Mr. Wrong Number

6.610 üzerinden
475 kişi
2023 68. kitabı
Okunma: 25 Mayıs 2023 15:41
açıkçası başta kitabın elimde sürüneceğini sandım. ilk bölümlerde yazım tarzı beni kendine pek çekemedi nedense ve karakterlere de ısınamadım, biraz zor sevdim. belki de romcom okuma havamda değildim, bazı yerlerde okurken çok sıkıldım ama okudukça sarmaya başladı ve karakterleri sevebildim. favorim elbette ki Colin oldu. Olivia'yı ise çok sevdiğim söylenemez. özellikle işe girerken kendi yalana başvurmuş ve bunu sürdürmüşken ortaya çıkınca Colin'i suçlaması aşırı sinirimi bozdu. karşısındakini dinlemedi bile ve ona hiç konuşma şansı tanımadı. bunun gibi durumlar da birkaç kez tekrar edince onu sevebilmem zorlaştı doğrusu. anlıyorum, üzgün ve kalbi kırık ama önce bir dinlemesini isterdim, bu tarz iletişimsizlikler hiç hoşuma gitmiyor. ve bir yerde de bölümler karışmış sanırım o kısımları okurken benim de kafam karıştı, yazar mı bu şekilde yazdı yoksa hata mı yapıldı emin değilim. kitabı sevmemin en büyük nedeni Colin, zaman zaman tatlı ve güzel bir karakterdi. çerezlik bir kitap ama favorilere girecek kadar güzel olduğunu düşünmüyorum yine de bir şans verebilirsiniz.
2023 308. kitabı
Olivia kaza sonucu evi yanıyor ve kısa bir süreliğine abisinin evine taşınıyor. Bir de abisinin ev arkadaşı vardır geçmişte bile sürekli atıştığı Colin'le yaşıyordur abisi, ve kendisi de onu görünce şaşırıyor ama kalacak yeri olmadığı için mecburen kalmaya devam ediyor. Ve bunun birinde de kayıtlı olmadığı bir numarandan mesaj geliyor. Ilk başlarda rahatça konuşsada bu şekilde bir arkadaş istemediğini söylüyor ama yine de bu konuşma hoşuna gittiği için konuşmaya devam ediyorlar. Zaten Colin'le de aynı evde kaldıkları için aralarında bir şeyler oluşmaya başlıyor. Bakalım neler olacak. Bir de anlamadığım şey bu çocuk kızın numarası nasıl oldu da birden telefonunda numarası belirdi, yani sonuçta konuştuğu kadının numarası kayıtlı değil miydi?
Bay Yanlış NumaraLynn Painter · Artemis Milenyum · 2023978 okunma
Her çiçeğin bir mevsimi, her kitabın bir zamanı vardır. Haziranın tadını yeni hikâyelerle çıkarın.
2023 57. kitabı
Okunma: 20 Haziran 2023 16:54
Olivia Marshall; tam bir kötü şans kraliçesi. Kötü karmanın vücut bulmuş hali. Ailenin başarısızlık timsali. Bunları okurken bile içiniz şişti değil mi? Bir de koca hayatı tam bir kaostan ibaret olan Olivia'yı düşünün. Erkek arkadaşını fazla güzel olan iş arkadaşı ile tanıştıran Olivia, hayatının aşkını bulmasına yardım ettiği için kocaman bir teşekkür ve terk edilme ile baş başa kalır. Bu ayrılığın acısını atlatmaya çalışırken koca evi yakan Olivia, kendini bir süreliğine abisinin dairesinde misafir olarak bulur. Ve yıllardır anlaşamadığı abisinin yakın arkadaşı Colin Beck ile zorunlu ev arkadaşı olur. Ama bir gün telefonunda kimden geldiği belirsiz bir mesaj belirir: "Üstünde ne var?" Kendini mesaja cevap verirken bulan Olivia hayatının en eğlenceli, en seksi, en rahat anonim ilişkisinin içinde bulur. Colin Beck; tüm kadınları tek bakışı ile kendine hayran edecek, ultra yakışıklı ve zeki bir adam. En yakın arkadaşının sakar, pasaklı ve sürekli didiştiği kız kardeşinin