9 Temmuz 2025
Vova Yayınları

2025 40. kitabı
Okunma: 12 Ağustos 2025 07:35
Sevgili Okan Koşar’ın kaleminden çıkan Monad’ı ilk elime aldığımda, sayfa sayısının fazlalığı beni biraz düşündürdü. Sayfa sayısı yüksek kitaplar gözümü korkutur. Ancak daha başında şunu söylemeliyim
2025 140. kitabı
Okunma: 04 Ağustos 2025 17:59
“Kendimle kalmak, bir sürü insanın gürültüsünden daha rahatlatıcı.” Herkese Merhaba
2025 428. kitabı
Okunma: 28 Ağustos 2025 00:00
"MONAD" "O aynada, inandığını iddia ettiği ama tozlu raflarda unuttuğu kutsal kitapların gölgesinde, 'günah' dedikleri şeyleri işleyip sonra bir iki tövbe cümlesiyle kendini
2025 32. kitabı
Okunma: 05 Ağustos 2025 21:19
Gerçekliginizi sorgulamaya hazır olun. Çünkü bazı kapılar yalnızca bir kez aralanir... . Bu kitap... Gerçekten uzun zamandır okuduğum en değişik ve en düşündüren kitaplardan biriydi! Başta biraz kafam karıştı ama sonra o gizem, o felsefik derinlik... Aklımı aldı resmen. Her bölümde “vay be” dedim, bazı yerlerde durup düşündüm hatta. Ezra’nın iç çatışmaları, Zekeriya’nın gizemli hali, olayların akışı derken kitap beni resmen içine çekti. Gerçekle hayalin sınırı o kadar belirsizdi ki, okurken hem sürüklendim hem sorguladım. Kısacası: Farklı bir tat arıyorsan, biraz karanlık ama bol düşündüren bir kitap istiyorsan Monad tam senlik. Bayıldım gerçekten!
2025 42. kitabı
Okunma: 09 Ağustos 2025 23:15
Herkese selam Bugün size, etkisinden çıkamadığım kurgu bir kitabın yorumundan bahsedeceğim. Kitabı ilk elime aldığımda açıkçası bu kadar sarsıcı olacağını tahmin etmemiştim. Hatta ilk 60 sayfası
2025 7. kitabı
Yazarın ilk romani olmasına karşın oldukça başarılı bir kurgusu var. Üzerinde çalışılmış ve epey kafa yorulmuş bir fantastik kurgu. Teknik hatalar okunmasını zorlaştırıyor ama yazarla tanışmaya değer. Ana karakter Ezra'nin kahramana dönüşünü heyecan ve merakla okuyorsunuz. Final ise tatmin edici.
2025 64. kitabı
Bugün sizlere oldukça farklı bir kalemle geldim.
Okan Koşar
Okan Koşar
’ın ilk romanı olan Monad, okurunu sadece bir hikâyenin değil, aynı zamanda insan zihninin ve inanç sistemlerinin sınırlarında dolaşan bir yolculuğa davet ediyor. 554 sayfalık bu kalın roman, İstanbul’un puslu sokaklarında kaybolmuş bir akademisyen olan Ezra’nın gözünden anlatılıyor. Elinde taşıdığı antik bir yüzük, onu gerçek ile yanılsama arasındaki çizgide yürümeye zorlarken; karşısına çıkan Zekeriya isimli karizmatik bir liderin sunduğu “Monad” düzeniyle, kurtuluş mu yoksa kıyamet mi yaşanacağı sorusu roman boyunca zihnimizi meşgul ediyor. Romanın en çarpıcı yönlerinden biri, katmanlı yapısı ve felsefi derinliği. Yazar, alegorik anlatımıyla sadece olaylar zinciri anlatmakla kalmıyor; insanın doğasını, inancını, gerçeği kavrayışını ve sistemler içindeki yerini sorgulatıyor. Bu yönüyle kitap bazı okurlar için yoğun ve zaman zaman zorlayıcı olabilir, ancak düşünmeyi seven, okurken yavaşlayıp sindirmeyi tercih eden okuyucular için oldukça besleyici bir okuma deneyimi sunuyor. Her karakterin, özellikle Ezra’nın, iç dünyasında yaşadığı çalkantılar, kendi kimliğini ve anlam arayışını sorgulayan her okura dokunabilecek nitelikte. Koşar’ın dili yer yer yoğun ve şiirsel, bazen ise soyut ve dolaylı; bu da romanın atmosferini güçlendiriyor. Sonuç olarak Monad, bir ilk roman olmasına rağmen hayli cesur, farklı ve düşündürücü bir eser. Ezber bozan bir anlatım arayan, edebiyatta zihin açıcı sorgulamalarla yol almak isteyen herkes için okunması gereken kitaplardan biri. Kitapla ve iyilikle kalın.
Monad
2025 56. kitabı
Okunma: 06 Ekim 2025 20:28
İstanbul’da yaşayan, sıradan bir akademisyenin dünya düzenini kökten değiştirecek hikayesi. Felsefi sorgulamaların öne çıktığı kitapta, inanç, sistemler, iktidar ve insan doğası temaları işlenmiş. Dini ve mitolojik öğelerin karışımıyla dolu eserde düşünsel derinlik hakim. Kurgu oldukça ilgi çekici ve ilk sayfalardan okuyucuyu alıp düşünmeye sevkediyor. Günümüz Türkiye’si ve dünyasıyla benzeşik sistem yapılanmalarına dikkat çekmiyor değil. Beni en çok etkileyen ve altını çizdiğim, bu benzeşikliklerin yazar tarafından da çok doğru tespit edilmiş olması oldu. Film tadında sürükleyici kitabın okunmasını tavsiye ederim. Okuyucusu bol olsun.

Okan KoşarYazar · 0 kitap
1993 yılında doğdu. Akdeniz Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği Bölümünden mezun oldu. Halen Bursa'da öğretmen ve idareci olarak görev yapmaktadır.