Farklılaşarak İşinizi Dönüştürün

Amerika Birleşik Devletleri

Mor İnek - Seth Godin
2023 55. kitabı
Okunma: 12 Kasım 2023 17:09
Hangi sektör veya yaşam tarzı olursa olsun kendinizi ortaya çıkarmak ve etkileşiminizi yükseltmek için mor inek gibi bir farkındalık oluşturmalısınız öğretisini sunan güzel bir kitap.
Gelişim
2021 9. kitabı
fena değil ama daha iyisini beklerdim. bazı büyük şirketlerin başarılı olmalarını sağlayan reklam stratejileri üzerinden anlatım yapılmış. bana öyle çok çok bir şey katmadı ama , "haa bak bu böyleymiş" dediğim oldu . küçük işletmeniz varsa ya da bir ürün satmayı planlıyorsanız , kitabın yardımı olabilir pazarlama ve reklam için
2023 26. kitabı
Okunma: 03 Kasım 2023 22:19
"Mor İnek" hakkında yorumları okuduğumda tam bir davranışsal ekonomi kitabı olduğunu düşünmüştüm. Ancak kendisi tam bir pazarlama kitabı imiş. Hatta ilk defa bir kitabın yazım yılına bakmamıştım. Ta ki, orta sayfalarda bir örnek beni buna itene kadar. Kitab 2002 yılında ele alınmıştır. Yıl 2023 olduğunu düşünsek tam 21 yıl önceki bir bakış açısının kaleminden yazılanları okudum. Haliyle bu zaman zarfında pazarlama dahil bir çok alanda geniş çaplı değişiklikler olmuştur. Kitabın günümüze yorumlanması ve uyarlanması zor. Zaten yazar da son sözlerinde kitabı güncellemek istemediğini ve tam da kitabda konusu geçenlerin geçmişin bir görüntüsü olarak kalmasını istediğini vurgulamıştır. 2002 yılında bir çok dev şirketin nasıl göründüğünü, pazarlama stratejilerinde hangi addımları atarak büyüdüğünü, tv reklamcılığının etkisinin o dönemlerden itibaren nasıl azaldığını ve bir çok küçüklü büyüklü işletmelerin farklılaşmak için izlediği yolları merak ediyorsanız, kendiniz de bir işletme sahibiyseniz okuya bilirsiniz :) Mor İnek Seth Godin
Satış-Pazarlama
2020 4. kitabı
Okunma: 01 Kasım 2020 00:00
Kitabı çok beğendim. Herkese tavsiye ederim. Seth Godin ısrarla bize farklı olmamız gerektiğini vurguluyor. Kitap sürükleyici ve zengin örnekleriyle çok önemli bir itici güç gibi hangi alan olursa olsun bizi “Mor İnek” olmaya itiyor. Seth Godin
Mor İnek ve Diğerleri
2021 1. kitabı
Kitap hayatın olağan ve sıkıcı akışından çıkarak, her işte bir farklılık yaratmak amacıyla yazılmış. Hayattan gerçek örnekler ile şirketlerin izlemiş olduğu yolları, fark yaratmanın ne kadar önemli olduğunu anlatmaktadır. Kısacası kitap güzel ve gerek şirket olarak, gerekse bireysel olarak tıkanma yaşadığınız anda size yeni fikir kapıları açabilir. Herkese iyi okumalar diliyorum. Seth Godin
2022 40. kitabı
Okunma: 08 Ağustos 2022 20:50
Kitabın ismi ilgimi çektiği için okumaya başlamamıştım. Pazarlama hakkında bir kitap olduğunu bilmiyordum. Pazarlama stratejileri üzerine yazılmış bir kitap. Her bölümün sonunda örnek yaşanmış bir marka hikayesi yer alıyor.Yabancı bir yazar tarafından yazıldığı için markaların çoğunu tanımadığım içim yer yer kitaptan uzaklaştım. Fakat dünyaca ünlü markaların stratejilerini okumak güzeldi. Hele aralara serpilen küçük ama mantıklı tespitler çok hoşuma gitti. Bakınız: Siz bir düşünce değilsiniz. Dolayısıyla bir düşüncenin eleştirilmesi sizin eleştirildiğiniz anlamına gelmez.
Mor İnekSeth Godin · Mediacat Yayıncılık · 20201,264 okunma
Etkili bir kişisel gelişim kitabı
2025 26. kitabı
Okunma: 27 Kasım 2025 08:48
Kitap hem bir kişisel gelişim kitabı olmakla birlikte hem de ekonomi hakkında güzel fikirler veriyor. Yazarın okuduğum ilk kitabı olmasına rağmen kalemi eğlenceli ve okuması çok rahat ve anlaşılır. Sevdiklerinize önerebileceğiniz güzel bir kitap. Tavsiye ederim. Keyifli okumalar
4 saatlik vakit kaybı
2025 26. kitabı
Okunma: 06 Haziran 2025 11:31
Çok kötü bir kitap. Çalıştığım şirketin tavsiyesi üzerine okudum, okuma listesinde yer alıyordu. Çalıştığım şirket ne kii, tavsiye ettiği ne olsun diyorum. İlk olarak şunu söyleyim. Kitabın çevirisi çok ama çok kötü. Okurken çok rahatsız oluyorsunuz. Cümlelerin orijinalinden çevirisinde bir mahalileştirme yok, google translate kullanılarak çevrilmiş gibi cümleler. İşlediği konu ve temaya gelirsek, pazarlama ve ürün tutundurmaya dair şirketlere tüyolar veriyor. Pazarlamaya giriş dersi almış biriyseniz, kitapta bahsi geçen çoğu kavrama daha önce rastlamışsınızdır. Kitaptaki vaka çalışmalarının bir çoğu da çok standart bilinen örnekler maalesef. Kitabın yazarı bu standart bilgileri iyi bir branding altında sunmuş sadece. O da sadece "kahverengi ineklerin arasında, mor ineği arayan bir şirketseniz devam ederseniz"den ibaret. 4 saatlik vakit kaybı. Yazarın başka kitaplarını okumayı düşünüyorum.
2022 44. kitabı
“Lideri izlemek çok zordur çünkü lider çok farklı, çok özel bir şey yaptığı için lider olmuştur. O çok farklı şey de zaten yapılmış olduğundan size bir şey kalmamıştır.”
2021 14. kitabı
Okunma: 04 Nisan 2021 20:55
Abartıldığı kadar güzel değil ve çoğu örnek Türkiye'de yaşayan birine hiçbir katkıda bulunmuyor çünkü bahsettiği mağaza veya markalar burada yok. Tabii ki yazıldığından beri zaman geçtiği için bazı bölümler 2021 teknolojisi ve pazarlama tekniklerinden birkaç adım geri kalmış durumda. Pazarlama öğrenmek için illa okunması gereken bir kitap değil fakat 'vaka incelemesi' başlığı altında daha önce nasıl bir işin 'mor ineğe' dönüştürüldüğü hikayeleri var, bunlar da internette kolayca bulunabilir. Pazarlama ve markalaşmayla ilgili son yıllarda yapılan 5 ted talk izlerseniz daha yardımcı olacaktır.

