık hayatları ölüm ayrılık hepsini barındırmış cümlelerinde. #alıntı Bir yarasın artık Kapanmaz bir yara Sır dedin karşı koymadın Eğildin Büküldün
Şiir
Gotik tarz
2023 65. kitabı
Merhaba dostlarım “Kara Dua” #alıntı “Kirli Ruh” Yakındır ölümün. Beklemekte tabutun- Kaçarsın narsist Hastalıklı kirli ruhundan Pislik bulaşmış ellere bırakırsın kendini… #alıntı “Boğuluyoruz” Boğuluyoruz.öyle aceleyle değil. Ağır ağır batıyoruz.Soğumaya başladı bile Bedenlerimiz kırılan kemiklerimiz… Daha da dibe diye bağırdı bir sarhoş.. #alıntı “Buradayız” Ne midir ahlaksızlık Vatansızlıktır Kadın cinayetleridir
Şiir
2023 99. kitabı
Okunma: 25 Eylül 2023 22:17
Varlık Ergen - Kara Dua @kdysosyal ° "gündüzünün aydınlığı gecenin karanlığı; kederle ve ihanetle dolsun- Çürüsün tenin tutulsun dilin ahımla yanıp kavrulsun geleceğin-" ° Selamlar . Yeni şairler ve şiirler keşfetme devam ediyorum . Bu defa çok farklı bir şiir kitabı okudum . - Kitabı elinize aldığınızda kapak görseli ile sizi etkiliyor, arka kapak yazısı ile merak ettiriyor, şiirleri ile sizleri vuruyor. Çok farklı şiirler vardı okurken keyif aldım. Ben de ara sıra şiir karalamaya devam ediyorum. Farklı kalemler görünce ufkumda açılmalar oluyor . - Kitabımızdaki şiirlerin konusu gotik tarzda. Bir başkaldırı niteliğinde. Gitmiş bir ruhun arkasından yakılan beddua gibi. Kara bir dua... Çekip gidenin rahat edememesi için yapılan ve kalanın bazen çaresiz bazen ise sitemkâr mısraları. - "nefret ediyorum narsist senden." kelimesiyle beni vuran bir şiirin bitimi vardı. Narsist insanlarla uğraşmak zordur. Hele kalbinizi kaptırırsanız sizin yaşama şansınız sıfıra yakın demektir. - "sen olmak korkunç, bunu biliyorum-" korkunç olsa daha sevgiliye duyulan sevgi ve gidişinin ardından "zaman akacak, yaşlanacaksın koyu karanlık sarıp sarmalayacak seni de. güz yaprakları gibi sallanırken tabutun ardına bakmayacak toprak atanlar-" diyerek bitirilen o muhteşem şiir de beni çok etkiledi. - Gotik türünü okumayı çok severim, şiirde ise ilk defa okudum. Ara ara açıp bakacağım şiirler var. Bazı şiirler canımı acıttı. Yaşadığım duygular yeniden harekete geçti. Sizler de farklı şiirler okumak isteseniz bu şiir kitabına şans verebilirsiniz dostlarım . ° °° °°° #varlıkergen #modelevren #sinestezi #karadua #glcnkitaplığı #ekip0315 °°°
2023 122. kitabı
Kara Dua.. Karanlık edebiyatın (gotik) içinden gelen bir şiir kitabı Kara Dua. Hemde Türkiye'de bir ilk. Karanlık edebiyattan daha önce romanlar okumuştum ama bir şiir benim için ilk. Şiir çok okuyan biri olmamamin yanında birde bu şiir kitabı karanlık olunca, dedim ki zorlanacağım okurken. Ama denemekten o tadı almaktan geri durur muyum? Asla. Şiirlerin her birini ayrı bir havası, ayrı bir duygusu vardı sanki. Çok düşündürdu beni okurken. Kara mizah okumak bence çok değişik bir duyguymus. İçinizdeki çığlığı ağıt yakar gibi dışa vurabilmek, yazarımızın yüreğine ve fikirlerine sağlık. varlık ergen Bana hissettirdiği okadar çok duygu vardı ki. Günah, öfke, pes etme, hayal kırıklığı, çaresizlik, güvensizlik, keder, hayattan kopuş ve en çok ölüm ile korku.. Bi tirsmadim okurken dersem yalan olur. Ama bayıldım. Özellikle şu dizelere, Uzaklara bakarsın Tenin kurumuş Senin olan bir ben var Tut ellerimden Günler günler sonra Soğuk toprak yutacak seni de Sizlanman çözüm olmayacak Sonun en başındasin artık Küllerin bile yok Ruhlarimizin kesiştiği o anda Gülümsüyorum sana Çocuksu endişelerini bağrıma basıyorum Geçecek diyorum geçecek Ah bir bilsen Nasıl da önemsiz her şey -
