Monarşi

GO! KİTAP

Sihir her yerdedir.
2026 5. kitabı
Okunma: 01 Mayıs 2026 22:34
The 100 yazarı Kass Morgan’ı gördüğüm an merak ederek aldığım bir kitap. Kurgusu güzeldi. Gençlik fantastik dizilerine götürdü. Kampüste saklanan bir cadı meclisi ve başlarına gelen olayları anlatıyor. Sadece biraz yavaş bir akış var gibi geldi ya da biraz fazlalık olmuş gibi. Sonlarına doğru severek okudum, sona yaklaştığımda artık bitsin mooduna girdim biraz. Ancak sonunu da beğendim.
Puan vermedi
#monarşi Sihir her yerdedir, tek yapmanız gereken onun damarlarınızda dolaşmasına razı olmanızdır… Antik bir tılsımı yok edip bununla birlikte birliklerini kurtarmayı başaran Kappa Rho Nu kızkardeşleri, Westerly’nin en güçlü cadılar meclisi olarak sırlarını saklamaya devam etmek için herşeyi yapmaya hazırdırlar. Kuzgunlar’ın mirasına sahip çıkmakta kararlı olan Scarlet istediğine sonunda kavuşmuş ve Kappa Rho Nu’nun başkanı olmuştur. Annesine verdiği sözü de böylelikle tutmuştur. Kızlar birliğininde en son aldığı ağır darbe doğrultusunda bir daha hiç bir kızkardeşin kara büyünün çekimine kapılmaması için elinden geleni yapar. Ama çok isteyip kavuştuğu başkanlığında büyük sorumluluğu olacağıda aşikardır. Bu sorumluluklar Scarlett’e liderlğini bike sorgulatacak derecededir. Diğer karakterimiz Vivi ise, sonunda meclis üyelerinden biri olmayı başarmış birinci sınıfın ve bir yere ait olma hissinin keyifini sürmektedir. Hayatında belki de ilk kez istediği herşeye aynı anda sahiptir. Tabi bu mutluluk pek uzun sürmek. İlk sosyal ilişkiler görevinden sonra hayal kırıklığına uğrayan Vivi, başarısız olmasının ve kız kardeşleriyle yaşadığı sorunların arkasında çok daha şeytani bir sebep olduğunu keşfeder. Şimdi yeni düşmanlarla karşı karşıya olduklarının farkındadırlar. Kuzgunlar’ın geleceğini omuzlarında taşıyan ama geçmişleri peşlerini bırakmayan Scarlett ve Vivi, kız kardeşlerini yeni düşmanlardan koruyabilecek mi? Öğrenmek için Devamını merakla bekliyorum.
2023 62. kitabı
Okunma: 26 Kasım 2023 16:06
Talihsiz bir zamana denk geldi, vize haftama. Neyseki atlatıp bir günde bitirme kararı aldım, fazla bekletmiştim çünkü. Birinci kitaptan etkilendiğim kadar etkilenmedim yalan olmasın. Bence devam ettirmek için yazılmış olduğu okurken size hissettiren türden. Ama eğer benim gibi başta okuyup değer verdiğiniz bir kitabın devam hikayesini bırakacak biri değilseniz bu sizi fazla yormuyor merak etmeyin. Aman ya bit artık dediğinizde bir bakmışsınız ki bitmiş. Fazla detaya inip bazen asıl olaydan biraz uzaklaşıyormuş gibi gözüksede akıcılığını korumuş. Eğer fantastik romanları okumayı seviyorsanız bu sizi pek etkileyen bir kitap olmaz ama okumaya başlamak istiyorsanız güzel bir başlangıç olabilir.
Roman

Kass MorganYazar · 7 kitap
Brown Üniversitesi'nde edebiyat ve tarih okuyan Kass Morgan, Oxford Üniversitesi'nde 19. yüzyıl edebiyatı alanında yüksek lisans yaptı. New York'un Brooklyn semtinde yaşayan Morgan, halen editör olarak çalışmaya devam ediyor. The 100, yazarın gençler için yazdığı ilk kitabıdır.