Seth GodinYazar · 18 kitap
Amerikan yazar. Tüm dünyada yayımlanan, en çok satanlar listesinde bulunan pek çok kitaba sahip bir yazar olan Godin, genellikle pazarlama, büyüme, gelişim, iş dünyası üzerine kitapları bulunmaktadır. 33'ler Grubu adlı kitabı, birçok yöneticinin ve iş adamının ortak düşüncelerinden meydana gelmiş olup, yazarın günümüze değin en çok satmış olan kitabıdır. Godin'in geçmişine bakıldığı zaman, yazarın en büyük zevkinin, dedesinin ona almış olduğu radyo olduğu görünmektedir. Godin, kablolar olmaksızın iletişim kurulabilmesinin "büyülü" olduğunu düşünmekteydi. On dört yaşına geldiğinde ilk pazarlama teşebbüslerinde bulunmaya başlayan Godin, üniversitelerebioritm basıp 30 Dolar'a satmaya başladı. On altı yaşında "lise kayak sporu klübü" kurarak, 50-60 kadar çocuğu her haftaBuffalo'daki evinde kayak sporuna aldı. Ayrıca bu sıralarda yazar, hem gıda hem de medya alanında çalışmaya başladı. Godin, 1982'de Tufts Üniversitesi'nden bilgisayar ve felsefe alanında mezun oldu. Bu tarihten sonra sürekli olarak önemli teşebbüslere girişen Godin, bir süre sonra da kitaplarını yazmaya başladı. Godin'in "en çok satanlar" listesinde bir numaraya ulaşan on bir kitabı bulunmaktadır. Godin'in Free Prize Inside adlı kitabı,Forbes tarafından 2004'ün en iyi iş kitabı olarak seçildi. Yazarın Purple Cow adlı kitabıysa 150 binden fazla bir satış elde ederek yirmi üçü aşan basım sayısı yakaladı. Godin'in bir diğer başarısı ise Unleashing the Ideavirus adlı ücretsiz e-kitabının internet üzerinde tarihin en çok indirilen e-kitabı seçilmesidir.