Kara Dua
2023 6. kitabı
Varlık Ergen varlikergen.com En çaresiz ve en yalnız hissettiğimiz anlarda dahi ışıksaçanın güzelliğini görmek mümkün… Işığım, karanlığımın içindedir demiş bilgeler. Ben de öyle yaptım; karanlık yanıma sığındım. Korkmadım, titremedim ve adım adım takip ettim o gizemli sesleri. Derken bir merdiven başında buldum kendimi. Dipsiz bir kuyuya doğru inen sayısız basamaklar beni çağırıyordu. İlk adımımı attığım anda karanlığın içine doğru çekildim. Yürüdüm, yürüdüm ve nihayet büyük, hoyrat bir ahşap kapının önünde durdum. Kapıyı var gücümle ittiğimde ruhuma yoldaş olan karanlık ile tanıştım. Sihirli ellerin dokunduğu, misk kokulu tütsülerin eşlik ettiği varlık kulağıma fısıldadı: Işığım, karanlığımın içindedir. Sönmeden yanan ateşi görmek ister misin? Tereddütsüz kabul ettim. Yürümeye devam ettim. Kuzgunların yoldaşlık ettiği patikalardan geçerken ölümüne darıldığım kimselerin mezar taşlarına denk geldim. Kuru ellerimle dokundum o tozlu isimlere. Orman var gücüyle haykırıyordu gerçekleri. Acımasız geçmiş peşimdeydi. Onu alıp un ufak edişlerini seyrettim cadılarla buluştuğumda. Mum ışığı her zamankinden daha parlaktı. Cadılar, soluksuz tekrar ediyordu mantralarını. Davulların sesi, ateşli danslar ve gökyüzü! Ezgili gotik yakarışlar arındırdı ruhumu ve benliğimi. Artık hazırdım yeni bir benle buluşmaya. Tütsüler, mum ışığında renkler, mezarlar, yakarışlar, orman ve dile gelen Kara Dua! “Gökkuşağını karanlık dahi olsa görebiliriz. Cadılara ve sanatçılara müteşekkir olmalıyız. Bütün dışlanmışları, karanlıkta yürüyenleri ve düşmüşleri bağrına basan, ışığı, karanlığının içinde olan bir kitap,” demişti eski bir dostum. Karanlık yolun sonu altın renginde sahili olan masmavi denizde bitti. Bir yanım aydınlık, neşe; bir yanım kahır, zindan, zorbanın pis kokan nefesi ve karanlık. İşte
Türk Edebiyatı

Varlık ErgenYazar · 2 kitap
Çok sayıda öyküsü, şiiri, film/dizi ve kitap incelemesi yayımlanan yazar; bilimkurgu, karanlık/gotik türlerde öykü ve şiir yazmaktadır. Ayrıca bilimkurgu etiketi taşıyan film/dizi ve kitaplar hakkında ayrıntılı incelemeler kaleme almaktadır. Yazara Ait Eserler ⊛ Model Evren (Politik Sert Bilimkurgu, Ocak 2020 – Mayıs 2024.) → Yapay zekânın kurduğu bir insanlık tarihine tanrısal bir yolculuk. ⊛ Sinestezi (Post-Apokaliptik / Sosyal Bilimkurgu, Aralık 2021 – Ekim 2024.) → Duyu karmaşasında alternatif evrenlere açılan sinestetik zihinler. ⊛ Kara Dua (Gotik / Şiir, Eylül 2023.) → Türk Edebiyatı’nın ilk gotik şiir kitabı. ⊛ Matem (Gotik / Şiir, Mart 2024.) → Türk Edebiyatı’nın ilk gotik şiir kitabı. ⊛ Kutsal Kitap (Hipnotik Telkin / Lirik-Alegorik / Reddiye, Kasım 2024.) → Yüksek frekanslı boyutlara kapı açan, ruhsal uyanışa hizmet eden içsel yolculuk. ⊛ Zarîh Mantraları | Hatırlayış I ve Hatırlayış II Albümleri (Spiritüel, Mayıs 2025.) → Zarîh Dili’nde yazılıp seslendirilen ve 48 kadim mantradan oluşan, ruhsal uyanışa hizmet eden frekans kapıları. Söz – Düzenleme – Seslendirme – Müzik – Miksaj: Varlık Ergen ⊛ Arınmanın Sesi: Mantralarla 21 Gün | Spiritüel Bilincin Bütüncül Rehberi (Spiritüel, Temmuz 2025.) → Varlıklar, Rehberlik ve Işık Kapıları: 76. Boyuta ve ötesine uzanan bu kitap, Işık Rehberleri ve Mantralarla, tekâmül kapılarını usulca aralayarak seni çok katmanlı “Benliğinle” buluşturur, geçitleri Işıkla açar.