kendi evinde misafir olması aralarındaki garip ilişkiyi daha da garip hale getirir. Olivia onun tanıdığından bambaşka biridir. Ondan etkilendiğini kabul etmesede bir süredir mesajları ile aklını başından alan "Bayan Yanlış Arama'nın" Olivia olduğunu öğrenen Colin, çoktan hapı yutmuş durumdadır ve işler içinden çıkılmaz bir hâl alır. O edepsiz mesajları onun yazdığını bilmek Colin'i geri dönüşü olmayan bir yola sokar. Aşağı tükürse sakal, yukari tükürse bıyık durumundan kurtulmak için Colin ne yapacak dersiniz? • • Kitaba dair söylemek istediğim, konusu çok güzel. Yazar harika bir şey düşünmüş. Ama kocaman bir ama işte... Sanırım elimde harika bir malzeme var ben bir başlayayım da devamı gelir demiş. Ne yazık ki devamı gelememiş. 'Üstünde ne var?' mesajı ile başlayan bu konuşma bence çok daha
Kitap Yorumu
2023 22. kitabı
Eğlenceli, tatlıydı falan ama bence kitap akmıyor. Yani çeviri mi desem, editör süreci mi desem bilemiyorum acemi bir şeyler hissettim okurken. Sanki kullanılan kelimeler başka olmalıymış, aslı öyle değilmiş gibi kitabı bitirene kadar üzerimden atamadım bu durumu. Devrik cümlelerin de buna katkısı oldu tabii. Bunların dışında tatlı diyebileceğim bir kitap oldu. Karakterleri sevdim, bazı yerlerinde eğlendim. Ortalamanın bir tık altında kaldı benim için.
2023 38. kitabı
Okunma: 11 Mart 2023 00:00
Bay Yanlış Numara ~ Lynn Painter . Kötü şansı her zaman peşinde olan bir karakter düşünelim. Ya da ailesinin de düşündüğü gibi her şeyi batıran kişi olan Olivia. Sevgilisinden ayrılınca mektupları yakarken evini yakan bir şanssız düşünün abisinin ve ev arkadaşının yanında kalacağı bir aylık süre ve her şeyinin kül olduğu gerçeği zaten oldukça zorluydu. Bir de abisinin ev arkadaşının Colin olması Tüm bunlarla beraber yanlış numaradan gelen bir “üstünde ne var?”mesajıyla anonim ama çok eğlenceli bir mesaj arkadaşlığının da kapısını aralıyoruz. En ateşli ve en eğlenceli ilişkisi başlıyor Colin Beck ise yakın arkadaşının sinir bozucu kız kardeşinin birden farklı ve etkileyici birine dönüştüğünü görünce işler iyice kızışıyor Olivia’nın sarsıcı tecrübesinden sonra ayakları üzerinde durma çabası ve Colin gibi sinir bozucu bulduğu biriyle ev arkadaşı olmaya çalışması çok eğlenceliydi. Bir de iş konusu var ki bu konuda spoiler vermeden anlatamam ama çabasını çok sevdim. Resmen ele avuca sığmaz bir karakter Olivia. Okurken beni o kadar eğlendirdi ki tarif edemem. Özellikle yanlış numaradan gelen mesajlara verdiği tepkiler çok iyiydi. Bir yandan da Colin ile devam ettirdiği ev arkadaşlığı, tarifsiz bir çekim ve bolca çekişme vardı. Colin kısmı ise başka bir olay. Yani işleri bir insan ancak bu kadar karmaşık hale getirebilir Bazı anlarda yanında olup olaylara müdahale etmeden daha yakından izlemeyi o kadar çok isterdim ki. Her şeyi çok dozunda eğlenceli, akıcı, kıvılcımların artıp kocaman bir ateşe dönüştüğü şahane bir romantik komediydi. Hem kitabın keyifli enerjisi hem de yazım dilinin yalınlığı birkaç saatte elinizden bırakmadan okuyup kıkır kıkır gülerek en sonunda da kocaman bir gülümsemeyle kapatacağınız bir yolculuk sunuyor. Çok çok sevdim ve romantik komedi severlere